Työikäisten kanssa työskenteleville

Materiaalia työikäisten kanssa työskentelevien tueksi

Työskenteletkö työikäisten kanssa? Tältä sivulta löydät materiaalia, jota voit hyödyntää heidän kanssaan toimiessa. Materiaalit ovat Oulun seudun omaishoitajat ry:n työntekijöiden tuottamia ja kaikkien vapaassa käytössä.

 

Mun Polku -työhönvalmennus erityislasten vanhemmille otettavissa käyttöön

Mun Polku -työhönvalmennusmalli erityislasten vanhemmille on nyt julkaistu ammattilaisten käyttöön. Mallin voi ottaa käyttöön mikä taho tahansa maksuttomasti. Mallia on myös mahdollista muokata eri kohderyhmille suunnattavaksi. Valmennus sopii esimerkiksi työllisyys-, koulutus-, valmennus- ja ohjauspalveluita tarjoaville tahoille.

Mun Polku -valmennusmalli on suunniteltu käytettäväksi kokonaisuutena, mutta siitä on mahdollista poimia myös yksittäisiä teemoja ja harjoituksia käytettäväksi muun toiminnan yhteydessä.

Löydät kaikki valmennuksen toteuttamiseen tarvittavat materiaalit, ohjeet ja harjoitukset täältä Innokylästä.

Mun Polku -valmennus on kehitetty ja pilotoitu Oulun seudun omaishoitajat ry:n Uusia polkuja työhön ja elämään -hankkeessa 2021-2023. Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Euroopan sosiaalirahasto ESR, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Oulun kaupunki sekä Oulun seudun omaishoitajat ry.

 

Infolehtinen erityislapsen vanhemman kohtaamiseen asiakastyössä

Työllisyyspalveluissa ja TE-palveluissa työskenteleville ammattilaisille, kuten ohjaajille, asiantuntijoille ja omavalmentajille on laadittu infolehtinen erityislapsen vanhemman kohtaamistilanteisiin asiakastyössä. Infolehtistä on mahdollista käyttää myös uusien työntekijöiden perehdyttämiseen.

Infolehtisen tarkoituksena on lisätä ammattilaisten tietoutta erityislasten vanhempien haasteista ja mahdollisuuksista ansiotyön yhdistämisessä. Siinä on myös konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka kohdata vanhempi asiakastilanteissa. Parhaimmillaan infolehtisen avulla vanhempia kohtaavat henkilöt osaavat mm. ohjata erilaisissa tilanteissa olevia vanhempia heitä tukevien palveluiden pariin, joka edesauttaa vanhempien työllistymistä.

Pääset tutustumaan infolehtiseen klikkaamalla tästä linkistä (PDF).

Infolehtinen on tuotettu Oulun seudun omaishoitajat ry:n Uusia polkuja työhön ja elämään -hankkeessa 2021-2023. Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Euroopan sosiaalirahasto ESR, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Oulun kaupunki sekä Oulun seudun omaishoitajat ry.