Tietoa yhdistyksestä

Oulun seudun omaishoitajat ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, joka toimii omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistyksen toiminta-alueena on kahdeksan kuntaa: Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä. Yhdistys täyttää 20 vuotta 23.3.2018.

Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa aseman parantaminen ja tukeminen. Tarkoituksena on myös kehittää omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen suunnattuja palveluita ja tukitoimia yhdistyksen toiminta-alueella. Lisäksi tarkoituksena on edistää omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa toimintakykyä ja hyvinvointia.

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat:
yksilöllisyys, tasa-arvo, avoimuus, yhteisöllisyys sekä toiminnan laadukkuus.

Toimintamuotojamme ovat mm.

• ohjaus ja neuvonta omaishoitoon liittyvissä asioissa,
  • erilaisten kurssien sekä koulutus- ja luentotilaisuuksien järjestäminen,
  • virkistystoiminta, retkiä ja matkoja,
  • omaishoitajien vertaistukitoimintaa

Toimimme paikallisyhdistyksenä valtakunnallisessa Omaishoitajat ja läheiset -liitossa.

Yhdistyksemme toimitila Ommaiskortteeri sijaitsee aivan Oulun keskustassa, osoitteessa Isokatu 47, katutaso. Ommaiskortteeri on avoinna ma – pe klo 10.00 – 14.00. Ommaiskortteerissa järjestämme mm. toiminnallisia- ja vertaistuki -ryhmiä omaishoitajille sekä heidän läheisilleen. Ommaiskortteeriin voi tulla myös ihan vain istumaan kahvikupin ääreen ja juttelemaan. Katso Ommaiskortteerin esite tästä.

Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksen strategia 2016-2020

Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2018

Yhdistyksen työryhmät 2017

Yhdistyksen hallitus nimeää vuosittain erilaisia työryhmiä edistämään ja kehittämään yhdistyksen toimintaa. Työryhmissä on edustukset hallituksen jäsenistä ja työntekijöistä. Voit ottaa yhteyttä työryhmien koollekutsujiin, mikäli haluat tuoda tietoomme esimerkiksi edunvalvontaan liittyviä asioita.

hallitus 2016

Edunvalvontatyöryhmä

Toimintavuoden aikana yhdistyksen edunvalvontatyöryhmä työskentelee aktiivisesti ja tekee kannanottoja, aloitteita ja lausuntoja omaishoitajien aseman parantamiseksi. Kannanotot, aloitteet ja lausunnot viedään tiedoksi medialle. Edunvalvontatyöryhmä tutustuu toiminta-alueen kaikkien kuntien tilanteeseen.

Jäsenet: Minnamaria Salminen (koollekutsuja), Kaisu Rundelin (hallitus), Minna Hernberg, Heini Kemola ja Marja-Liisa Kuukasjärvi.

Viestinnän työryhmä

Laatii vuoden alussa koko vuoden kattavan viestintäsuunnitelman ja kehittää Kortteeriuutisia. Kaikesta yhdistyksen toiminnasta viestitään laaditun viestintäsuunnitelman mukaan. Toteutetaan some-strategian mukaista viestintää kaikessa toiminnassa.

Jäsenet: Tiia Ikonen (koollekutsuja), Marjo Pekkala, Marjukka Kontio (hallitus) ja Minnamaria Salminen.

Varainhankintatyöryhmä

Varainhankintatyöryhmä suunnittelee ja toteuttaa yhdistyksen varainhankintaa.

Jäsenet: Marjo Pekkala (koollekutsuja), Riitta Typpö (hallitus) ja Minnamaria Salminen.

Vapaaehtoistoiminnan työryhmä

Työryhmä selkeyttää vapaaehtoistoiminnan käsitettä ja roolia yhdistyksen toiminnassa, sekä kehittää vapaaehtoisille kohdennettua toimintaa ja tiedottamista.

Jäsenet: Marja Heikkinen (koollekutsuja), Elsa Väyrynen (hallitus), Salla Jämsén ja Heini Kemola.

Toimintatyöryhmä

Toimintatyöryhmä vastaa yhdistyksen omien tapahtumien koordinoinnista ja hoitaa messujärjestelyt.

Jäsenet: Minna Hernberg (koollekutsuja), Salla Jämsén, Marja Heikkinen ja Marjo Pekkala.

Vaalityöryhmä

Vaalityöryhmä nostaa esille omaishoitoon liittyviä teemoja ja tiedottaa omaishoidosta kuntavaaleissa 2017.

Jäsenet: Minnamaria Salminen (koollekutsuja), Tiia Ikonen ja Taina Pitkänen-Koli (hallitus).

Yhdistyksen 20-vuotisjuhlatyöryhmä

Työryhmä vastaa Oulun seudun omaishoitajat ry:n 20-vuotisjuhlavuoden 2018 suunnittelusta ja järjestelyistä.

Jäsenet: Minnamaria Salminen (koollekutsuja), Marja-Liisa Kuukasjärvi, Salla Jämsén, Taina Pitkänen-Koli (hallitus), Marja Kevajärvi (hallitus) ja Urpo Unnbom (hallitus)

Oulun seudun omaishoitajat ry on Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisö.