yhdistys

Toiminta-ajatus ja arvot

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, joka toimii omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistyksen toiminta-alueena on kahdeksan kuntaa: Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä.

Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa aseman parantaminen ja tukeminen. Tarkoituksena on myös kehittää omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen suunnattuja palveluita ja tukitoimia yhdistyksen toiminta-alueella. Lisäksi tarkoituksena on edistää omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa toimintakykyä ja hyvinvointia.

Yhdistyksemme toimitila Ommaiskortteeri sijaitsee aivan Oulun keskustassa, osoitteessa Isokatu 47, katutaso. Ommaiskortteeri on avoinna ma – pe klo 10.00 – 14.00. Ommaiskortteerissa järjestämme mm. koulutus- ja luentotilaisuuksia sekä toiminnallisia- ja vertaistuki -ryhmiä omaishoitajille sekä heidän läheisilleen. Ommaiskortteeriin voi tulla myös ihan vain istumaan kahvikupin ääreen ja juttelemaan.

Toimintamuotojamme ovat mm. ohjaus ja neuvonta omaishoitoon liittyvissä asioissa, erilaisten kurssien sekä koulutus- ja luentotilaisuuksien järjestäminen, virkistys- sekä vertaistukitoiminta omaishoitajille ja heidän läheisilleen.

Toimimme paikallisyhdistyksenä valtakunnallisessa Omaishoitajat ja läheiset -liitossa.