Omaishoidontukeen suunnitellut säästötoimet on peruttu

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluevaltuusto kokoontui 20.11., jolloin hyväksyttiin tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma vuosille 2024–2025. Omaishoidon tukeen suunnitellut leikkaukset poistettiin kokonaisuudessaan säästölistalta ja iloksemme voimmekin todeta, että yhdistyksen edunvalvonta tuotti tulosta. Omaishoidon tukea ei muutettu määrärahasidonnaiseksi, harkinnanvaraiset vapaat säilyvät ennallaan, eikä hoitopalkkioluokkiin tule heikennyksiä.

  • Oulun seudun omaishoitajat ry teki vetoomuksen tulevaisuuslautakunnalle, jotta omaishoitoon kohdistuvat säästöt poistetaan säästölistalta.
  • Lisäksi yhdistyksen edustajat olivat henkilökohtaisesti yhteydessä tulevaisuus- ja yhdyspintalautakuntien puheenjohtajiin ja yksittäisiin aluevaltuutettuihin asiasta.
  • Toiminnanjohtaja kirjoitti Kalevan mielipidepalstalle asiasta ja kirjoitus julkaistiin myös yhdistyksen kotisivuilla ja some-kanavissa.
  • Lähetimme sähköpostilla yhdistyksen jäsenille pyynnön käydä jättämässä mielipide Pohteen säästöehdotuksiin kyselylinkin kautta.
  • Toiminnanjohtaja osallistui Vihreiden aluevaltuustoryhmän pyöreän pöydän keskusteluun kutsuttuna, puhumaan omaishoitajien tilanteesta.
  • Lisäksi yhdistys oli mukana Omaishoitajaliiton ja Pohteen alueen muiden omaishoitajayhdistysten yhteisessä kannanotossa leikkauksia vastaan.

Onneksi näihin säästöehdotuksiin liittyen vallitsi laaja poliittinen konsensus ja puolueet olivat yksimielisiä siitä, että omaishoito ei ole oikea säästökohde. Kiitos siitä aluevaltuutetuille!

Posted in Ajan hermolla, Kannanotot ja edunvalvonta, Yleinen and tagged , .