Tiedoteposteja

Haluatko tietää millaista toimintaa Oulun seudulla on erityislapsiperheille? Tai järjestätkö itse toimintaa erityislapsiperheille?

Mikäli haluat noin kerran kuussa ilmestyvän tiedotepostin sähköpostiisi, niin laitathan sähköpostia aiheesta osoitteeseen tiia.ikonen@osol.fi. Samaan sähköpostiin voi myös ilmoittaa tapahtumista ja toiminnoista, joita järjestetään erityislapsiperheille, erityislapsille tai -nuorille. Tiedotamme toiminnoista mahdollisuuksiemme mukaan.

Kirje 2/2021

HELMIKUUN KIMALTAVAT HANGET…

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin kirpeissä auringon paisteisissa merkeissä. Tuleva vuosi on toivoa täynnä! Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri on auki joka arkipäivä klo 10-14, tulethan käymään!

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa, tiedotusta ja tapahtumia keväälle 2021:

Erityistä Energiaa -hankkeemme tulee päätökseen huhtikuun lopussa, mutta iloksemme meille myönnettiin yhdistyksemme ensimmäinen ESR-rahoitus. Uusi Polkuja työhön ja elämään -hanke on suunnattu erityislasten vanhemmille, jotka ovat palaamassa takaisin työ- ja opiskelumarkkinoille. Seuraa kevään tiedotustamme.

Erityislapsiperheiden Ommaisraati maanantaina 19.4. klo 17.30-19.30. Tule kuulemaan ja keskustelemaan erityislasten oppivelvollisuuteen liittyvistä asioista. Suomen Vanhempainliiton asiantuntija Aslak Rantakokko alustamassa aihetta teemalla ”Koulukuntoinen lapsi vaiko lapsikuntoinen koulu”. Oulun kaupungin alueellisen tuen palveluvastaava Marjut Kokko puhumassa aiheesta ”Mitä tarkoittaa opiskelu pidennetyn oppivelvollisuuden mukaan?”. Seuraa yhdistyksemme tapahtumakalenteria.

Osallistu jäsenkampanjaamme! Sinä, joka jo olet Jäsenemme, nyt jos koskaan kannattaa hankkia meille lisää jäseniä! Jokainen suosittelija ja jäseneksi liittyvä henkilö saavat kivan yllätyksen! Jäsenyyden hinta on vain 25 €/vuosi.

Oulun seudun omaishoitajat ry yhteistyökumppaneineen tarjoavat useita etuja, joita on mm. ruokailuetu Caritaksen lounaspaikoissa, kuntosali – kylpyläetuuksia ym. Jäsenjulkaisu Kortteeriuutiset tulee sinulle kolmesti vuodessa kotiin, samoin liiton julkaisema Lähellä-lehti neljästi vuodessa ja paljon muuta. Lisää tietoa saat näistä kotisivuiltamme ja yhdistyksemme henkilökunnalta.

Eikä tässä vielä kaikki, sokerina pohjalla vuoden lopussa, arvomme uusien jäsenten kesken huippupalkinnon, joka on Hyvinvointiloma Rokuan kylpylässä kahdelle henkilölle, 2 vrk majoitus puolihoidolla, sisältäen kylpylän ja kuntosalin käytön.

Jäseneksi voit liittyä Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilla, soittamalla yhdistyksen puhelimeen 09 882 1690, (viestipalveluun voi myös jättää viestin ja yhteystietonsa, soitamme takaisin), käymällä Ommaiskortteerissa sen aukioloaikoina tai missä vaan, missä tapaat yhdistyksemme henkilökuntaa.

Maksutonta lakineuvontaa yhdistyksemme jäsenille. Oulun seudun omaishoitajat ry tarjoaa jäsenilleen maksutonta lakineuvontaa yhteistyössä Omajuristi Oy:n lakimies Pentti Seppäsen kanssa. Voit tulla keskustelemaan perinnönjakoon, parisuhteen päättymiseen, edunvalvontaan, työsuhteisiin, sopimuksiin ja varallisuuden hoitoon liittyvissä juridisissa asioissa. Ilmoittautumisohjeet sekä lisätietoa Oulun seudun omaishoitajat ry:n nettisivuilta.

 

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Uuno Palosaaren taidetta Puistolan seinillä ja kirjassa. Oululainen Tiernan koulua käyvä nuori taiteilija Uuno Palosaari, 17, on saanut grafiikkataidettaan esille kahvila Puistolan seinälle näyttelyn muodossa. Uunon teokset ovat myös kokonaisen kirjan kuvituksena. Grafiikkataiteen Uuno on tehnyt kännykällään. Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen on valinnut ja ripustanut Uunon näytteille asetetut työt. Kirjan ”Siunaa just nyt” on kirjoittanut Uunon äiti ja omaishoitaja Satu Kreivi-Palosaari (Kirjapaja 2021). Uuno sairastaa vaikeaa AGU-tautia ja on sairaudestaan huolimatta valoisa taiteilijapersoona, jonka grafiikkaa on saatavilla myös postikortteina Martat-puodin kautta.

Hei eronnut tai eroamassa oleva vanhempi! Tiistaina 23.2. klo 16-18 pidetään maksuton tilaisuus, jossa saat anonyymisti tietoa, miten toimia eron hetkellä tai sen jälkeen turvataksesi lastesi edun ja saada uuden elämäsi tolalleen. Saat tietoa myös vertaisryhmistä alueellasi ja muista mahdollisuuksista, joita voit halutessasi hyödyntää. Varmistaaksemme, että saat luotettavaa tietoa, meillä on mukana asianajaja Jutta Wallén-Leino, YVPL:n Pohjois-Suomen aluekoordinaattori sekä Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry:n puheenjohtaja. Tilaisuus pidetään etänä eli tarvitset tietokoneen tai kännykän ja se riittää. Linkin saat sähköpostiisi. Ilmoittaudu numeroon 0407540026.

Oulun varhaiskasvatuksen 120-juhlavuosi avataan kaikille yhteisesti ja ilon kautta keskiviikkona 24. helmikuuta kello 10-11. Avajaisjuhla lähetetään suorana verkossa Mun Oulun facebook-kanavalla. Juhlan ohjelmassa on kiinnostavaa kuultavaa ja nähtävää niin lapsille kuin aikuisille. Juhlan musiikista vastaavat Liikkuva Laulureppu, Pentti Punkin Syntymäpäivät ja Soiva Siili. Lisätietoa Mun Oulun nettisivulta.

Leijonaemojen verkkoluento: Kelan kuntoutus ja vammaisetuudet – Itsenäistyvän nuoren mahdollisuudet Kelan kuntoutukseen ja vammaisetuuteen 11.3. klo 13-14. Ilmoittautuminen 10.3. mennessä. Lisätietoa Leijonaemojen nettisivuilta.

Positiivinen pedagogiikka kodin ja koulun sujuvan yhteistyön edistäjänä 20.4.2021 klo 13:00 – 16:00. Tule mukaan kuuntelemaan asiantuntija-alustuksia ja keskustelemaan, miten voimme edistää lastemme hyvinvointia kotona, päiväkodissa ja koulussa sekä yhteisössämme. Lisätietoa Suomen Vanhampainliiton nettisivuilta.

Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n muksuparkki – toiminta lapsiperheille. Muksuparkki on tarkoitettu erityislapsiperheille ja toimintaan voivat osallistua perheen kaikki lapset. Muksuparkki kokoontuu lauantaisin, kerran kuukaudessa, klo 12-15. Muksuparkissa lapset touhuavat yhdessä ohjaajien kanssa ja lapset voivat olla hoidossa perheelle sopivan ajan. Mukaan mahtuu rajoitusten vuoksi 8 lasta.

Aika: 27.2./27.3./17.4./22.5. Paikka: Kumppanuuskeskus, Kahvila Laituri Ohjaajat: Sirpa Lukka ja Adeliina Gallen Maksu: ilmainen Paikkavaraukset ja lisätiedot: annemari.eskola@oketuki.fi tai p.0401632282. Muksuparkista löydät lisätietoa Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n nettisivuilta.

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Kirje 1/2021

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan vanhempien ja lasten yhteiseen Muskariin kevääksi 2021. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu! Ryhmä on tarkoitettu erityislapsille, heidän sisarukselleen ja vanhemmilleen. Muskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Muskari on Liikkuvan Laulurepun vetämä ja se kokoontuu 8 kertaa, noin joka toinen viikko. Lue lisää Oulun seudun omaishoitajien sivuilta.

Musakerho on tarkoitettu 8-18-vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu! Musakerho on Liikkuvan Laulurepun vetämä musiikkiharrastus, johon voi osallistua itsenäisesti, mutta mukana voi olla myös vanhempi tai avustaja. Musakerhossa päästään kokeilemaan myös laajemmin soittimia, tekemään erilaisia kehonhallintaharjoituksia, rytmittelyjä, soittamista, laulamista sekä monenlaisia rentoutumisharjoitteita. Tärkeintä musakerhossa on kannustavassa ilmapiirissä saadut onnistumisen kokemukset! Lue lisää Oulun seudun omaishoitajien sivuilta.

Kokemuksia edellä mainituista musiikkiryhmistä voit lukea Oulun seudun omaishoitajien sivuilta.

 Ensi kesälle on tullut haettavaksi Omaishoitajaliiton tuettuja lomia lapsiperheille. Hauskoja hetkiä -loma lapsiperheille vietetään Imatran kylpylässä 13.-18.6.2021 ja sen viimeinen ilmoittautumispäivä on 13.3. Voit lukea lomasta lisää Omaishoitajaliiton sivuilta. Vesileikkejä -loma lapsiperheille vietetään Kuortaneen urheiluopistolla 1.-6.8.2021. Viimeinen hakupäivä on 1.5.2021. Lomasta löytyy lisää tietoa Omaishoitajaliiton sivuilta.

Terkuin, Salla ja Tiia

 

Kirje 18/2020

Tervetuloa vanhempien ja lasten yhteiseen Muskariin kevääksi 2021. Ryhmä on tarkoitettu erityislapsille, heidän sisarukselleen ja vanhemmilleen. Muskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Muskari on Liikkuvan Laulurepun vetämä ja se kokoontuu 8 kertaa, noin joka toinen viikko. Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.1.2021. Lue lisää Oulun seudun omaishoitajien sivuilta.

Musakerho on tarkoitettu 8-18-vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Musakerho on Liikkuvan Laulurepun vetämä musiikkiharrastus, johon voi osallistua itsenäisesti, mutta mukana voi olla myös vanhempi tai avustaja. Musakerhossa päästään kokeilemaan myös laajemmin soittimia, tekemään erilaisia kehonhallintaharjoituksia, rytmittelyjä, soittamista, laulamista sekä monenlaisia rentoutumisharjoitteita. Tärkeintä musakerhossa on kannustavassa ilmapiirissä saadut onnistumisen kokemukset! Viimeinen ilmoittautumispäivä 12.1.2021. Lue lisää Oulun seudun omaishoitajien sivuilta.

Tule mukaan keväällä 2021 alkavaan erityisnuorten Bändiklubiin! Klubin vetäjinä toimivat Timo ”Rautsi” Rautio ja Mari Rautio Liikkuvasta Laulurepusta. Bändiklubi kokoontuu syksyn aikana kahdeksan kertaa, joilla päästään kokeilemaan eri soittimilla soittamista, yhdessä soittamista sekä rakentamaan omaa bändiporukkaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.1.2021. Lue lisää Oulun seudun omaishoitajien sivuilta.

Kokemuksia edellä mainituista musiikkiryhmistä voit lukea Oulun seudun omaishoitajien sivuilta.

Kysely koronaepidemian vaikutuksista omaishoitajiin. Suomen omaishoidon verkosto on mukana Eurocarersin toteuttamassa kansainvälisessä kyselytutkimuksessa, jossa selvitetään koronaepidemian vaikutuksia omaishoitotilanteisiin ja omaishoitajien terveyteen, tukiverkostoihin ja talouteen sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuteen sekä ansiotyön ja omaishoidon yhteensovittamiseen. Eurocarers on Euroopan tason verkosto organisaatioille, jotka toimivat omaishoidon alueella. Vastaamalla autat vaikuttamaan omaishoidon kehittämiseen erityisesti koronapandemian edellyttämällä tavalla kunnissa, kansallisesti ja myös EU:n tasolla.

Pyydämme vastaukset 15.1.2021 mennessä. Kyselyyn on helppo vastata suomeksi tai ruotsiksi. Vastaaminen kestää noin 20 minuuttia. Vastaamisen voi halutessaan keskeyttää ja jatkaa myöhemmin. Mahdolliset kyselyä koskevat kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen toimisto@omaishoitajat.fi. Vastaa kyselyyn täällä (Surveymonkey).

Tammikuun 13. päivä on tulossa Autismiliiton webinaari teemalla ”Kodin ja koulun yhteistyö autisminkirjon lapsen parhaaksi”. Lue lisää Autismiliiton sivuilta.

Ensi kesälle on tullut haettavaksi Omaishoitajaliiton tuettuja lomia lapsiperheille. Hauskoja hetkiä -loma lapsiperheille vietetään Imatran kylpylässä 13.-18.6.2021 ja sen viimeinen ilmoittautumispäivä on 13.3. Voit lukea lomasta lisää Omaishoitajaliiton sivuilta. Vesileikkejä -loma lapsiperheille vietetään Kuortaneen urheiluopistolla 1.-6.8.2021. Viimeinen hakupäivä on 1.5.2021. Lomasta löytyy lisää tietoa Omaishoitajaliiton sivuilta.

Tammikuussa jatkuu (rajoitteiden puitteissa) Haukiputaan Pallon soveltava jalkapallo lapsille ja nuorille maanantaisin. Lue lisää Haukiputaan Pallon sivuilta.

Erityislapsen vanhempi, kaipaatko vertaista juttukaveria? Haluaisitko vaihtaa ajatuksia toisen vanhemman kanssa, joka ymmärtää mistä puhut? Ole rohkeasti yhteydessä vertaisvanhempaamme Sailaan. Lisätietoa ja yhteystiedot löydät  Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilta.

Rauhaisaa joulun aikaa ja parasta mahdollista vuotta 2021!

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Käytämme tätä postiosoitetta yleiseen viestintäämme.

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita, Whatsappaa tai laita sähköpostia! Palaamme lomilta Loppiaisen jälkeen 7.1.2021!

salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266, tiia.ikonen@osol.fi / 040 771 1832 tai tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 771 5272

Kirje 17/2020

Vielä tänään ehdit ilmoittautua mukaan! Erityislasten vanhempien OVET -valmennus järjestetään Oulun seudun omaishoitokeskuksessa, Ommaiskortteerissa 16.11. sekä 30.11. klo 16:30-20:00. Valmennuksen punaisena lankana on omaishoitajien vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien kanssa. Lisätietoja sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien sivuilla.

Erityislapsen vanhempi, kaipaatko vertaista juttukaveria? Haluaisitko vaihtaa ajatuksia toisen vanhemman kanssa, joka ymmärtää mistä puhut? Ole rohkeasti yhteydessä vertaisvanhempaamme Sailaan. Lisätietoa ja yhteystiedot löydät  Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilta.

Omaishoitajien valtakunnallinen kirkkopyhä 22.11. Tuiran kirkossa klo 10:00. Liturgina on Petteri Tuulos ja ehtoollisavustajana diakonissa Satu Pesonen. Messun jälkeen missionuorten järjestämät kirkkokahvit. Tervetuloa! Lisätietoa tapahtumasta löydät Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilta.

Että joku näkee mut -luentotilaisuus 24.11. Tule kuulemaan millaisia kuormitustekijöitä omaishoitajat kokevat tehdyn tutkimuksen mukaan. Lisäksi tuodaan esille keinoja, kuinka heidän kuormitustaan voitaisiin vähentää sekä tarkastellaan omaishoitoon liittyviä kustannuksia. Mukaan voi tulla joku verkon kautta tai paikan päällä. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilla.

Lasten omaishoitajien teemaviikot 23.11.-6.11. Somessa. Kahden viikon päästä somekanavilla on paljon erityislapsiperheitä koskevia juttuja. Erilaiset yhdistykset ja toimijat kokoavat voimansa ja ilmoittelevat facebookin kautta erilaista mukavista tapahtumista, luennoista, koulutuksista, seminaareista vidoista jne. Mukaan pääset facebookissa tykkäämällä Meidän erityinen perhe -hankkeen facebook sivusta.

Kirjasuositus! Leijonatarinoita erityisille lapsille, Otava 2020: 50 inspiroivaa ja rohkaisevaa tarinaa erityisistä lapsista, joista tuli erityisiä aikuisia. Mikä yhdistää Palefacea ja Deataa, prinsessa Viktoriaa ja Leo Messiä, Agatha Christietä ja Julia Robertsia? He kaikki ovat lapsena ja nuorena kohdanneet erityisiä vaikeuksia ja ennakkoluuloja. Niistä huolimatta tai juuri niiden ansiosta he ovat myös eläneet erityisen elämän.

Kirjasuositus! Erityislapsen vanhempanaVoimavaroja hyvään elämään, kirjapaja 2020: Erityistä hoivaa tai hoitoa tarvitsevan lapsen tarpeet vaikuttavat merkittävästi lapsen vanhempien ja koko hänen perheensä elämään. Lapsen asioista huolehtiminen, yhteydenpito hoitoon osallistuviin tahoihin ja päivittäiset hoitotoimet vaativat vanhemmilta paljon voimavaroja.

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri, on auki arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!
Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka
Käytämme tätä postiosoitetta yleiseen viestintäämme.
Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita, Whatsappaa tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266, tiia.ikonen@osol.fi / 040 771 1832 tai tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 771 5272

Kirje 16/2020

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa syksylle 2020

Lähdetään yhdessä leffaan 27.11.2020 katsomaan Bigfoot – Isojalan perhe -elokuvaa.  Marraskuun viimeisellä viikolla vietetään valtakunnallista Omaishoitajaviikkoa. Oulun seudun omaishoitajat ry haluaa juhlistaa tärkeää viikkoa viemällä erityislapsiperheet ilmaiseksi leffaan. Näytöksessä on otettu huomioon aistiyliherkkyydet. Mukaan elokuvaan mahtuu n. 60 ensiksi ilmoittanutta henkilöä. Lisätietoja, sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien sivuilta. Huomioittehan, että näytökseen, sekä sen järjestämiseen voi tulla muutoksia yleisistä COVID -19 -ohjeistuksista riippuen.

Oulun seudun omaishoitajat järjestävät yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa erityislasten isien virtuaalisen saunaillan. Löylyvastaavina lauteilla hikoilemassa ja keskustelemassa erityislasten isät Aslak Rantakokko ja Sami Rousu. Löylyihin mahtuu mukaan parisenkymmentä isiä, faijaa, iskaa, isää ja iskää. Varaathan laudepaikkasi ajoissa! Lisätietoa virtuaalisaunaillasta, sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien verkkosivuilta.

Erityislasten vanhempien OVET -valmennus järjestetään Oulun seudun omaishoitokeskuksessa, Ommaiskortteerissa 16.11. sekä 30.11. klo 16:30-20:00. Valmennuksen punaisena lankana on omaishoitajien vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien kanssa. Lisätietoja sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien sivuilla.

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä

Taide ja Liikunta

Harrastakotona.fi on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ylläpitämä lapsille ja nuorille suunnattu verkkosivusto, josta löytyy ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona, vapaa-ajalla tai osana opetusta. Tutustu harrastakotona -sivustoon täällä.

Syksyn liikuntaryhmät Oulussa käynnistyvät syyskuun aikana. Erityis- ja soveltavan liikunnan ryhmistä löydät lisätietoa täältä. Erityisliikuntaryhmät on jaoteltu Oulun kaupungin sivuilla asuinpaikan mukaan. Tutustu alueesi tarjontaan Oulun kaupungin sivuilta.

Haukiputaan Pallon soveltavan jalkapallon ryhmä Villit Futarit (7-15v.) on aloittanut toimintansa tammikuussa. Mukaan toimintaan pääsee ennakkoilmoittautumalla. Lisätietoja toiminnasta saat Haukiputaan Pallon sivuilta.

Vertaisryhmiä

ADHD-liitto ylläpitää verkkosivullaan chattiä. Neuvonta tapahtuu chatissä anonyymisti ja kahden kesken. ADHD -liitto järjestää myös teemallisia ryhmächattejä, joissa on mukana ADHD-liiton työntekijöitä ja kokemustoimijoita sekä eri alojen asiantuntijoita. Ryhmächatit ovat reaaliaikaisia kirjoitettuja keskusteluja, joissa saat sekä tietoa että vertaistukea. 13.10. ryhmächat järjestetään otsakkeella ”Onko nepsy-oireisen lapsen vanhemmalla oikeutta omaishoidontukeen”, jolloin asiantuntijavieraana keskusteluissa mukana vastaava erityislapsiperhetyön kehittäjä Salla Jämsén yhdistyksemme Erityistä energiaa hankkeesta. Lisätietoa chateista, niiden aikatauluista sekä ohjeet osallistumiseen löydät ADHD -liiton sivuilta.

Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n syksyn 2020 kerhotoimintaan voit tutustua Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n sivuilla.

Luentoja, tietoa yms.

Kehitysvammaisten palvelusäätiö, Kun lapsi satuttaa ja Loiste -hankkeet järjestävät yhdessä Tunnetaidot lapsen tukena -webinaarisarjan. Kahden illan, 19.10. ja 2.11. klo 17:30-19:00, webinaarikokonaisuudessa osallistuja saa konkreettisia työkaluja lapsen tunnekasvatukseen. Lisätietoja webinaarisarjasta saat Kehitysvammaisten palvelusäätiön Facebook -sivulta. Ilmoittautuminen webinaarisarjaan Lyyti -järjestelmän kautta.

Tukiliitto järjestää Parisuhde erityislapsiperheessä -verkkoluennon 18.11. klo 17:00-18:30. Luentoa seuraa 25.11. järjestettävä verkkokeskustelu (chat) samasta teemasta. Lisätietoa luennosta, sekä verkkokeskustelusta Tukiliiton sivulta.

Autismiliitto järjestää syksyn aikana ilmaisia webinaareja perheiden tueksi korona -aikaan. Aiheina mm. ”Struktuuri ja ennakointi selättää koronakaaoksenkin” sekä ”Autismikirjon lapsen rentoutuminen”. Lisätietoa järjestettävistä verkkokoulutuksista Autismiliiton verkkosivuilta.

ADHD-liitto järjestää koko päivän koulutuksen aistitiedon käsittelyn perusteista ja -haasteista sekä arjen tukikeinoista. Ajankohtana on 26.11. ja koulutukseen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Lisää tietoa koulutuksesta saat ADHD-liiton sivuilta.

Vanhempien Akatemia järjestää Parisuhteen huoltokurssin ke 11.11., ti 17.11., ke 25.11. ja ke 2.12.2020. Kurssin kesto on 4 x 2 tuntia, ja se on vanhemmille maksuton.  Parisuhteen huoltokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhempien välistä vuorovaikutusta ja etsiä vastauksia siihen, mikä on hyvin toimivan parisuhteen resepti eli mistä aineksista toimiva parisuhde koostuu, ja mitkä ovat parisuhteen yleisimmät kompastuskivet. Kurssin ohjaajana toimii pari- ja perheterapeutti Päivi Nikula-Väisänen. Lisätietoa kurssista, sekä ilmoittautuminen Nuorten Ystävien Tolokusti Koulutielle -hankkeen sivulta.

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri, on auki arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi, 040 771 0266
tiia.ikonen@osol.fi, 040 771 1832
tuukka.reinikainen@osol.fi, 040771 5272