Olet tärkeä! Pidä huoli itsestäsi ja tee asioita jotka voimaannuttavat sinua

Omaishoitaja, muista huolehtia itsestäsikin! Terveisiä omaishoitajille sote-alan ammattilaisilta, osa 4

Ennen Koronan tuomia rajoituksia, keräsimme vanhustyön messuilla, ikäihmisten kanssa toimivien ammattilaisten terveisiä omaishoitajille. Noin 100 ammattilaista kävi jättämässä kannustusviestin.

Viesteistä voidaan nähdä neljän tyyppisiä viestejä. Neljänteen ryhmään kuuluvat viestit, jotka toivovat ja muistuttavat siitä, että olisi merkityksellistä omaishoitajalle pitää huolta itsestäänkin: Jaksamista työhösi, muista pitää itsestäsi myös huolta huumoria ja iloa elämään tai Sinä riität omana itsenäsi. Pidä Itsestäsi huolta, jotta jaksat olla lähimpäsi tukena.

Muutamissa viesteissä myös kannustettiin hakemaan tarvittaessa apua: Pidä itsestäsi huolta ja anna myös aikaa itsellesi. Älä jää yksin, vaan hae tukea omaishoitajien järjestöiltä! Tässä viestiryhmässä oli myös kannustusviestejä, jotka myös muistuttavat armollisuudesta itseä kohtaan: Lomalla saa olla tekemättä yhtään mitään.

Tällainen kuvakooste syntyi tämän ” Omaishoitaja, muista huolehtia itsestäsikin!”  -teeman ympäriltä:

Kuva, jossa koostettu seuraavat lauseet omaishoitajille: ”Muista huolehtia itsestäsikin ja tsemppiä!”, ”Olet tärkeä! Pidä huoli itsestäsi ja tee asioita, jotka voimaannuttavat sinua”, Jaksamista. Mutta aina ei tarvitse jaksaa, vahvuutta on hakea apua.” ja ”Pidä itsestäsi huolta ja anna myös aikaa itsellesi.”

Posted in Ajan hermolla, Omaishoito, Yleinen and tagged , .