Tiedoteposteja

Haluatko tietää millaista toimintaa Oulun seudulla on erityislapsiperheille? Tai järjestätkö itse toimintaa erityislapsiperheille?

Mikäli haluat noin kerran kuussa ilmestyvän tiedotepostin sähköpostiisi, niin laitathan sähköpostia aiheesta osoitteeseen tiia.ikonen(at)osol.fi. Samaan sähköpostiin voi myös ilmoittaa tapahtumista ja toiminnoista, joita järjestetään erityislapsiperheille, erityislapsille tai -nuorille. Tiedotamme toiminnoista mahdollisuuksiemme mukaan.

Kirje 5/2020

Tarvitseeko perheenne ruokakassiapua? Tuemme erityislapsiperheitä, joilla on terveydellisiä tai taloudellisia haasteita vallitsevasta poikkeustilasta johtuen. Ole rohkeasti yhteydessä vastaavaan perhetyön kehittäjään Sallaan joko whatsappilla, soittamalla 0407710266 tai sähköpostilla salla.jamsen@osol.fi. Kerro millaista apua tarvitsette. 

Kiitos yhteydenotoistanne, hakemuksia on tullut enemmän kuin mihin pystymme vastaamaan.

Perhekahvilat toukokuussa. Liity iloiseen etäperhekahvilajoukkoon. Kirjoita ylös päivämäärät ja seuraa kirjeitä ja facebookissa. Ilmoitamme lähempänä perhekahvilan ajankohtaa linkin, josta pääset mukaan osallistumaan. 7.5. vietämme perhekahvilassa Äitienpäivää ja 26.5. perhekahvilan teemana on isät ja isyys.

Omaishoitajien retki Montenegroon lokakuussa. Oulun seudun omaishoitajat ry:n matkakerhon kohteena on tänä syksynä Herceg Novi/Igalo. Se sijaitsee Montenegron rannikolla n. 20 km päässä Kroatian puolella sijaitsevan Dubrovniki lentokentältä. Herceg Novi on pieni ja rauhallinen kaupunki missä ei ole massaturismia. Matkan aikana pääsee tutustumaan myös Dubronivkin vanhaan kaupunkiin. Ilmoittautumiset 7.5.2020 mennessä. Lue lisää täältä.

Erityislasten vanhempien työnohjausryhmä. Vielä huominen aikaa ilmoittautua! Ryhmä syventyy ajankohtaisiin hyvinvoinnin ja ihmisenä kasvamisen kysymyksiin taiteen, kulttuurin ja toiminnallisuuden avulla.  Ryhmää ohjaa myönteinen ja voimavara- sekä ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Ilmoittautuminen 7.4. mennessä! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

 

Mitä tehdä kotona

Facebookissa Meidän erityinen perhe -hanke. Käy katsomassa ja tykkäämässä Facebookista Meidän erityisen perhe -hankkeen kivoista jutuista. Sivuilta löytyy mm. Satutunti joka torstai klo 14-15. Viime viikon satu ”Leivotaan ihminen” löytyy videotallenteena täältä.  9.4. eli tulevan torstain satuna on ”Kun pupusisko sairastui”.

Magis-mobiilipeli – hyvinvointitaitoja lapsille. Koronan aiheuttama poikkeustilanne tarjoaa lapsille oivan mahdollisuuden tutustua Magis-peliin ja samalla saada työkaluja vaikean tilanteen käsittelyyn. Magis-peliä voi tässä tilanteessa esim. tarjota koulutehtävien lomassa pelattavaksi, sillä peli edistää myötätunto- ja hyvinvointitaitoja. Lisätietoja löydät täältä.

Lapsille uutisia. Koululaisten tiedontarve on nyt suurempaa kuin koskaan aiemmin. HS:n Lasten uutiset aloittaa erikoislähetykset verkossa ja televisiossa joka arkipäivä. Uutiset löytyvät täältä.

Etäopetuksen ääripäitä -blogi. Suomen Vanhempainliiton Aslak Rantakokko kirjoittaa erkkaperheiden arjesta koronatilanteen aikana. Voit lukea blogin täältä.

Vastaathan Suomen Vanhempainliiton kyselyyn. ”Korona vaikuttaa perheisiin poikkeuksellisella tavalla. Monessa perheessä toimitaan nyt etäopetuksessa. Tiedämme, että tilanne voi olla kuormittava mutta toivomme, että voisitte kertoa mitä teille kuuluu ja minkälaisia ajatuksia uusi tilanne on perheissä herättänyt. Muodostamme jatkuvaa tilannekuvaa poikkeavasta tilanteesta, jota välitämme myös viranomaisille. Voitte kertoa tuntemuksianne useamman kerran. Lomake on auki toistaiseksi ja julkaisemme tuloksia tilanteen edetessä. Haluamme kuulla, mitä teidän perheellenne kuuluu. Kiitos!”  Kysely linkissä https://vanhempainliitto.fi/2020/03/20/korona-ja-vanhempaintoiminta/

Mitä teidän perheelle kuuluu? Jos haluat juttukaveria, niin olemme tavoitettavissasi viestintäkanavistamme, jotka löytyvät kirjeen lopusta. Voit olla yhteydessä soittamalla, whatsappilla, sähköpostilla tai yhdistyksemme Chatin kautta. Chat päivystää arkisin joka päivä klo 10-14, poikkeuksena maanantai, jolloin olemme tavoitettavissa myös klo 16-18.

Kirje 4/2020

Vaihtelua ja tekemistä kotiin!

Mitä teidän perheelle kuuluu? Jos haluat juttukaveria, niin olemme tavoitettavissasi viestintäkanavistamme, jotka löytyvät kirjeen lopusta. Voit olla yhteydessä soittamalla, whatsappilla, sähköpostilla tai yhdistyksemme Chatin kautta. Chat päivystää arkisin joka päivä klo 10-14, poikkeuksena maanantai, jolloin olemme tavoitettavissa myös klo 16-18.

Monet toiminnot ovat vallitsevan tilanteen vuoksi peruttuja tai siirtyneet järjestettäväksi myöhemmin. Kerromme kirjeissä edelleen niistä toiminnoista, joihin voi ilmoittautua tai osallistua. Koostamme jatkossa kuhunkin kirjeeseen vinkkejä siitä, miten aikaa voisi käyttää sosiaalisen eristäytymisen aikana. Pyrimme lähettämään kirjeen tänä poikkeusaikana hieman aiempaa useammin.

Mitä tehdä kotona

Lastensuojelun keskusliiton karanteeni- ja kotiopetusselviytymisoppaasta löytyy ideoita ja tapoja mahdollistaa arkeen turvaa ja vaihtoehtoja. Voit lukea oppaan täältä.

Peikon polku -seikkailun lomassa tuetaan vanhempien ja lasten välistä vuorovaikutustavahvistetaan lasten itsetuntoa ja tarjotaan vanhemmille vinkkejä perheen arjen helpottamiseksi. Nyt voitte päästä seikkailun makuun käymällä täällä!

Yle Areenalta voi kuunnella, kun Lasse Pöysti lukee Tove Janssonin rakastettua lastenkirjaa Taikurin hattua. Pääset kuuntelemaan täältä.

Sairaalaklovnien Punanenästudion livelähetystaltiointeja pääset katsomaan täältä.

Toimintaa

Tsemppiryhmä vanhemmille verkossa! Tukiliitto järjestää alle 10-vuotiaiden erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille tsemppiryhmän. Tsemppiryhmässä jaetaan arjen kokemuksia ja mietteitä vanhemmuudesta poikkeuksellisessa tilanteessa. Ryhmästä saat vinkkejä omaan jaksamiseen, arjen sujumiseen ja yhteiseen tekemiseen. Ilmoittautuminen ryhmään 24.4. mennessä. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.

Erityislasten vanhempien työnohjausryhmä siirtyy alkavaksi syksyllä! Ryhmä syventyy ajankohtaisiin hyvinvoinnin ja ihmisenä kasvamisen kysymyksiin taiteen, kulttuurin ja toiminnallisuuden avulla.  Ryhmää ohjaa myönteinen ja voimavara- sekä ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Ilmoittautuminen 7.4. mennessä! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Yhdistyksen nettisivuilla tapahtuu

Liikkuvan Laulurepun Timo ”Rautsi” Raution blogin voit käydä lukemassa nettisivuiltamme!

Avasimme poikkeustilan ajaksi uuden sivun, jonne pyrimme lisäämään omaishoitajia koskevaa asiaa alueeltamme koronatilanteeseen liittyen aina, kun asioita tulee tietoomme. Voit käydä lukemassa tietoja täältä.

Kirjoita oma kannustusviestisi toiselle omaishoitajalle, julkaisemme viestejä Kortteeriuutisissa ja nettisivuilla, sekä jaamme niitä tulevissa tapahtumissa omaishoitajille kannustukseksi. Kirjoita oma viestisi täällä!

Tiesitkö, että jäsenjulkaisumme Kortteeriuutiset on mahdollista lukea sähköisenä? Löydät uusimman lehden täältä (PDF).

Voimia poikkeukselliseen aikaan,

Salla, Tiia ja Tuukka

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita tai laita sähköpostia!

salla.jamsen@osol.fi, p. 040 771 0266
tiia.ikonen@osol.fi, p. 040 771 1832
tuukka.reinikainen@osol.fi, p. 040 771 5272