Tiedoteposteja

Haluatko tietää millaista toimintaa Oulun seudulla on erityislapsiperheille? Tai järjestätkö itse toimintaa erityislapsiperheille?

Mikäli haluat noin kerran kuussa ilmestyvän tiedotepostin sähköpostiisi, niin laitathan sähköpostia aiheesta osoitteeseen tiia.ikonen(at)osol.fi. Samaan sähköpostiin voi myös ilmoittaa tapahtumista ja toiminnoista, joita järjestetään erityislapsiperheille, erityislapsille tai -nuorille. Tiedotamme toiminnoista mahdollisuuksiemme mukaan.

Kirje 1/2020

Tässä uutta sekä tuttuakin tutumpaa toimintaa uuteen vuoteen 2020!

Helmikuun hulinoita Ommaiskortteerissa:

Erityislasten vanhemmat ja läheiset! Tervetuloa ideoimaan yhdistyksen tulevaa toimintaa erityislapsille ja heidän läheisilleen Oulun seudun omaishoitokeskukseen Ommaiskortteeriin 26.2. klo 17.30-19. Tilaisuus on loistava mahdollisuus vaikuttaa toimintaan ja toiminnan sisältöihin! Lue lisää täältä!

Keväällä Ommaiskortteerissa pidetään perhekahviloita. Perhekahvilat ovat tarkoitettuja kaikenlaisille perheille, ja tervetulleita ovat kaikki vauvasta vaariin. Ensimmäinen perhekahvila on torstaina 13.2. klo 14-16, jolloin askarellaan ja lauletaan lasten lauluja. Lue lisää täältä.

Parisuhde voimavarana, kun kumppani sairastaa -luento Ommaiskortteerilla keskiviikkona 19.2. klo 17.30-18.30. Lue lisää täältä.

Kevään musiikkiryhmät erityislapsille, -nuorille ja -perheille:

Liikkuvan Laulurepun vetämiin erityislapsiperheiden muskareihin on haku menossa! Ryhmä on tarkoitettu erityislapsille, heidän sisarukselleen ja vanhemmilleen. Muskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Kaksi muskaria pyörii Ommaiskortteerilla ja yksi Haukiputaan koululla. HUOM! Ilmoittautuminen 13.1. mennessä! Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Musakerhoon ehtii vielä hakea! Musakerho on tarkoitettu 8-18-vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Musakerho on musiikkiharrastus, johon voi osallistua itsenäisesti, mutta mukana voi olla myös vanhempi tai avustaja. Ilmoittautuminen 17.1. mennessä. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Erityisnuorten Bändiklubiin ehtii vielä hakea kevääksi! Keväällä 2020 on mahdollisuus tulla mukaan Bysiksellä toimivaan erityisnuorten bändiklubiin. Klubin vetäjinä toimivat Timo ”Rautsi” Rautio ja Mari Rautio Liikkuvasta Laulurepusta. Bändiklubi rikastuttaa arkea ja antaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen musiikin välinein. Ilmoittautuminen 20.1. mennessä. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Seuraaviin liikuntaryhmiin ilmoittautumiset menossa: 

Haukiputaan Pallon erityislasten jalkapallojoukkue aloittaa tammikuussa. Vielä ehtii ilmoittautua ja mennä vaikka tänään jo mukaan klo 18! Myöhemminkin on mahdollista ilmoittautua mukaan. Mukaan ovat tervetulleita niin pojat kuin tytötkin ja toiminta pitää sisällään monipuolisesti liikuntaa ja palloilua eri muodoissa. Lue lisää täältä.

Laskettelukurssi erityistä tukea tarvitseville lapsille/nuorille! Tarkoitus on ohjata vanhempi/avustaja toimimaan rinteessä oman lapsensa tukena ja laskettelukaverina. Laskettelupari saa ohjausta yht. 7,5 t. Lapsi tai nuori voi olla pysty- tai kelkkalaskettelija.

Lue lisää täältä.

Unified-koripalloa n. 12-15-vuotiaille järjestää Oulun NMKY yhdessä Oulun kaupungin kanssa. Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat yhdessä. Mukaan voivat tulla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat. Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä. Lue lisää täältä.

Tulevia koulutuksia:

Autismiliitto järjestää autismikirjo tutuksi koulutussarjan Kempeleessä. Lue lisää täältä.

 

Kirje 17/2019

Valoisaa joulun aikaa!

Liikkuvan Laulurepun vetämiin erityislapsiperheiden muskareihin on haku avattu nyt!

Ryhmä on tarkoitettu erityislapsille, heidän sisarukselleen ja vanhemmilleen. Muskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Kaksi muskaria pyörii Ommaiskortteerilla ja yksi Haukiputaan koululla. Ilmoittautuminen 13.1. mennessä! Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Musakerhon haku avattiin juuri! Musakerho on tarkoitettu 8-18-vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. 

Musakerho on musiikkiharrastus, johon voi osallistua itsenäisesti, mutta mukana voi olla myös vanhempi tai avustaja. Ilmoittautuminen 17.1. mennessä. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Erityisnuorten Bändiklubiin voi nyt hakea kevääksi!

Keväällä 2020 on mahdollisuus tulla mukaan Bysiksellä toimivaan erityisnuorten bändiklubiin. Klubin vetäjinä toimivat Timo ”Rautsi” Rautio ja Mari Rautio Liikkuvasta Laulurepusta. Bändiklubi rikastuttaa arkea ja antaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen musiikin välinein. Ilmoittautuminen 20.1. mennessä. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

Leijonaemot järjestävät tammikuussa isien selviytymisleirin Kolilla.

Viikonlopussa teemana on selviytyminen. Jokainen erityislapsen isä on jo selviytyjä tullessaan, mutta viikonlopun aikana pääsee kukin hiomaan omaa selviytymisstrategiaan vertaisvoiman avustuksella. Lue lisää täältä.

Leijonaemojen Oulun vertaisryhmä

Ensimmäinen tapaaminen on 19.1.2020 Ommaiskortteerissa. Lue lisää täältä.

Kirje 16/2019

Joulunalusaikanakin sattuu ja tapahtuu!

Vielä muutama päivä aikaa hakea maksuttomaan erityislapsiperhetyöhön!

Lähdetään yhdessä erityislapsiperhetyön avulla hakemaan voimavaroja arkeen. Tammikuussa käynnistyy jälleen uusi perhetyöjakso. Jos perheenne haluaa päästä mukaan, lähetä hakemuksesi pikaisesti meille. Vain viisi perhettä valitaan mukaan. Tarjoamme maksutonta perhetyötä perheille, joissa on kotona asuva 0-29-vuotias erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori. Perhetyö on tarkoitettu erityislapsiperheille, jotka eivät tällä hetkellä saa omaishoidontukea, palveluita kehitysvammalain perusteella, eivätkä Oulun kaupungin tuottamaa perhetyötä. Hakuaika päättyy 11.12. valinnat siihen tehdään joulukuun aikana! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Jouluista koko perheen tapahtumaa vietetään Ommaiskortteerissa tiistaina 10.12.!

Ohjelmassa on musiikkia, piparien koristelua ja Joulupukin vierailu! Jouluinen kokoperheen tapahtuma alkaa viideltä ja päättyy seitsemältä osoitteessa Isokatu 47.Lue lisää täältä.

Oulun seudun ADHD-yhdistys ja elokuvateatteri Star järjestävät Farmageddon – Late Lammas näytöksen nepsylapsiperheille 15.12.

Salissa on hämärävalaistus, äänet hiljaisemmalla sekä lupa liikkua elokuvan aikana. Lue lisää täältä.

Pohjois-Suomen autismin kirjo ry järjestää Joulu Survival -koulutusiltoja!

Onko joulusi iloinen asia, joka helposti muuttuu mylläkäksi ja uupumukseksi? Yhden illan napakka paketti joulustressin kampittamisesta autismikirjon perheissä. Tule kertomaan omat kikkasi ja oppimaan uusia. Neuropsykiatrinen valmentaja, Kasvatustieteiden maisteri Meri Lähteenoksa & Pohjois-Suomen Autisminkirjo ry järjestävät yhteistyössä autismiperheille koulutustilaisuuden kahtena peräkkäisenä iltana 16. ja 17.12. klo 18.15-21.00. Lue lisää täältä.

Onko teidän perheeseenne jo hankittu vammaiskortti?

Et tarvitse erillistä päätöstä Vammaiskortin hakemiseksi. Voit hakea Vammaiskorttia olemassa olevalla, sinulle jo myönnetyllä virallisella päätöksellä. Katso täältä millaisella päätöksellä korttia voi hakea!

Ihanaa itsenäisyyspäivän viikonloppua toivottaen,

Salla, Tiia ja Tuukka