Tiedoteposteja

Haluatko tietää millaista toimintaa Oulun seudulla on erityislapsiperheille? Tai järjestätkö itse toimintaa erityislapsiperheille?

Mikäli haluat noin kerran kuussa ilmestyvän tiedotepostin sähköpostiisi, niin laitathan sähköpostia aiheesta osoitteeseen tiia.ikonen@osol.fi. Samaan sähköpostiin voi myös ilmoittaa tapahtumista ja toiminnoista, joita järjestetään erityislapsiperheille, erityislapsille tai -nuorille. Tiedotamme toiminnoista mahdollisuuksiemme mukaan.

Kirje 17/2020

Vielä tänään ehdit ilmoittautua mukaan! Erityislasten vanhempien OVET -valmennus järjestetään Oulun seudun omaishoitokeskuksessa, Ommaiskortteerissa 16.11. sekä 30.11. klo 16:30-20:00. Valmennuksen punaisena lankana on omaishoitajien vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien kanssa. Lisätietoja sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien sivuilla.

Erityislapsen vanhempi, kaipaatko vertaista juttukaveria? Haluaisitko vaihtaa ajatuksia toisen vanhemman kanssa, joka ymmärtää mistä puhut? Ole rohkeasti yhteydessä vertaisvanhempaamme Sailaan. Lisätietoa ja yhteystiedot löydät  Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilta.

Omaishoitajien valtakunnallinen kirkkopyhä 22.11. Tuiran kirkossa klo 10:00. Liturgina on Petteri Tuulos ja ehtoollisavustajana diakonissa Satu Pesonen. Messun jälkeen missionuorten järjestämät kirkkokahvit. Tervetuloa! Lisätietoa tapahtumasta löydät Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilta.

Että joku näkee mut -luentotilaisuus 24.11. Tule kuulemaan millaisia kuormitustekijöitä omaishoitajat kokevat tehdyn tutkimuksen mukaan. Lisäksi tuodaan esille keinoja, kuinka heidän kuormitustaan voitaisiin vähentää sekä tarkastellaan omaishoitoon liittyviä kustannuksia. Mukaan voi tulla joku verkon kautta tai paikan päällä. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilla.

Lasten omaishoitajien teemaviikot 23.11.-6.11. Somessa. Kahden viikon päästä somekanavilla on paljon erityislapsiperheitä koskevia juttuja. Erilaiset yhdistykset ja toimijat kokoavat voimansa ja ilmoittelevat facebookin kautta erilaista mukavista tapahtumista, luennoista, koulutuksista, seminaareista vidoista jne. Mukaan pääset facebookissa tykkäämällä Meidän erityinen perhe -hankkeen facebook sivusta.

Kirjasuositus! Leijonatarinoita erityisille lapsille, Otava 2020: 50 inspiroivaa ja rohkaisevaa tarinaa erityisistä lapsista, joista tuli erityisiä aikuisia. Mikä yhdistää Palefacea ja Deataa, prinsessa Viktoriaa ja Leo Messiä, Agatha Christietä ja Julia Robertsia? He kaikki ovat lapsena ja nuorena kohdanneet erityisiä vaikeuksia ja ennakkoluuloja. Niistä huolimatta tai juuri niiden ansiosta he ovat myös eläneet erityisen elämän.

Kirjasuositus! Erityislapsen vanhempanaVoimavaroja hyvään elämään, kirjapaja 2020: Erityistä hoivaa tai hoitoa tarvitsevan lapsen tarpeet vaikuttavat merkittävästi lapsen vanhempien ja koko hänen perheensä elämään. Lapsen asioista huolehtiminen, yhteydenpito hoitoon osallistuviin tahoihin ja päivittäiset hoitotoimet vaativat vanhemmilta paljon voimavaroja.

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri, on auki arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!
Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka
Käytämme tätä postiosoitetta yleiseen viestintäämme.
Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita, Whatsappaa tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266, tiia.ikonen@osol.fi / 040 771 1832 tai tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 771 5272

Kirje 16/2020

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa syksylle 2020

Lähdetään yhdessä leffaan 27.11.2020 katsomaan Bigfoot – Isojalan perhe -elokuvaa.  Marraskuun viimeisellä viikolla vietetään valtakunnallista Omaishoitajaviikkoa. Oulun seudun omaishoitajat ry haluaa juhlistaa tärkeää viikkoa viemällä erityislapsiperheet ilmaiseksi leffaan. Näytöksessä on otettu huomioon aistiyliherkkyydet. Mukaan elokuvaan mahtuu n. 60 ensiksi ilmoittanutta henkilöä. Lisätietoja, sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien sivuilta. Huomioittehan, että näytökseen, sekä sen järjestämiseen voi tulla muutoksia yleisistä COVID -19 -ohjeistuksista riippuen.

Oulun seudun omaishoitajat järjestävät yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa erityislasten isien virtuaalisen saunaillan. Löylyvastaavina lauteilla hikoilemassa ja keskustelemassa erityislasten isät Aslak Rantakokko ja Sami Rousu. Löylyihin mahtuu mukaan parisenkymmentä isiä, faijaa, iskaa, isää ja iskää. Varaathan laudepaikkasi ajoissa! Lisätietoa virtuaalisaunaillasta, sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien verkkosivuilta.

Erityislasten vanhempien OVET -valmennus järjestetään Oulun seudun omaishoitokeskuksessa, Ommaiskortteerissa 16.11. sekä 30.11. klo 16:30-20:00. Valmennuksen punaisena lankana on omaishoitajien vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien kanssa. Lisätietoja sekä ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien sivuilla.

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä

Taide ja Liikunta

Harrastakotona.fi on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ylläpitämä lapsille ja nuorille suunnattu verkkosivusto, josta löytyy ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona, vapaa-ajalla tai osana opetusta. Tutustu harrastakotona -sivustoon täällä.

Syksyn liikuntaryhmät Oulussa käynnistyvät syyskuun aikana. Erityis- ja soveltavan liikunnan ryhmistä löydät lisätietoa täältä. Erityisliikuntaryhmät on jaoteltu Oulun kaupungin sivuilla asuinpaikan mukaan. Tutustu alueesi tarjontaan Oulun kaupungin sivuilta.

Haukiputaan Pallon soveltavan jalkapallon ryhmä Villit Futarit (7-15v.) on aloittanut toimintansa tammikuussa. Mukaan toimintaan pääsee ennakkoilmoittautumalla. Lisätietoja toiminnasta saat Haukiputaan Pallon sivuilta.

Vertaisryhmiä

ADHD-liitto ylläpitää verkkosivullaan chattiä. Neuvonta tapahtuu chatissä anonyymisti ja kahden kesken. ADHD -liitto järjestää myös teemallisia ryhmächattejä, joissa on mukana ADHD-liiton työntekijöitä ja kokemustoimijoita sekä eri alojen asiantuntijoita. Ryhmächatit ovat reaaliaikaisia kirjoitettuja keskusteluja, joissa saat sekä tietoa että vertaistukea. 13.10. ryhmächat järjestetään otsakkeella ”Onko nepsy-oireisen lapsen vanhemmalla oikeutta omaishoidontukeen”, jolloin asiantuntijavieraana keskusteluissa mukana vastaava erityislapsiperhetyön kehittäjä Salla Jämsén yhdistyksemme Erityistä energiaa hankkeesta. Lisätietoa chateista, niiden aikatauluista sekä ohjeet osallistumiseen löydät ADHD -liiton sivuilta.

Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n syksyn 2020 kerhotoimintaan voit tutustua Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n sivuilla.

Luentoja, tietoa yms.

Kehitysvammaisten palvelusäätiö, Kun lapsi satuttaa ja Loiste -hankkeet järjestävät yhdessä Tunnetaidot lapsen tukena -webinaarisarjan. Kahden illan, 19.10. ja 2.11. klo 17:30-19:00, webinaarikokonaisuudessa osallistuja saa konkreettisia työkaluja lapsen tunnekasvatukseen. Lisätietoja webinaarisarjasta saat Kehitysvammaisten palvelusäätiön Facebook -sivulta. Ilmoittautuminen webinaarisarjaan Lyyti -järjestelmän kautta.

Tukiliitto järjestää Parisuhde erityislapsiperheessä -verkkoluennon 18.11. klo 17:00-18:30. Luentoa seuraa 25.11. järjestettävä verkkokeskustelu (chat) samasta teemasta. Lisätietoa luennosta, sekä verkkokeskustelusta Tukiliiton sivulta.

Autismiliitto järjestää syksyn aikana ilmaisia webinaareja perheiden tueksi korona -aikaan. Aiheina mm. ”Struktuuri ja ennakointi selättää koronakaaoksenkin” sekä ”Autismikirjon lapsen rentoutuminen”. Lisätietoa järjestettävistä verkkokoulutuksista Autismiliiton verkkosivuilta.

ADHD-liitto järjestää koko päivän koulutuksen aistitiedon käsittelyn perusteista ja -haasteista sekä arjen tukikeinoista. Ajankohtana on 26.11. ja koulutukseen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Lisää tietoa koulutuksesta saat ADHD-liiton sivuilta.

Vanhempien Akatemia järjestää Parisuhteen huoltokurssin ke 11.11., ti 17.11., ke 25.11. ja ke 2.12.2020. Kurssin kesto on 4 x 2 tuntia, ja se on vanhemmille maksuton.  Parisuhteen huoltokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhempien välistä vuorovaikutusta ja etsiä vastauksia siihen, mikä on hyvin toimivan parisuhteen resepti eli mistä aineksista toimiva parisuhde koostuu, ja mitkä ovat parisuhteen yleisimmät kompastuskivet. Kurssin ohjaajana toimii pari- ja perheterapeutti Päivi Nikula-Väisänen. Lisätietoa kurssista, sekä ilmoittautuminen Nuorten Ystävien Tolokusti Koulutielle -hankkeen sivulta.

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri, on auki arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi, 040 771 0266
tiia.ikonen@osol.fi, 040 771 1832
tuukka.reinikainen@osol.fi, 040771 5272

Kirje 15/2020

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa syksylle 2020:

Pizzaa ja porinaa erityislapsiperheiden vanhemmille – keskustelutilaisuus järjestetään Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteerissa osoitteessa Isokatu 47 keskiviikkona 23.9. klo 17.30-19.30. Ommaisraadissa keskustellaan siitä, millaisilla lausunnoilla voidaan todentaa erityisen huollon, hoidon ja hoivan tarve. Paikalla tilaisuudessa on Oulun kaupungin palveluohjauksen työntekijöitä, esimiehiä sekä asiantuntijoita. Tilaisuuteen voi osallistua etäyhteydellä. Tilaisuudesta saat lisätietoa nettisivuiltamme.

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Liikuntaa

Syksyn liikuntaryhmät Oulussa käynnistyvät syyskuun aikana. Erityis- ja soveltavan liikunnan ryhmistä löydät lisätietoa täältä. Erityisliikuntaryhmät on jaoteltu Oulun kaupungin sivuilla asuinpaikan mukaan. Tutustu alueesi tarjontaan Oulun kaupungin sivuilta.

Haukiputaan Pallon soveltavan jalkapallon ryhmä Villit Futarit (7-15v.) on aloittanut toimintansa tammikuussa. Mukaan toimintaan pääsee ennakkoilmoittautumalla. Lisätietoja toiminnasta saat Haukiputaan Pallon sivuilta.

Vertaisryhmiä

Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n syksyn 2020 kerhotoiminta käynnistyy. Kerhotarjontaan voit tutustua Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n sivuilla.

Leijonaemot järjestävät vertaisryhmän verkossa erityislasten vanhemmille. Lue ryhmästä lisää Leijonaemojen sivuilta.

Luentoja, tietoa yms.

Omaishoitaja- sekä muistiliitto järjestävät Työikäisen omaishoitajan jaksaminen ja hyvinvointi -webinaarin 28.9. 2020 klo 17.30-19. Lisätietoihin sekä ilmoittautumaan pääset Omaishoitajaliiton sivuilta. 

Erkkaa verkossa -luentosarjassa seuraavaksi teemana resilienssi erityistä tukea tarvitsevan lapsen ja nuoren arjessa. Psykoterapeutti Krisse Lipponen tarkastelee luennossaan resilienssiä ja sen moni-ilmeisyyttä. Luennolla pohditaan miten löytää ja vahvistaa yksilön ja ryhmän resilienssiä koulun arjessa. Lue lisää luennosta Luovin sivuilta. Aiemmat Erkkaa verkossa -luennot löytyvät täältä.

NäeNepsy -sivuille on kerätty tietoa ja tarinoita neuropsykiatrisista haasteista. Sivut haluavat herätellä lukijaansa pohtimaan, ”millainen olisi yhdenvertainen ja aistiesteetön maailma neuropsykiatrisesti oireileville henkilöille 5-10 vuoden päästä”. Tutustu NäeNepsy -sivuihin täältä.

Tukiliiton tiedä oikeudet -live verkkokoulutuksessa saat perustiedot siitä, mitä henkilökohtainen apu tarkoittaa, kuka sitä voi saada ja miten sitä voi hakea. Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Kehitysvammaisten Tukiliiton verkkokoulutuksessa. Ajankohta torstaina 8.10. klo 17.30-19.30. Ilmoittautumiset alkavat elokuussa ja päättyvät 6.10. Lisää tietoa luennosta löydät Tukiliiton sivuilta.

ADHD-liitto järjestää koko päivän koulutuksen aistitiedon käsittelyn perusteista ja -haasteista sekä arjen tukikeinoista. Ajankohtana on 26.11. ja koulutukseen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Lisää tietoa koulutuksesta saat ADHD-liiton sivuilta.

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri, on auki arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita, Whatsappaa tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi, 040 771 0266
tiia.ikonen@osol.fi, 040 771 1832
tuukka.reinikainen@osol.fi, 040771 5272

Kirje 14/2020

Syöksytään syksyyn!

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa syksylle 2020:

Pizzaa ja porinaa erityislapsiperheiden vanhemmille – keskustelutilaisuus järjestetään Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteerissa osoitteessa Isokatu 47 keskiviikkona 23.9. klo 17.30-19.30. Ommaisraadissa keskustellaan siitä, millaisilla lausunnoilla voidaan todentaa erityisen huollon, hoidon ja hoivan tarve. Paikalla tilaisuudessa on Oulun kaupungin palveluohjauksen työntekijöitä, esimiehiä sekä asiantuntijoita. Tilaisuuteen voi osallistua etäyhteydellä. Tilaisuudesta saat lisätietoa täältä (osol.fi).

Oulun seudun omaishoitajien järjestämä ja Liikkuvan Laulurepun toteuttama musiikkitoiminta sai Oulun kaupungin rahoituksen turvin jatkoa. Muskarit, Musakerho ja Bändiklubi alkavat taas syksyllä!

Tervetuloa vanhempien ja lasten yhteiseen Muskariin syksyksi 2020 joko Ommaiskortteeriin tai Haukiputaalle. Ryhmä on tarkoitettu erityislapsille, heidän sisarukselleen ja vanhemmilleen. Muskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Muskari kokoontuu 8 kertaa noin joka toinen viikko. Katso tarkemmat ajat ja ilmoittaudu muskariin täältä (osol.fi).

Musakerho on tarkoitettu 8-18-vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Musakerho on musiikkiharrastus, johon voi osallistua itsenäisesti, mutta mukana voi olla myös vanhempi tai avustaja. Musakerhossa päästään kokeilemaan myös laajemmin soittimia, tekemään erilaisia kehonhallintaharjoituksia, rytmittelyjä, soittamista, laulamista sekä monenlaisia rentoutumisharjoitteita. Tärkeintä musakerhossa on kannustavassa ilmapiirissä saadut onnistumisen kokemukset! Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan täältä (osol.fi).

Tule mukaan syksyllä 2020 alkavaan erityisnuorten Bändiklubiin! Bändiklubi kokoontuu syksyn aikana kahdeksan kertaa, joilla päästään kokeilemaan eri soittimilla soittamista, yhdessä soittamista sekä rakentamaan omaa bändiporukkaa. Bändiklubi rikastuttaa arkea ja antaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen musiikin välinein. Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan täältä (osol.fi).

Kaikista musiikkitoiminnoista voit lukea enemmän täältä (osol.fi).

Eronneille erityislapsiperheiden vanhemmille tarjotaan syksyllä Vanhemman neuvo® -ryhmä. Ryhmässä käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: eron tuomat muutokset, yhteinen vanhemmuus, lapsen tunteet ja tarpeet, arjen rutiinit, vuorovaikutustavat, ongelmanratkaisu, sosiaaliset verkostot, vanhemmuus ja uusi parisuhde. Lue lisää täältä (osol.fi).

Oulun seudun omaishoitajat ry jalkautuu infokiertueelle elokuun aikana. Yhdistyksen työntekijät ovat keskustelemassa omaishoidosta, sekä yhdistyksen tarjoamasta tiedosta, tuesta ja toiminnasta. Keskiviikkona 12.8. ovat vuorossa Hailuoto, Yli-Ii ja Ii, katso tarkemmat ajat ja paikat täältä (osol.fi). Keskiviikkona 19.8. kiertuekohteina ovat Haukipudas, Tyrnävä, Kiiminki ja Muhos, katso tarkemmat ajat ja paikat täältä (osol.fi). Torstaina 20.8. keskustellaan Oulunsalossa, Limingassa, Kempeleessä ja Lumijoella, katso tarkemmat ajat ja paikat täältä (osol.fi).

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Leijonaemojen vertaisryhmä kokoontuu syyskauden aikana neljä kertaa: sunnuntaisin 13.9., 11.10. ja 15.11. klo 15-17 sekä lauantaina 12.12. klo 17-20 osoitteessa Isokatu 47. Ryhmään voivat osallistua kaikki erityislasten vanhemmat. Ilmoittaudu ryhmään edelliseen maanantaihin klo 18 mennessä sähköpostitse. Lastenhoitoa ei järjestetä. Lisätietoa ryhmästä, sekä siihen mukaan ilmoittautumisesta täältä (leijonaemot.fi).

Autismiliitto tarjoaa vertaistukea: vertaisilta netissä autismikirjon lasten vanhemmille. Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja vaihtamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa. Seuraava vertaisilta on 3.9 klo 17.30- 19.00. Tietoa ja ohjeet ilmoittautumiseen saat täältä (autismiliitto.fi).

Tukiliiton tiedä oikeudet -live verkkokoulutuksessa saat perustiedot siitä, mitä henkilökohtainen apu tarkoittaa, kuka sitä voi saada ja miten sitä voi hakea. Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Kehitysvammaisten Tukiliiton verkkokoulutuksessa. Ajankohta torstaina 8.10 klo 17.30-19.30. Ilmoittautumiset alkavat elokuussa ja päättyvät 6.10. Lisää tietoa täältä (tukiliitto.fi).

ADHD-liitto järjestää koko päivän koulutuksen, josta saat laajan tietopaketin neuropsykiatrisiin oirekuviin liittyvistä aistitiedon käsittelyn perusteista ja -haasteista sekä arjen tukikeinoista. Lisäksi opit tilojen muokkaamisesta ja suunnittelemisesta aistiesteettömyys huomioiden. Ajankohtana on 26.11 ja koulutukseen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Lisää tietoa koulutuksesta saat täältä (adhd-liitto.fi).

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri, on auki arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita, Whatsappaa tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi, 040 771 0266
tiia.ikonen@osol.fi, 040 771 1832
tuukka.reinikainen@osol.fi, 040771 5272

Kirje 13/2020

Syksyn satoa keskellä kesää!

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa:

Oulun seudun omaishoitajien järjestämä ja Liikkuvan Laulurepun toteuttama musiikkitoiminta sai Oulun kaupungin rahoituksen turvin jatkoa. Muskarit, Musakerho ja Bändiklubi alkavat taas syksyllä!

Tervetuloa vanhempien ja lasten yhteiseen Muskariin syksyksi 2020 joko Ommaiskortteeriin tai Haukiputaalle. Ryhmä on tarkoitettu erityislapsille, heidän sisarukselleen ja vanhemmilleen. Muskariin osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Muskari kokoontuu 8 kertaa noin joka toinen viikko. Katso tarkemmat ajat ja ilmoittaudu muskariin täältä (osol.fi).

Musakerho on tarkoitettu 8-18-vuotiaille, erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Musakerho on musiikkiharrastus, johon voi osallistua itsenäisesti, mutta mukana voi olla myös vanhempi tai avustaja. Musakerhossa päästään kokeilemaan myös laajemmin soittimia, tekemään erilaisia kehonhallintaharjoituksia, rytmittelyjä, soittamista, laulamista sekä monenlaisia rentoutumisharjoitteita. Tärkeintä musakerhossa on kannustavassa ilmapiirissä saadut onnistumisen kokemukset! Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan täältä (osol.fi).

Tule mukaan syksyllä 2020 alkavaan erityisnuorten Bändiklubiin! Bändiklubi kokoontuu syksyn aikana kahdeksan kertaa, joilla päästään kokeilemaan eri soittimilla soittamista, yhdessä soittamista sekä rakentamaan omaa bändiporukkaa. Bändiklubi rikastuttaa arkea ja antaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen musiikin välinein. Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu mukaan täältä (osol.fi).

Kaikista musiikkitoiminnoista voit lukea enemmän täältä (osol.fi).

Eronneille erityislapsiperheiden vanhemmille tarjotaan syksyllä Vanhemman neuvo® -ryhmä. Ryhmässä käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: eron tuomat muutokset, yhteinen vanhemmuus, lapsen tunteet ja tarpeet, arjen rutiinit, vuorovaikutustavat, ongelmanratkaisu, sosiaaliset verkostot, vanhemmuus ja uusi parisuhde. Lue lisää täältä (osol.fi).

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri avaa ovet kesätauon jälkeen 3.8. alkaen. Olemme avoinna arkisin klo 10-14. Tervetuloa!

Muiden toimijoiden toimintaa:

Barnavårdsföreningen järjestää syksyllä verkossa suomenkielisen ”Onko sinullakin vahvuutena ADHD?” -sopeutumisvalmennuskurssin 14–16 –vuotiaille nuorille, joilla on ADHD, sekä heidän 7–13 –vuotiaille sisaruksilleen ja heidän vanhemmilleen. Ilmoittautuminen 31.7. mennessä. Lue lisää täältä.

Autismiliitto järjestää Tunne autismi -tapahtuman, joka on maksuton yleisötilaisuus kaikille autismikirjon asioista kiinnostuneille. Päivä pidetään Oulun kaupungin kirjastolla Pakkalan- salissa 2.12.2020 klo 14-18. Tilaisuus tullaan striimaamaan, joten voit osallistua myös ihan kotoa käsin ohjelmaan. Lue lisää täältä.

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita tai laita sähköpostia!
salla.jamsen@osol.fi, 040 771 0266
tiia.ikonen@osol.fi, 040 771 1832
tuukka.reinikainen@osol.fi, 040771 5272