Bändiklubissa vierailu

Olen toisen vuoden sosionomi-diakoni opiskelija ja olen harjoittelussa Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:llä. Harjoitteluni aikana olen päässyt osallistumaan vaikka minkälaisiin toimintoihin. Yksi mieleenpainuvimmista ja mukavimmista kokemuksista oli, kun kävin vierailemassa Liikkuva Laulureppu Ay:n ohjaamassa erityisnuorten bändiklubissa.

Bändiklubissa soitettiin erilaisia soittimia ja laulettiin. Soittimia oli monia: kitaroita, kosketinsoittimet, rummut, marakasseja, tamburiini ja muita rytmisoittimia. Välillä soittimia vaihdeltiin. Tällä hetkellä bändikerhon jäseninä on vain poikia. Bändin nimi onkin Äijät. He ovat tehneet itse omia kappaleita, kuten ”On huippua”.  Siinä lauletaan asioista jotka ovat äijien jäsenistä huippuja, kuten sohvalla makaaminen, ja aika varmasti monien muidenkin mielestä kyseiset asiat ovat huippuja, itse ainakin voin samaistua biisin sanomaan. Tämä biisi löytyy myös täältä. Kappale on mainio, se on pyörinyt päässäni jo muutaman päivän. Äijien oma tekemän kappaleen lisäksi bändikerhossa soitettiin ja laulettiin muun muassa Robinin kappaleita ja muita tuttuja lauluja, mistä pojat tykkäävät. Oli hienoa katsoa kuinka innokkaasti bändiläiset soittivat ja uppoutuivat musiikkiin.

Musiikki on piristävää ja musiikkiin ja soittamiseen on hyvä purkaa ylimääräistä energiaa, tai myös saada lisää energiaa, kumpaa vaan riippuen henkilöstä. Musiikilla voi olla monenlaisia muitakin vaikutuksia, se voi vaikuttaa jokaiseen erilaisella yksilöllisellä tavalla, mutta yleensä aina positiivisesti ja rakentavasti. Bändiläiset pääsivät myös kukin vuorollaan paukuttamaan rumpuja. He nauttivat rumpujen lyömisestä, ja soittivat tunteella, ja sitäkin oli ilo katsoa. Minäkin soitin marakasseja ja lauloin myös mikrofoniin hetken. Minäkin nautin siitä, yhdessä musisoimisesta, ja sain energiaa ja piristystä, jota juuri tarvitsinkin.

Liikkuvan Laulurepun vetäjät ovat loistavia työssään. Heillä on ammattitaitoa musiikilliseen ohjaukseen, ja hyvät valmiudet toimia nuorten kanssa. Tällaisen harrastus toiminnan mahdollistaminen on erittäin tärkeää ja hyödyllistä. Bändin toiminta alkoi Hyvinvoiva Perhe HYPE -hankkeen kautta, mutta on sittemmin saanut rahoituksen Oulun kaupungin järjestölähtöisen ehkäisevän toiminnan kautta.

Äijät bändillä on mahtava meininki, ja olen iloinen että sain olla kerran osallisena sitä!

Iida Saarela

Posted in Ajan hermolla, Erityisperhe, Vieraskynä and tagged , .