Maaliskuun tahto – Välittäminen <3

12 tahtoa nettikampanja kertoo omaishoitajista, niin nykyisistä kuin entisistä. Kampanjan tarkoituksena on valottaa omaishoidon arkea ja paikallisten omaishoitoyhdistysten työtä. Kampanjassa on mukana kolme paikallisyhdistystä, joista jokainen täyttää 20 vuotta. Nämä juhlavuottaan viettävät yhdistykset ovat Oulun seudun omaishoitajat ry, Joensuunseudun omaishoitajat ja läheiset sekä Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset. Maaliskuun tahtona on välittäminen

12 tahtoa – kampanja, helmikuun näkökulmana ystävyys

Ystävyys: kaveruutta” Minulla on Sinun kanssa aina niin hauskaa.” Luottamusta, voidaan puhua, kysyä ”miten teillä” se on vertaistukea parhaimmillaan.

Erityistä Energiaa! aloittaa toimintansa vuoden 2018 alusta

Erityistä Energiaa! aloittaa toimintansa vuoden 2018 alusta! Hanke tähtää erityislapsiperheiden eriarvoisuuden vähentämiseen järjestölähtöisen, ennaltaehkäisevän perhetyön avulla.

12 tahtoa kampanja, tammikuun näkökulmana sitkeys

Oulun seudun omaishoitajat ry, Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry sekä Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry toteuttavat yhteisen 12 tahtoa -kampanjan v. 2018, jolloin yhdistykset täyttävät 20 vuotta. Kampanjan tarkoituksena on tehdä näkymätön näkyväksi – kertoa suoraan ja mutkattomasti mittaamattoman tärkeästä työstä. 12 tahtoa -kampanja käynnistyi 11.1.2018 ja se kestää koko vuoden.

Sosionomiopiskelijan mietteitä ammattiharjoittelujaksosta ja omaishoitajuudesta

Olen kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Oulun ammattikorkeakoulusta ja tein toisen opintoihini kuuluvan ammattiharjoittelun Oulun seudun omaishoitajat ry:ssä.

Matka Satujen saarille -tapahtuma 25.11.2017

Tapahtumapäivä vietettiin ihmeellisen meriseikkailun maailmassa ja ohjelmaa järjestettiin niin lapsille, kuin vanhemmille yhdessä ja erikseen.

Ihmisen kohtaaminen asiakastyössä

Mitä aito kohtaaminen oikein on ja mitä tarvitaan sen toteutumiseksi?

Tervetuloa Ommaiskortteeriin – esittelyvideo

Julkaisimme nyt Youtubeen esittelyvideon Ommaiskortteerista ja yhdistyksemme toiminnasta. Tätä videota saa myös jakaa ja hyödyntää. Tervetuloa lähemmäksi!

Yhdistyksen merkitys minulle

Arkana ja väsyneenä suuntasin eräänä päivänä askeleeni yhdistyksen silloisiin tiloihin. Tervetulotoivotuksesta lähtien tunsin oloni vapautuneen kotoisaksi. Keskustelu kävi vilkkaana kahvittelun lomassa. Näin sain ensikosketukseni yhdistykseen.

Ommaiskortteerissa tapahtuu

Ommaiskortteeri on paikka, johon voi tulla arkisin keskustelemaan, kahvittelemaan, viettämään aikaa ja saamaan tietoa omaishoitajuuteen liittyvistä asioista. Ommaiskortteeri on avoinna joka arkipäivä klo 10-14. Ommaiskortteerissa järjestetään kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 10-12 Ommaiskahvila – tilaisuuksia.

Sairaanhoitajaopiskelijan mietteitä

Ihmisten kohtaaminen on yhdistykselle tärkeä asia ja se näkyi jo heti ensimmäisenä harjoittelu-aamuna. Opiskelijana uuteen harjoittelupaikkaan meneminen jännittää joka kerta, mutta vastaanotto oli erittäin lämmin ja olo tervetullut. Opiskelijat otetaan erittäin hyvin mukaan työyhteisön jäseneksi.

Viisi faktaa vuoden 2016 toiminnasta!

Tutustu yhdistyksemme toiminnan faktoihin vuodelta 2016!

Iloinen iltapäivä

Tunnelmia Iloisesta iltapäivästä

Vapaaehtoisille virkistystä kesän kynnyksellä

Vietimme yhdistyksemme vapaaehtoisten virkistysiltapäivää 12.6.2017.

Erityistä hyvinvointia metkoilla menetelmillä

Hyvinvointi koostuu useista eri tekijöistä erityislapsiperheissä niin kuin kaikissa muissakin perheissä. Erityislapsia hoitavien omaishoitajien hyvinvointia tarkastellessa onkin ollut tärkeää tunnistaa omaishoitajan hyvinvoinnin kietoutuminen yhteen koko perheen tilanteeseen.

Avoimet ovet 28.4.2017

Olipa taas rattoisa avoimet ovet -tapahtuma Ommaiskortteerilla.

Bändiklubissa vierailu

Äijien oma tekemän kappaleen lisäksi bändikerhossa soitettiin ja laulettiin muun muassa Robinin kappaleita ja muita tuttuja lauluja, mistä pojat tykkäävät. Oli hienoa katsoa kuinka innokkaasti bändiläiset soittivat ja uppoutuivat musiikkiin.

Käveleminen voi olla myös mindfulnessia

Tietoisen läsnäolon harjoittelu alkaa aina tarkkaavaisuudesta. Mindfulness on tapa pitää tarkkaavaisuus kuluvassa hetkessä ja ottaa itse vastuu siitä, että kiinnittää huomiota juuri siihen mikä on hetkessä tärkeintä.

Perheelle merkityksellinen arki

Vanhemmuus tarkoittaa merkittäviä muutoksia arjessa esimerkiksi ajankäytön ja arjen hallinnan suhteen.Tekemisen keskellä saattavat uuden tilanteen – erityislapsen syntymä – synnyttämät tunteet jäädä helposti taustalle.

Minun työpäiväni – viestintäkoordinaattorin työssä

Vuoden toiseksi viimeinen Minun työpäiväni -blogikirjoitus on Etäomaispuoti -hankkeen viestintäkoordinaattori Anjan käsialaa.

Lapsen oikeuksien päivänä

Sosionomiopiskelija Piia Pitkälä pohtii erityistä tukea tarvitsevien lasten asemaa ja oikeuksia.

Ammattilaisen maailmantuskaa

Joskus ammattilaisenakin tuntuu siltä, että kaikki keinot on käytetty. Jaan kollektiivisen turhauman erityislasten vanhempien kanssa.

Päiväkirjamerkintä: Lokakuun 19. päivä

Pimeinä syysaamuina on erityisen mukavaa, kun joku on jo tuonut valon toimistolle.

Kaukana, mutta niin lähellä

SIlvo Nybacka valottaa blogissaan etäomaishoivaa kuntien virkamiehille ja päättäjille.

Minun syventävä harjoitteluni–Geronomi näkökulmaa

Blogin kirjoittaja on Pirjo Asikainen. Pirjo oli syventävällä harjoittelujaksolla yhdistyksessä, ja tämän harjoittelun jälkeen hän valmistuu geronomiksi.

Minun työpäiväni – mietteitä työstäni ja yhdistyksemme vapaaehtoistoiminnasta

Olen työskennellyt yhdistyksessämme vuod

Minun työpäiväni – Ajatuksia työn ja taiteen tuottamasta ilosta

Blogin kirjoittaja on Salla Jämsén, jonka taiteenlajina on lähinnä haaveilu, mutta ompelu sekä historialliset tarinat ja mystiikka ruokkivat myös sisäistä luovuutta. Salla toimii Hyvinvoiva Perhe HYPE –hankkeessa Perhetoiminnan kehittäjänä ja nauttii työn tuomasta ilosta! Salla on työskennellyt yhdistyksellä yhteensä noin seitsemän vuotta.

Emma & Elias verkostopäivä 13.6.2016, Lastensuojelun kesäpäivät 14.-15.6.2016 Joensuu

Olen Hanna-Leena Suorsa, varhaiskasvatuksen maisteriopiskelija Oulun yliopistosta. Teen varhaiskasvatuksen asiantuntijuutta syventävän harjoittelun Hyvinvoiva Perhe -hankkeeseen, Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset yhdistykseen.

Vieraskynä-blogi: Mitäkö mietin?

Mitäkö mietin, no omaishoitajien asemaa ja heidän kohteluaan sosiaalipalveluissa. Suomessa noin miljoona henkilöä hoitaa tai auttaa säännöllisesti omaa läheistään. Suomessa arvioidaan olevan noin 350 000 omaishoitotilannetta, joista vähintään 60 000 on sitovia ja vaativia.

Minun työpäiväni – Työpäivän kulku toimistosihteerin näkökulmasta

Tällä kertaa Minun työpäiväni -blogin on

Opintomatkalla Tromssassa 30.5.-1.6.2016

Blogissa kerrotaan yhdistyksen opintomatkasta Tromssaan 30.5.-1.6.2016. ”Maanantai-aamuna kokoontui iloinen joukko yhdistyksen työväkeä Oulunsalon lentokentällä. Minna S., Minna H., Silvo, Marja, Leena, Salla, Maiju, Tiia sekä hallituksesta Taina ja Elsa – ok, kaikki mukana, lähdetään! Pieni potkurikone aiheutti hiukan jännitystä näin etukäteen, mutta rohkeasti koneeseen noustiin ja hengissä selvittiin takaisinkin. Selkeä, aurinkoinen ilma hemmotteli meitä ja saimme ihailla kauniita maisemia lentokoneesta käsin koko matkan Tromssaan asti”.

Minun työpäiväni-mietteitä työstäni sekä omaishoitajien Ommaiskahvilatoiminnasta.

Tällä kertaa Minun työpäiväni -blogin kirjoittana on Minna Hernberg. Minna toimii tällä hetkellä vapaaehtoistoiminnan kehittäjänä, yhdistyksessämme Minna on ollut töissä vuodesta 2012 lähtien. Blogissa on Minnan mietteitä työstään yhdistyksessämme sekä Ommaiskahvilatoiminnasta.

Kokemuksia etäomaispuodin toiminnasta ja työnohjauksesta

Annamaija Saastamoinen astui eteeni ja kysyi, olinko kuullut etäomaishoitajuudesta? Annamaija toimi Oulun seudun etäomaispuodissa ohjaajana ja oli messuilla kertomassa heidän toiminnastaan. Tämä kohtaaminen oli kuin kohtaloa, sillä olin jo vuosia toiminut ”tietämättäni” alzheimerin tautia sairastavan äitini etäomaishoitajana, mutten tiennyt vertaistukea ym. olevan olemassakaan.

Minun työpäiväni – Erityislapsiperheiden hyvinvoinnin tukemisen parissa

Marja-Liisa kertoo tässä blogissa omasta työpäivästään

Sosionomi harjoittelussa Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:ssä

Harjoittelujaksoni lähenee loppua ja olo

Silvon työpäivä (noin normaalisti)

Silvo on kirjoittanut työpäivästään.

Minun työpäiväni – ajatuksia työstä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset yhdistyksessä

Tällä kertaa Minun työpäiväni -blogin kirjoittana on Leena Welling. Leena toimii tällä hetkellä vapaaehtoistoiminnan kehittäjänä, töissä yhdistyksessämme Leena on ollut vuodesta 2008 lähtien. Blogissa on Leenan ajatuksia työstään yhdistyksessämme.

Minun työpäiväni – Etäomaishoivan parissa työskentely

Toinen minun työpäiväni -blogi kertoo työskentelystäni Etäomaispuoti-hankkeessa. Hanke keskittyy etäomaishoivan tunnetuksi tekemiseen ja etäomaishoitajille toiminnan järjestämiseen.

Ystävänpäivänä

Ystävänpäivää vietetään helmikuun puolivälissä. Silloin on hyvä muistaa ystäviä, koska ystävä on aarre.

Minun työpäiväni -blogi alkaa!

Minun työpäiväni -blogissa yhdistyksemme työntekijät kertovat työstään. Yhdistyksessämme on 12 työntekijää, joten luvassa on uusi blogikirjoitus joka kuukaudelle. Ensimmäisenä blogivuorossa on toiminnanjohtajamme Minnan Salminen.