Oulun seudun omaishoitajat ry

Oulun seudun omaishoitajat ry on omaishoidon asiantuntija ja puolestapuhuja. Me autamme omaisistaan huolehtivia henkilöitä ja heidän läheisiään jaksamaan paremmin arjessaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Tarjoamme tietoa, tukea ja toimintaa, edistämme omaishoitajien oikeuksia ja kehitämme innovatiivisia palveluita.

Neuvomme ja autamme selvittämään tilanteita ja löytämään apukanavia. Kuka tahansa omaisensa hoidossa tukea tarvitseva on lämpimästi tervetullut juttelemaan, sinun ei tarvitse olla jäsen tai virallinen omaishoitaja. Voit tulla ilman ajanvarausta tai sen kummempaa asiaa. Tervetuloa!

Omaishoitajien ohjaus ja neuvonta

040 526 8105

Omaishoitajien palveleva puhelin ohjaa ja neuvoo sinua kaikissa omaishoitoon liittyvissä asioissa. Mikäli kaipaat neuvoa tai tukea tilanteeseesi, ota yhteyttä ja sovi oma henkilökohtainen tapaamisaikasi.

Sinun ei tarvitse olla omaishoidontuen saaja eikä yhdistyksen jäsen saadaksesi tukea.

Toimiston aukioloajat

Oulun seudun omaishoitajat yhdistyksen sisätila

Toimisto on kiinni 1.7.-26.7. kesälomien ajan. Toimisto aukeaa taas 29.7. osoitteessa Isokatu 47, katutaso.

Kuka tahansa omaisen hoidossa tukea tarvitseva on tervetullut juttelemaan, sinun ei tarvitse olla jäsen tai virallinen omaishoitaja. Voit tulla ilman ajanvarausta tai sen kummempaa asiaa. Tervetuloa!

Liity jäseneksi

Liittymällä Oulun seudun omaishoitajat ry:n jäseneksi tuet tärkeää työtämme omaishoitajien hyväksi ja saat monipuolisia jäsenetuja. Liittymällä yhdistyksen jäseneksi liityt samalla myös valtakunnalliseen Omaishoitajaliittoon.

Tapahtumakalenteri

keskiviikko 07 elokuu

Omaishoito ja moninaiset tunteet. Läheisestä huolehtiminen herättää väistämättä paljon erilaisia tunteita. Kaikki tunteet niin mielihyvän kuin mielipahan tunteet ovat sallittuja ja inhimillisiä tuntea. Tunteet kertovat meille tärkeää viestiä omasta hyvinvoinnistamme. Tule kuulemaan kuinka tunnetaitoja vahvistamalla voit löytää polun itselle tärkeiden tarpeiden tunnistamiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

torstai 08 elokuu

Oletko hoitanut läheistäsi ja nyt arkesi on muuttunut läheisen hoitokotiin muuttamisen vuoksi? Elämänvaloa-ryhmästä saat tukea muuttuneeseen omaishoidon tilanteeseen. Osallistuminen on maksutonta ja joka kerralla nautitaan päiväkahvit. Ilmoittautuminen ryhmänohjaajalle Teijalle p. 0400 167 764 tai teija.viitajylha@osol.fi. Heinäkuun ajan ilmoittautuminen ensisijaisesti tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Vinttikammari, Oulun seudun omaishoitajat ry, Isokatu 47, 4. kerros
Oulu, 90100 Suomi
+ Google Map
keskiviikko 21 elokuu

Tule mukaan omaishoitajien ja läheisten virkistäytymishetkeen, Koitelinkosken nuotiolle! Luvassa on yhdessäoloa luonnonhelmassa, makkaranpaistoa ja yhteislauluja. Ilmoittaudu 14.8. mennessä ilmoittaudu@osol.fi tai p. 08 882 1690.

Koiteli, Koitelinkoskentie 418
Kiiminki, 90900
+ Google Map
torstai 22 elokuu

Ravitsemus on yksi keskeisimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tule kuulolle, saat arvokkaita ravitsemusvinkkejä ja käytännön neuvoja, kuinka ylläpitää omaa hyvinvointiasi ja jaksamista arjessa ruoan avulla.

Ylikiimiingin yhteisötila, Harjutie 18
Ylikiiminki, 91300 Suomi
+ Google Map
torstai 22 elokuu

Vapaaehtoiset liikunta- ja kulttuurikaverit voivat toimia omaishoitajan tukena ja tsempparina esimerkiksi käymällä yhdessä kävelylenkeillä tai erilaisissa kulttuuririennoissa. Toimintamuoto on uusi ja se muotoutuu yhdistyksemme OmaElo-toiminnan myötä, joten olet samalla kehittämässä tätä merkityksellistä omaishoitajalle tarjottavaa tukimuotoa. Tule mukaan liikunta- ja kulttuurikaveritoiminnan aloitustapahtumaan! Tapahtumaan osallistuminen ei sido sinua mihinkään.

Kahvila Kiikku, Ainolan puisto, Ainolanpolku 1
Oulu, 90100 Suomi
+ Google Map
tiistai 27 elokuu

Hyvinvointituokioissa on vaihtuvat terveyttä ja hyvinvointia tukevat teemat ja tapaat samalla muita läheisestä huolehtivia ja omaishoitajia. Osallistujalla ei tarvitse olla omaishoidontukisopimusta. Voit osallistua tuokioon myös yhdessä hoidettavan läheisen kanssa.

Load More

Katso kaikki tulevat tapahtumat >>

Viimeisimmät artikkelit

Välimatka pitkä lie?

Mitä se etäomaishoitajuus sitten on? Se on sitä, että henkisesti rasittaa, ettei näe vanhempia joka päivä. He pärjäävät, mutta… Ero omaishoitajuuteen onkin se, että välimatkaa on joko paljon tai vähemmän, mutta kuitenkin niin, ettei voi olla joka päivä arjessa mukana. Fyysinen auttaminen ei ole jokapäiväistä. Puhelimessa kuuntelee tarkasti, miten väsyneeltä tai iloiselta toinen siellä puhelimen toisessa päässä on. Sanat eivät kerro kaikkea, ja niillä voi hämätä. Toinen asia on, saako puhelimella kiinni ollenkaan. Hätä on suuri, jos puhelimeen ei vastata! Continue reading

Omaisena etäällä -logo

Minäkö etäomaishoitaja?

Jokaviikkoinen ohjelma on kaupassa käynti, jääkaapin siivous vanhoista ruuista, ehkä siivousta, pyykinpesua ja nyt uutena asiana äidin peseminen ja kipulaastarin vaihtaminen joka lauantai. Onneksi kotipalvelu käy aamuisin laittamassa äidin silmätipat ja silloin tiedämme, että kaikki on yön jäljiltä kunnossa. Lääkkeiden jakaminen tapahtuu apteekin kautta, mutta lääkkeiden ottamista täytyy valvoa. Continue reading

Omaisena etäällä -logo

Dynamo Oulu mukana tukemassa OMAISENA ETÄÄLLÄ –kampanjaa

Yksi yhteistyökumppaneistamme on oululainen urheiluseura Dynamo Oulu. 2010 perustettu seura sai alkunsa lapsuudenajan kaverinporukan halusta löytää mielekästä ja sosiaalista toimintaa, joka ylläpitää kaverisuhteita. Sittemmin seuran hyvä ilmapiiri houkutteli paljon uusia pelaajia ja tällä hetkellä seura tarjoaa harrastuspuitteet kahdelle miesten joukkueelle. Dynamo Oulu haluaa tehdä etäomaishoivaa tunnetuksi omalla tahollaan, esimerkiksi OMAISENA ETÄÄLLÄ -logolla pelipaidoissaan. Continue reading

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!

3 weeks ago

💛Tervetuloa Extempore Mölkky -turnaukseen huomenna torstaina klo 13.00 Oulun Ainolanpuistoon. Kokoonnutaan Kahvila Kiikun edustalla. Ei ilmoittautumista.💛Turnaus on avoin kaikille halukkaille.💛Ps. Käydään turnauksen jälkeen nauttimassa omakustanteiset jäätelöt.💛Lisätietoja Teijalta: p. 0400 167 764 tai teija.viitajylha@osol.fi ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Näytä Facebookissa
Kuvat henkilön Erityislapsiperheiden asialla julkaisusta ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Näytä Facebookissa
"Musakerhossa parasta on rummuttaminen, laulaminen ja ohjaajat" 🥁🩷Tänä vuonna juhlitaan meidän Oulun seudun omaishoitajat ry (@ommaiskortteeri) yhdistyksen erityismusiikkiryhmien 10-vuotista taivalta. Tämän kunniaksi halutaan jakaa toinenkin tosielämän tarina, tällä kertaa musakerhoon liittyen 😍Tämä kuvissa näkyvä ihana perhe on ollut musiikkiryhmissä mukana vuodesta 2014. Perheen tyttö on 23-vuotias ja hänellä on kehitysvamma ja vaikea-asteinen kuulovamma. Kuulolaitteiden avulla hän kuulee lähietäisyydeltä aika hyvin 🦻Perheen vanhemmat iloitsevat lapsensa harrastuksesta, sillä se tuo vaihtelua arkeen ja lisää musiikin harrastamisen monipuolisuutta. Timo ja Mari @laulureppu :sta vetävät musakerhoa ja he ovat ohjaajina ihanasti huomioineet tytön kuulovamman, ottamalla tytölle käyttöön esimerkiksi kuulosuojaimet, kun pienessä tilassa äänet korostuvat. Lisäksi käytössä on FM-laite, joka tarkentaa puhetta 🎼👉 Vanhemmat ovat huomanneet kehitystä lapsessaan musiikkiharrastuksen myötä: esim. keskittymiskyky on parantunut kymmenen vuoden musiikkiharrastamisen aikana. 👉 Vanhemmat myös ajattelevat musiikin ja rytmityksen olevan hyödyksi kuulovammaisen lapsen kielenkehitykselle. 👉 He myös kokevat tyttärensä esiintymistaitojen parantuneen ja näkevät tällä olevan vaikutusta itsetuntoon 🥰Kiitos vielä perheelle, kun jaoitte oman tarinan ja kokemuksen erityismusiikkitoiminnoista meille kaikille. Näin voidaan yhdessä tehdä näkyväksi sitä, miten monenlaisia hyötyjä musiikki voi tarjota lapsen ja nuoren elämään - puhumattakaan siitä, miten paljon hyvää se voi antaa myös koko perheelle 🫶 ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Näytä Facebookissa
Hei kesä - se on täällä! ☀️ Sen kunniaksi jaetaan tänne yksi todella helposti toteutettava kesäpuuhailu, kun tuntuu, että voisit tarvita oman pienen rauhoittumishetken.Helppo mielialaa parantava ja stressiä lievittävä tekeminen: metsäkävely! 🌲🚶‍♂️Mikä metsäkävely? ▫️Lähde joko itseksesi tai oman perheen kanssa 15 minuutin metsäkävelylle. Mukaan et tarvitse mitään erikoisuuksia. Riittää, kunhan pakkaat mukaan itsesi ja lämpimän sään yllättäessä ehkä myös juomista 🎒Mitäpä jos kokeilisit et huomenna, viikonloppuna tai ensi viikolla, vaan heti? 🥰 ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Näytä Facebookissa
Monella lapsiperheellä rahat voivat olla tiukoilla esim. etuuksiin ja työttömyysturvaan tehtyjen leikkausten vuoksi. Myös hintojen nousu ja työttömyys voivat haastaa ja tietysti nämä asiat koskevat ihan yhtä lailla myös erityislapsiperheitä 💰Ensi- ja turvakotien liitto tekee tärkeää työtä halutessaan selvittää ja nostaa esiin perheiden taloudelliseen tilanteeseen liittyviä ongelmia ja tilanteita ja vaikuttaa kerätyllä tiedolla päättäjiin. Nyt sinulla on mahdollisuus auttaa heitä vastaamalla kyselyyn. Kyselyyn vastataan nimettömästi ☺️👉 Pääset täältä linkistä kyselyyn: q.surveypal.com/Taloustilannekysely-lapsiperheille-ETKL/0 ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Näytä Facebookissa

Yhteistyökumppanit

Pääyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppani Rokuan logo

 

Yhteistyökumppanit

Hoivatie    
 

     Attendo Terapiapalvelut Oulu