Tiedoteposteja

Haluatko tietää millaista toimintaa Oulun seudulla on erityislapsiperheille? Tai järjestätkö itse toimintaa erityislapsiperheille?

Mikäli haluat noin kerran kuussa ilmestyvän tiedotepostin sähköpostiisi, niin laitathan sähköpostia aiheesta osoitteeseen tiia.ikonen(at)osol.fi. Samaan sähköpostiin voi myös ilmoittaa tapahtumista ja toiminnoista, joita järjestetään erityislapsiperheille, erityislapsille tai -nuorille. Tiedotamme toiminnoista mahdollisuuksiemme mukaan.

Kirje 13/2020

Syksyn satoa keskellä kesää!

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa:

Oulun seudun omaishoitajien järjestämä ja Liikkuvan Laulurepun toteuttama musiikkitoiminta sai Oulun kaupungin rahoituksen turvin jatkoa. Muskarit, Musakerho ja Bändiklubi alkavat taas syksyllä!

Tervetuloa vanhempien ja lasten yhteiseen Muskariin syksyksi 2020 joko Ommaiskortteeriin tai Haukiputaalle. Ryhmä on tarkoitettu erityislapsille, heidän sisarukselleen ja vanhemmilleen. Muskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Muskari kokoontuu 8 kertaa noin joka toinen viikko. Katso tarkemmat ajat ja ilmoittaudu muskariin täältä (osol.fi).

Musakerho on tarkoitettu 8-18-vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Musakerho on musiikkiharrastus, johon voi osallistua itsenäisesti, mutta mukana voi olla myös vanhempi tai avustaja. Musakerhossa päästään kokeilemaan myös laajemmin soittimia, tekemään erilaisia kehonhallintaharjoituksia, rytmittelyjä, soittamista, laulamista sekä monenlaisia rentoutumisharjoitteita. Tärkeintä musakerhossa on kannustavassa ilmapiirissä saadut onnistumisen kokemukset! Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan täältä (osol.fi).

Tule mukaan syksyllä 2020 alkavaan erityisnuorten Bändiklubiin! Bändiklubi kokoontuu syksyn aikana kahdeksan kertaa, joilla päästään kokeilemaan eri soittimilla soittamista, yhdessä soittamista sekä rakentamaan omaa bändiporukkaa. Bändiklubi rikastuttaa arkea ja antaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen musiikin välinein. Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan täältä (osol.fi).

Kaikista musiikkitoiminnoista voit lukea enemmän täältä (osol.fi).

Eronneille erityislapsiperheiden vanhemmille tarjotaan syksyllä Vanhemman neuvo® -ryhmä. Ryhmässä käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: eron tuomat muutokset, yhteinen vanhemmuus, lapsen tunteet ja tarpeet, arjen rutiinit, vuorovaikutustavat, ongelmanratkaisu, sosiaaliset verkostot, vanhemmuus ja uusi parisuhde. Lue lisää täältä (osol.fi).

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri avaa ovet kesätauon jälkeen 3.8. alkaen. Olemme avoinna arkisin klo 10-14. Tervetuloa!

Muiden toimijoiden toimintaa:

Barnavårdsföreningen järjestää syksyllä verkossa suomenkielisen ”Onko sinullakin vahvuutena ADHD?” -sopeutumisvalmennuskurssin 14–16 –vuotiaille nuorille, joilla on ADHD, sekä heidän 7–13 –vuotiaille sisaruksilleen ja heidän vanhemmilleen. Ilmoittautuminen 31.7. mennessä. Lue lisää täältä.

Autismiliitto järjestää Tunne autismi -tapahtuman, joka on maksuton yleisötilaisuus kaikille autismikirjon asioista kiinnostuneille. Päivä pidetään Oulun kaupungin kirjastolla Pakkalan- salissa 2.12.2020 klo 14-18. Tilaisuus tullaan striimaamaan, joten voit osallistua myös ihan kotoa käsin ohjelmaan. Lue lisää täältä.

 Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka
Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266, tiia.ikonen@osol.fi/ 040 771 1832 tai tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 771 5272

Kirje 12/2020

Kesä ja kukkivat kunnaat!

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa:

Oulun seudun omaishoitajien Liikkuvan Laulurepun ulkoilmakonsertti järjestetään Hietasaaren Vaaskelassa, Vaaskiventie 25, 16.6.2020 klo 17-18. Konserttiin mahtuu mukaan rajallinen määrä osallistujia (40 henkilöä) ilmoittautumisjärjestyksessä. Konsertissa noudatetaan turvavälejä. Voit ottaa konserttiin mukaan omat eväät, paikalla ei ole tarjoilua. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä (osol.fi).

Eronneille erityislapsiperheiden vanhemmille ensi syksynä Vanhemman neuvo® -ryhmä. Ryhmässä käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: eron tuomat muutokset, yhteinen vanhemmuus, lapsen tunteet ja tarpeet, arjen rutiinit, vuorovaikutustavat, ongelmanratkaisu, sosiaaliset verkostot, vanhemmuus ja uusi parisuhde. Lue lisää täältä (osol.fi).

Muiden toimijoiden toimintaa:

Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten (9-15-v.) taidekesäleirin 15.-17.6.! Leirillä maalataan ja askarrellaan, harjaannutetaan kädentaitoja, touhutaan yhdessä ja ystävystytään. Ilmoittautuminen 8.6. mennessä Lue lisää täältä (facebook.com).

Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää koko perheen kesäretken Escurialin eläinpuistoon lauantaina 13.6. Ilmoittautuminen 10.6. mennessä. Lue lisää täältä (facebook.com).

ADHD-liitto järjestää maanantaina 8.6. klo 17.30 ADHD Tarinatuokion ”Nuoren vanhemmuus”. Tule mukaan kuulemaan aitoja, elämänmakuisia kokemuksia adhd-oireisen nuoren vanhemmuudesta. Tarinatuokiossa kuulet kaksi erilaista kokemuspuheenvuoroa. Ilmoittautuminen 7.6. mennessä. Lue lisää täältä (adhd-liitto.fi).

Nyt verkossa kuunneltavissa erityislasten isän, suositun Erityisvanhemman korjaussarja -blogin pitäjän Arto Bäckströmmin luento ”Kauhea kersa – vai onko sittenkään? Välineitä nepsylapsen tukemiseen”. Luennon voit katsoa täältä (youtube.com).

Valvelive tarjoaa huomenna keskiviikkona 3.6. klo 10 Soivan Siilin Jukeboxin. “Tule pyytämään jotakin Soivan Siilin laulua esitettäväksi ja me esitämme sen – tervetuloa.”

Lue lisää täältä (kulttuurivalve.fi).

Oletko huomannut, että Leijonaemot tarjoaa kesäkuussa runsaasti vertaistuellisia chat mahdollisuuksia vanhemmille? Lue lisää täältä (leijonaemot.fi).

Autismiliitolla on torstaina 4.6. ryhmächat -ilta autisminkirjon lasten vanhemmille. Lue lisää täältä (autismiliitto.fi).

Parisuhdekeskus Kataja pyytää vastauksia kyselyyn, Koronan vaikutuksista parisuhteeseen silloin, kun perheessä on tuen tarpeita tai sairautta. Kyselyyn voit tutustua täällä.

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri avaa ovensa maanantaina 1.6. alkaen. Olemme avoinna arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!

Mitä teidän perheelle kuuluu? Jos haluat juttukaveria, niin olemme tavoitettavissasi viestintäkanavistamme, jotka löytyvät kirjeen lopusta. Voit olla yhteydessä soittamalla, whatsappilla, sähköpostilla tai yhdistyksemme Chatin kautta. Chat päivystää arkisin joka päivä klo 10-14.

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Käytämme tätä postiosoitetta yleiseen viestintäämme.

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita tai laita sähköpostia!

salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266, tiia.ikonen@osol.fi/ 040 771 1832 tai tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 771 5272

 

Kirje 11/2020

Leskenlehtiä ja leikkimieltä!

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa:

Oulun seudun omaishoitajien Liikkuvan Laulurepun ulkoilmakonsertti järjestetään Hietasaaren Vaaskelassa, Vaaskiventie 25, 16.6. 2020 klo 17-18. Konserttiin mahtuu mukaan rajallinen määrä osallistujia (40 henkilöä) ilmoittautumisjärjestyksessä. Konsertissa noudatetaan turvavälejä. Voit ottaa konserttiin mukaan omat eväät, paikalla ei ole tarjoilua. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä (osol.fi).

 Osallistu tiistain 26.5. klo 14-15 etäperhekahvilaan, maanantaina 25.5. ehtii vielä ilmoittautua! Kahvittelun lomassa haastellaan teemasta ”erityinen isyys/isänä erityiselle”. Kahvilassa haastateltavana erityislapsen isä Aslak Rantakokko, pohditaan isyyden kokemuksia, vanhemmuutta ja maailman menoa muutenkin. Turinoinnin lomassa lastenlauluja! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä (osol.fi). Menossa mukana Tuukka ja Tiia.

HYPE-toiminnan facebook-sivulla on kivoja pieniä videovinkkejä arjen piristykseksi. Teemoina mm. satuhieronta ja rauhoittuminen. Täällä Salla kertoo rentoutumisesta ja rauhoittumisesta. Käykäähän katsomassa!

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Parisuhdekeskus Kataja ja MTHL järjestävät parisuhdeteemaisen tuetun perheloman lokakuussa Savonlinnassa, ilmoittautuminen lomalle 18.7. mennessä. Ohjelmaa on tarjolla aikuisille ja lapsille niin yhdessä kuin erikseen mm. perhesuunnistusta. Vanhemmille on tarjolla Parisuhdekeskus Katajan järjestämiä parisuhdeteemaisia luentoja. Lue lisää täältä (parisuhdekeskus.fi).

Päijät-Hämeen Autismi ja Asperger ry järjestää maksuttoman verkkoluennon Facebookissa kaikille kiinnostuneille aistiherkkyyksien huomioimisesta arjessa. Lisätietoa ja ohjeet luennon seuraamiseen tästä.

MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri järjestää kaikille avoimia ja maksuttomia Perhevarpaat -livetunteja Zoomissa 20.5. sekä 27.5. klo 16. Liikunnallisia tunteja ohjaavat Päivi Mettovaara ja Tuomas Salmi. Ilmoittautumiset tunneille sähköpostiin paivi.mettovaara@mll.fi viimeistään 15min ennen tunnin alkua. Lisätietoa Perhevarpaista täältä (pohjois-pohjanmaa.mll.fi).

Oulun alueen kirjastoissa vierailee lukukoira. Lukukoiralle pääsevät lukemaan kouluikäiset lapset. Lukukoirien lisäksi tiettyinä erikseen ilmoitettuina päivinä paikalla voi olla myös muita lukulemmikkejä, kuten kissoja. Lukulemmikkien kirjastovierailuiden aikatauluista lisätietoa täällä (ouka.fi).

Liikuntasali Reeniksen maksulliset kesäleirit toteutuvat kesä- heinäkuussa. Leirien ajankohdat, hinnat, sekä lisätiedot löydät täältä (reenis.fi).

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri avaa ovensa maanantaina 1.6. alkaen. Olemme avoinna arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!

Mitä teidän perheelle kuuluu? Jos haluat juttukaveria, niin olemme tavoitettavissasi viestintäkanavistamme, jotka löytyvät kirjeen lopusta. Voit olla yhteydessä soittamalla, whatsappilla, sähköpostilla tai yhdistyksemme Chatin kautta. Chat päivystää arkisin joka päivä klo 10-14.

 Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Käytämme tätä postiosoitetta yleiseen viestintäämme.

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita tai laita sähköpostia!

salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266, tiia.ikonen@osol.fi/ 040 771 1832 tai tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 771 5272