Omaisyhteistyön seminaarissa yhteisellä asialla

Omaisyhteistyön seminaari järjestettiin 3.5.2022 Oulussa Wegelius-salissa. Seminaariin oli kutsuttu Oulun seudun ikääntyneitten pitkäaikaishoitopaikkojen henkilökuntaa. Seminaari sai hyvän vastaanoton ja palaute oli erinomaista.

Omaisyhteistyön seminaarissa esiteltiin kyselyn tuloksia: ”Millaista on hyvä omaisyhteistyö Oulun seudun hoitokodeissa?” Kyselystä koottu selvitys on julkaistu 16.5. ja sen voi lukea osoitteessa https://www.osol.fi/selvitys

Panelisteina seminaarissa oli Erkki Partanen ja Raija Nissi kertomassa kokemuksistaan omaisena hoitokodissa. Seminaaripalautteissa erityisesti kiiteltiin kokemuspuheenvuoroja.

Saimme kuulla Taina Laakson puheenvuoron ”Omaisyhteistyö – kohtaamisista muutostilanteessa”, jossa oli paljon ammennettavaa ja uusia näkökulmia omaisyhteistyöhön. Seminaarin lopussa kolme hoitokodin työntekijää kertoivat puheenvuoroissaan esimerkkejä hyvistä omaisyhteistyön käytännöistä. He toivat innostavasti viestiä siitä, kuinka monipuolista yhteistyö voi olla, kun ollaan avoimia kokeilemaan uusia tapoja toimia. Kiitos Mirja Karvonen Attendo Punahilkka, Elisa Veteläinen Rajakylän hoiva sekä Lilli Kirjava Onnenrinne.

Palautteista poimittua:

”Suuret kiitokset omaisiaan hoitaneille, että saimme kuulla heidän tarinansa. Erittäin hyviä luentoja, sain paljon hoitopaikkaani kehitettävää/pohdittavaa. Kiitos palvelukotien esittäjille.”

”Ihana kuulla omaisten kokemuksia! Muutenkin hyvä, mielenkiintoisia aiheita. Omaisyhteistyö rakentavaa ja hyvä tietoisku. Hoitopaikkojen esittely myös mielenkiintoinen!”

”Ihanan monesta näkökulmasta tuotu omaisyhteistyötä esille. Panelistien mukaan ottaminen, kokemusasiantuntijuus aivan huippu asia, merkityksellinen.”

Omaisyhteistyön seminaarin järjesti Oulun seudun omaishoitajat ry:n Tukena muutoksessa -hanke. Kiitos kaikille puheenvuoron pitäneille sekä seminaariin osallistuneille!

Posted in Omaishoito, Tapahtumia, Yleinen and tagged , .