Omaishoitajat virkistymässä Härmän kylpylässä

Yhdistyksen vuoden 2019 teemana on ”Näe, huomaa, kuule – Tunnista omaishoitaja!” Teeman tarkoituksena on nostaa esille omaishoitotilanteiden tunnistamisen keinoja, sekä auttaa ihmisiä tunnistamaan erilaisia omaishoitotilanteita. Teeman avulla tehdään tunnetuksi monimuotoista omaishoitajuutta.

Syyskuussa 11.-13. välisenä aikana suuntasimme 17 omaishoitajan kanssa Härmän kylpylään, mukana oli myös Heini ja Minnamaria Oulun seudun omaishoitajat ry:stä. Tässä kuvia, kommentteja ja tunnelmia matkastamme.

Kokoonnuimme aulassa sen hetkisiä tunnelmia ja kommentteja: Uusien tuttavien kanssa keskustelu oli vertaistukea parhaimmillaan. Keskusteluista tuli voimakas tunne, kyllä minä jaksan, ovathan muutkin jaksaneet ja selvinneet.

Pelasimme myös bingoa mikä kirvoitti paljon muistoja omista nuoruuden pelailuhetkistä. ”Oman ryhmän kesken seurustelua ja bingon peluuta”.

Ohjattu vesijumppa oli mieluista, altailla oli mukavaa ja rentouttavaa. Osa porukasta tuumasi olevan syvän veden jumpassa. Ohjaaja oli tosi hyvä!

Puolen matkan krouvissa kotiinpalatessa oli hyvä pitää tauko ja jaloitella. Osa ruokaili ja osa kahvitteli.

”Näitä ihmisiä ja keskusteluja muistellessa jaksaa taasen eteenpäin elämässä”.
”Pääsi arkiasioista vähäksi aikaa irtautumaan. Tuntuu, että on taas akut täynnä virtaa. Oli järjestetty sopivasti aktiviteettejä.”

Teksti ja kuvat: Heini Kemola.

Posted in Tapahtumia, Yleinen and tagged , .