Tiedoteposteja

Haluatko tietää millaista toimintaa Oulun seudulla on erityislapsiperheille? Tai järjestätkö itse toimintaa erityislapsiperheille?

Mikäli haluat noin kerran kuussa ilmestyvän tiedotepostin sähköpostiisi, niin laitathan sähköpostia aiheesta osoitteeseen salla.jamsen@osol.fi. Samaan sähköpostiin voi myös ilmoittaa tapahtumista ja toiminnoista, joita järjestetään erityislapsiperheille, erityislapsille tai -nuorille. Tiedotamme toiminnoista mahdollisuuksiemme mukaan.

Kirje 6/2021

Kun kukkii Juhannusruusu

Oulun seudun omaishoitajat ry:n järjestämää toimintaa ja tekemistä

Oulun seudun omaishoitajien syksyn 2021 musiikkiryhmien (muskarit, bändiklubi sekä musakerho) osalta odotamme rahoituspäätöksiä Oulun kaupungilta. Päätöksiä odotetaan saapuvaksi toivottavasti juhannusviikolla, jolloin haut ryhmiin aukeavat jo ennen juhannusta. Muussa tapauksessa rahoituspäätökset saapuvat kesälomien aikana, jolloin mahdolliset haut muskareihin avautuvat elokuun alussa. Seuratkaa yhdistyksen tiedotusta syksyn 2021 musiikkitoimintojen osalta.

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä

Metropolian ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat ja pyytävät teitä osallistumaan kyselytutkimukseen. Kyselytutkimuksessa halutaan selvittää omaishoitajien taloudellista hyvinvointia. Kyselyyn voivat vastata sopimukselliset tai sopimuksettomat omaishoitajat. Kyselytutkimus on suunnattu Oulun seudun omaishoitajille. Kyselytutkimuksen tarkoituksena on tuottaa lisää tietoa omaishoitajien taloudellisesta hyvinvoinnista. Aiheesta löytyy hyvin vähän tietoa, joten jokainen vastaus on tärkeä. Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja sen voi keskeyttää koska tahansa syytä ilmoittamatta. Kyselytutkimus on täysin anonyymi. Lisätietoa tutkimuksesta ja itse kyselyn löydät täältä.

Parasta Lapsille Oulun alueen yhdistys järjestää Perhepiknikin Hollihaan puistossa sunnuntaina 6.6. klo 14:00-16:00. Ohjelmassa pihapelejä, arpajaisia, kahvia, grillausta ja paljon muuta! Ilmoittautuminen Annalle numeroon 0449700158 tekstiviestin tai WhatsAppin välityksellä.

Leijonaemojen kautta erityislapsiperheet kokoontuvat piknikille lauantaina 12.6.2021. Piknikille voi lähteä oman perheen kanssa tai kutsua mukaan enemmänkin väkeä. Piknik voi olla missä tahansa puistossa tai rannalla, tai vaikka omalla pihalla tai parvekkeella. Oulussa Leijonaemojen vapaaehtoiset järjestävät tapahtuman Hollihaan puistossa 12.6. klo 14 alkaen. Omat eväät ja tarvikkeet mukaan. Lue lisää piknik-päivästä täältä. (Leijonaemojen nettisivu)

Tiesitkö, että hevosten kanssa voi harrastaa monenlaista? Tule kokeilemaan Haukiputaalle Alarmi Stables-tallille maksuttomasti ke 4.8. klo 16–18 Voit kokeilla ratsastusta, kärryajeluajahevosen ruokkimista. Pääset myös seuraamaan sepän työskentelyä ahjon kanssa ja osallistumaan vaikka itsekin siihen. Alarmi Stables on erityisryhmien ratsastukseen erikoistunut talli. Tapahtumassa on mukana tallin ratsastusterapeutti ja Oulun kaupungin erityisliikunnan-ohjaaja. Lue lisää tapahtumasta, sekä ohjeet ilmoittautumiseen täältä (Oulun kaupungin nettisivut).

Muista Oulun kaupungin lajikokeilumahdollisuuksista voit lukea täältä. (Oulun kaupungin nettisivut)

Vikkelät vekarat on Oulun kaupungin liikuntapalveluiden järjestämä lasten liikunnan harrastamista tukeva liikuntaryhmä. Ryhmä on tarkoitettu 5–13-vuotiaille lapsille, jotka eivät harrasta liikuntaa, jotka tarvitsevat lisätukea liikunnan harrastamisen aloittamiseen, joilla on lievää liikkumisen hankaluutta esim. kömpelyyttä tai lapsille, jotka tarvitsevat liikuntaryhmää painonhallinnan tueksi. Lisätietoa ViVe -ryhmistä, ilmoittautumisesta sekä hinnoista täältä. (Oulun kaupungin liikuntapalveluiden nettisivu)

Leirikeskus Koivuhaassa Haukiputaalla järjestetään kesäleirejä 7–13-vuotiaille lapsille. Parasta Lapsille -leirillä lapsi voi viettää kesälomaviikon kavereiden ja turvallisten aikuisten seurassa. Leiriä ohjaavat järjestön kouluttamat vapaaehtoiset yhdessä leirivastaavan kanssa. Iloisen ja huolettoman leiriviikon aikana lapset saavat ohjaajilta huomiota ja läsnäoloa: ohjaajat ovat leirillä lapsia varten. Lisätietoa leireistä, hinnoista sekä ohjeet ilmoittautumiseen täältä. (Parasta Lapsille-nettivu)

 

Erityislapsiperheiden elämänmakuisia blogeja sekä some-sisältöä on koottu alle. Tutustukaa!!! :)

Erityisvanhemman korjaussarja. Erityisen armollinen perheblogi. Tutustu blogiin täällä. (Erityisen vanhemmuus-nettisivu)

Tuplasti erityisen tavallista. Erittäin pieninä keskosina syntyneiden kaksospoikien ja heidän äitinsä elämää. Arkea, kun toisella lapsista on cp-vamma. Tutustu blogiin täällä. (Tuplasti erityisen tavallista-blogisivu)

Karvasta ja makeaa. Erityistä elämää. Elämänmakuinen blogi neljän lapsen perheen äidin ajatuksista. Ajatusvirtaa arjesta kun sitä maustaa kahden lapsen erityispiirteet ja ollaan törmäyskurssilla maailman kanssa yhtenään. Tutustu blogiin täällä. (Lily-blogisivu)

Vauhtihirmun elämää. Blogia kirjoittelee 27-vuotias äiti, jolla on 08/2015 syntynyt poika. Blogissa seurataan perhe-elämää, jossa suuressa roolissa on allergiat, suolisto-ongelmat, infektiokierteet ja homekoti. Tutustu blogiin täällä. (Vauhtihirmun elämää-blogisivu)

47 palasta. Lapsiperhe-eloa omakotitalossa esikoisen ds-diagnoosin värittämänä. Sydämissämme musiikki, läheiset ja ystävät sekä kotoilu. Tutustu blogiin täällä. (47 palasta-blogisivu)

Erityisten isin purnu. Blogissa ajatuksenvirtaa elämästä ja purkautumista vitutusta vastaan. Elämään haasteita tuo 2 erityslasta; Aleksi vm.2000 vaikeat käytöshäiriöt ja masennus, Helmi vm. 2014 vakava synnynnäinen sydänvika, yksikammioinen sydän. Tutustu blogiin täällä.(Erityisten isin purnu-blogisivu)

Siskot säätää. Painavaa asiaa naisten ADHDsta. Tutustu sivustoon täällä. (Siskot säätää-internetsivu)

Aikuisen ADHD. Vertaistuki- sivusto instagramissa @avoimestiadhd sekä blogisivusto täällä. (Avoimesti adhd-nettisivu)

Kesäterkuin,

Salla ja Tuukka
Jousi-hanke
Oulun seudun omaishoitajat ry
Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri
Isokatu 47, katutaso
90100 Oulu
Salla Jämsén salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266
Tuukka Reinikainen tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 701 7418

 

Kirje 5/2021

Kesä on ihan kohta täällä…

Oulun seudun omaishoitajat ry:n järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Ommaiskortteerin Ommaiskahvilassa herkistytään 19.5. klo 17:30-19:30 rakkauden monenlaisten kielien äärelle. Erityislapsiperheiden vanhemmille suunnatussa tilaisuudessa ovat mukana parisuhdekouluttajat ja vertaisohjaajat Minna ja Risto Jyrkkä. Tapahtumaan on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä. Tapahtumaan on erillinen ilmoittautuminen. Lisätietoa ja ohjeet ilmoittautumiseen Oulun seudun omaishoitajien nettisivulla.

 

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä

 Oulun kaupungin liikuntapalveluiden, Paralympiakomitean sekä Oulun Pyrinnön yhteistoimintana järjestetään KesäSporttis liikuntakerhot 7-18 -vuotiaille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Laivakankaan tekonurmella ulkona kokoontuva ryhmä toteutuu ajalla 19.5. 2021- 4.8. 2021 keskiviikkoisin klo 18-19. Tämän ryhmän toiminnasta saat lisätietoja, sekä ohjeet ilmoittautumiseen, joko soittamalla 050-379 6711 tai sähköpostitse (miia.ranta-korpela@ouka.fi). Toinen sisällä kokoontuva ryhmä toteutuu ajalla 31.5.2021- 26.7.2021 maanantaisin klo 17-18. Tämän ryhmän toiminnasta lisätietoa, sekä ohjeet ilmoittautumiseen saat sähköpostitse info@oulunpyrinto.fi . Ryhmiin oma avustaja mukaan, mikäli tarvetta. Kurssimaksu on 20€.

Oulun kaupungin perinteinen Kesäfiilis, kokoaa jälleen yhteen lasten ja nuorten kesäajan toiminnan ja tekemisen. Mukana erityisryhmille tarjottava toiminta. Tutustu Kesäfiilikseen Oulun kaupungin sivuilta.

Jaatinen ry:n tapahtumapaletista löytyy myös vauva- ja taaperoryhmä Helistimen 25.5. 2021 klo 10-11 järjestämä Zoom -tilaisuus, jossa meidän yhdistyksemme Salla Jämsén kertoo Satuhieronnasta, sekä on mukana aiheeseen liittyvän keskustelun asiantuntijavieraana. Lisätietoja tilaisuudesta Jaatinen ry:n sivulla.

Taikaterapiat Oy järjestää Taikatallin ratsastusleirin, joka on suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille. Jos kiinnostuit leiristä, saat tarkempia tietoja leirin ajankohdasta, hinnasta sekä ilmoittautumiskäytännöistä Taikaterapiat Oy:n henkilökunnalta (linkki Taikaterapiat Oy:n nettisivulle).

Terkuin,

Salla ja Tuukka

Kirje 4/2021

Kun kevät saa..

Oulun seudun omaishoitajat ry:n uusi Jousi-hanke aloittaa toimintansa 1.5.2021. Jousi-hankkeen tarkoituksena on erityislapsiperheiden vanhempien muutosresilienssin vahvistaminen yksilöllisen- ja ryhmämuotoisen tuen, sekä osallisuuden vahvistamisen avulla. Jousi-hankkeessa työskentelevät vastaava perhetoiminnan kehittäjä Salla Jämsén sekä perhetoiminnan kehittäjä Tuukka Reinikainen. Jousi-hanke tulee toimimaan vuosien 2021-2024 aikana. Viestintäkanavat (Hype-kirje, nettisivut, facebook) säilyvät ennallaan (kts. linkit kirjeen lopussa)

Oulun seudun omaishoitajat ry:n järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Erityislapsiperheiden Ommaisraati maanantaina 19.4. klo 17.30-19.30. Tule kuulemaan ja keskustelemaan erityislasten oppivelvollisuuteen liittyvistä asioista. Suomen Vanhempainliiton asiantuntija Aslak Rantakokko alustamassa aihetta teemalla ”Koulukuntoinen lapsi vaiko lapsikuntoinen koulu”. Oulun kaupungin alueellisen tuen palveluvastaava Marjut Kokko puhumassa aiheesta ”Mitä tarkoittaa opiskelu pidennetyn oppivelvollisuuden mukaan?”. Lisätietoa Oulun seudun omaishoitajat ry:n nettisivulta.

Luonnosta voimaa ja Iloa Arkeen -mindfulnesskurssi! Oulun seudun omaishoitajat ry:n Jousi-hanke järjestää yhteistyössä Finnheal Oy:n kanssa maksuttoman mindfulnesskurssin erityislapsiperheiden vanhemmille. Kurssilla harjoitellaan tietoisuustaitoja ja keskittynyttä läsnäoloa lempeästi luonnossa. Tavoitteena on saada työkaluja oman stressin vähentämiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen sekä löytää omien luonnossa voimaantumisen tapojen löytämiseen. Harjoitteet ovat helppoja, eivätkä vaadi paljon aikaa. Ryhmän vetäjänä toimii Ritva Ruotsalainen, Finnheal Oy

Ryhmä kokoontuu kolmena kertana ulkona:

Torstaina 6.5. klo 17-19 Ainolan puistossa
Torstaina 20.5. klo 17-19 Nallikarin uimarannalla
Torstaina 3.6. klo 17-19 Ainolan puistossa

Ryhmään mahtuu mukaan 5-8 ensimmäisenä ilmoittautunutta henkilöä (koronasuositusten mukaan). Ilmoittaudu mukaan oheisesta Kyselynetin linkistä 30.4. mennessä: https://www.kyselynetti.com/s/luonnostavoimaa

Lisätietoa Oulun seudun omaishoitajien nettisivulta.

Oulun seudun omaishoitajat järjestävät yhteistyössä Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa tiistaina 4.5. klo 17-19 kuntavaalipaneelin teemalla ”Meidän kaikkien kunta -omaishoidolla on väliä”. Tapahtuma järjestetään Zoom -sovelluksen kautta. Ilmoittautuminen tapahtumaan 26.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: yhdistys@osol.fi . Saat ilmoittauduttuasi Zoom -linkin tapahtumaan sähköpostitse. Lisätietoa Oulun seudun omaishoitajien nettisivulta.

 

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Suomen Paralympiakomitean Valtti-ohjelma auttaa erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria löytämään liikuntaharrastuksen harrastuksen. Valtti-ohjelmassa etsitään 6-23-vuotiaille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastusta. Haku ohjelmaan on auki 30.4. saakka ja ohjelmaan liittyvät liikuntakokeilut toteutetaan pääasiassa syksyllä 2021. Ohjelmaan valittu lapsi tai nuori saa oman henkilökohtaisen Valtin, joka toimii ohjattavansa liikuntakaverina ja harrastuksen pariin saattajana. Lisätietoa Valtti-ohjelmasta Suomen Paralympiakomitean nettisivulta.

Jaatinen ry järjestää tiistaina 20.4. klo 17:30-18:30 Vammaisoikeuden ajokortti -webinaarin. Koulutuksessa käydään läpi oikeusjärjestyksen perusteet ja keskustellaan ajankohtaisista vammaisoikeudellisista asioista sekä paikallisesta tilanteesta. Kouluttajana toimii lakimies Jukka Kumpuvuori. Lisätietoa koulutuksesta Jaatinen ry:n nettisivulla.

Jaatinen ry:n tapahtumapaletista löytyy myös vauva- ja taaperoryhmä Helistimen 25.5. 2021 klo 10-11 järjestämä Zoom -tilaisuus, jossa meidän yhdistyksemme Salla Jämsén kertoo Satuhieronnasta, sekä on mukana aiheeseen liittyvän keskustelun asiantuntijavieraana. Lisätietoja tilaisuudesta Jaatinen ry:n sivulla.

Lakeuden omaishoitajat ry:n Meidän erityinen perhe -hanke on tuottanut Parisuhteen Reseptikirjan. Se sisältää tietoa parisuhteen tukemiseen, herkullisia reseptejä yhteisiin hetkiin sekä rentoutusharjoituksia oivallusten syventämiseen. Tutustu Parisuhteen Reseptikirjaan Lakeuden omaishoitajien nettisivulla.

Omaishoitajaliiton Youtube kanavalta voi katsoa lyhytelokuvan työssäkäyvän omaishoitaja Raisa Marttisen pohdinnoista ja tunnoista kun oma äiti sairastuu vakavasti. Katso video Youtube -palvelusta.

Terkuin,

Salla ja Tuukka

 

Kirje 3/2021

RÄYSTÄÄT TIPPUU JO…

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa keväällä 2021

Kevät on uusien alkujen aikaa. Yhdistyksemme Erityistä energiaa -hanke lopettelee toimintaansa kevään 2021 aikana, mutta iloksemme rahoittajamme STEA on tehnyt avustusehdotuksen sosiaali- ja terveysministeriölle hakemastamme uudesta hankkeesta. Uuden hankkeen käyttötarkoituksena on erityislapsiperheiden vanhempien muutosresilienssin vahvistaminen yksilöllisen- ja ryhmämuotoisen tuen, sekä osallisuuden vahvistamisen avulla. Jousi-hanke toimii vuosien 2021-2023 aikana.

Erityislapsiperheiden Ommaisraati maanantaina 19.4. klo 17.30-19.30. Tule kuulemaan ja keskustelemaan erityislasten oppivelvollisuuteen liittyvistä asioista. Suomen Vanhempainliiton asiantuntija Aslak Rantakokko alustamassa aihetta teemalla ”Koulukuntoinen lapsi vaiko lapsikuntoinen koulu”. Oulun kaupungin alueellisen tuen palveluvastaava Marjut Kokko puhumassa aiheesta ”Mitä tarkoittaa opiskelu pidennetyn oppivelvollisuuden mukaan?”. Lisätietoa Oulun seudun omaishoitajien verkkosivuilla.

Erityislapsiperheen vanhempi, kaipaatko vertaista juttukaveria? Haluaisitko vaihtaa ajatuksia toisen vanhemman kanssa, joka ymmärtää mistä puhut. Ole rohkeasti yhteydessä Sailaan tai Ullaan. Lue lisätietoa Oulun seudun omaishoitajien verkkosivuilta.

 

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä

Autismiliitto järjestää autismitietoisuuden viikon 29.3.-4.4.2021 viidennen kerran. Viikon teema näkyy sosiaalisessa mediassa tunnisteella #AsenneEiMaksaMitään. Viikon aikana järjestetään useampi verkkotapahtuma. Tutustu autismitietoisuuden viikon tapahtumatarjontaan Autismiliiton verkkosivuilla.

Medifamilia toteuttaa harkinnanvaraista vaativaa moniammatillista yksilökuntoutusta neuropsykiatrisen tai muun kehityksellisen sairauden vuoksi. Lue lisää moniammatillisesta yksilökuntoutuksesta Medifamilian verkkosivuilta.

ADHD-oirekuvaan liittyy edelleen monia myyttejä ja väärinkäsityksiä. Miltä ADHD tuntuu? -terveystiedotuskampanja on luotu rikkomaan näitä myyttejä sekä oikomaan väärinkäsityksiä aikuisten ADHD:sta. Osana kampanjaa on kehitetty tarinankerronnallinen mobiilipeli, joka vie pelaajan ADHD:n kanssa elävän henkilön kokemusmaailmaan. Lue lisää mobiilipelistä e-pressi verkkosivuilta.

Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n muksuparkki -toiminta lapsiperheille. Muksuparkki on tarkoitettu erityislapsiperheille ja toimintaan voivat osallistua perheen kaikki lapset. Muksuparkki kokoontuu lauantaisin, kerran kuukaudessa, klo 12-15. Muksuparkissa lapset touhuavat yhdessä ohjaajien kanssa ja lapset voivat olla hoidossa perheelle sopivan ajan. Mukaan mahtuu rajoitusten vuoksi 8 lasta. Aika: 27.3./17.4./22.5. Paikka: Kumppanuuskeskus, Kahvila Laituri Ohjaajat: Sirpa Lukka ja Adeliina Gallen Maksu: ilmainen Paikkavaraukset ja lisätiedot: annemari.eskola@oketuki.fi tai p.0401632282. Muksuparkista löydät lisätietoa Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n nettisivuilta.

Päivä Parisuhteelle -verkkotapahtuma! Pauliina Flangin luento: Samalla puolella erityislapsiperheen parisuhteen arjessa lauantaina 20.3 klo 10-13. Erityislapsen äidin, seksuaaliterapeutti Pauliina Flangin luento sekä Parisuhdekeskus Katajan Laura Huuskosen luento parisuhteen ainesosista. Ilmoittaudu 19.3 mennessä seuraavasta linkistä https://www.kyselynetti.com/s/samallapuolella Lisätietoja Hanna-Kaisalta / 040-517 0900. Tilaisuuden järjestää Lakeuden omaishoitajat ry.

 Lakitoimisto Kumpuvuori on avannut verkkosivuilleen hakemuskoneen. Sen avulla voitte itsepalveluna tutustua erilaisiin palveluihin ja tukiin, hakea niitä ja jäädä odottamaan toivottavasti myönteistä päätöstä. Tutustu hakemuskoneeseen Lakitoimisto Kumpuvuoren verkkosivuilla.

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

 

Kirje 2/2021

HELMIKUUN KIMALTAVAT HANGET…

Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin kirpeissä auringon paisteisissa merkeissä. Tuleva vuosi on toivoa täynnä! Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri on auki joka arkipäivä klo 10-14, tulethan käymään!

Oulun seudun omaishoitajien toimintaa, tiedotusta ja tapahtumia keväälle 2021:

Erityistä Energiaa -hankkeemme tulee päätökseen huhtikuun lopussa, mutta iloksemme meille myönnettiin yhdistyksemme ensimmäinen ESR-rahoitus. Uusi Polkuja työhön ja elämään -hanke on suunnattu erityislasten vanhemmille, jotka ovat palaamassa takaisin työ- ja opiskelumarkkinoille. Seuraa kevään tiedotustamme.

Erityislapsiperheiden Ommaisraati maanantaina 19.4. klo 17.30-19.30. Tule kuulemaan ja keskustelemaan erityislasten oppivelvollisuuteen liittyvistä asioista. Suomen Vanhempainliiton asiantuntija Aslak Rantakokko alustamassa aihetta teemalla ”Koulukuntoinen lapsi vaiko lapsikuntoinen koulu”. Oulun kaupungin alueellisen tuen palveluvastaava Marjut Kokko puhumassa aiheesta ”Mitä tarkoittaa opiskelu pidennetyn oppivelvollisuuden mukaan?”. Seuraa yhdistyksemme tapahtumakalenteria.

Osallistu jäsenkampanjaamme! Sinä, joka jo olet Jäsenemme, nyt jos koskaan kannattaa hankkia meille lisää jäseniä! Jokainen suosittelija ja jäseneksi liittyvä henkilö saavat kivan yllätyksen! Jäsenyyden hinta on vain 25 €/vuosi.

Oulun seudun omaishoitajat ry yhteistyökumppaneineen tarjoavat useita etuja, joita on mm. ruokailuetu Caritaksen lounaspaikoissa, kuntosali – kylpyläetuuksia ym. Jäsenjulkaisu Kortteeriuutiset tulee sinulle kolmesti vuodessa kotiin, samoin liiton julkaisema Lähellä-lehti neljästi vuodessa ja paljon muuta. Lisää tietoa saat näistä kotisivuiltamme ja yhdistyksemme henkilökunnalta.

Eikä tässä vielä kaikki, sokerina pohjalla vuoden lopussa, arvomme uusien jäsenten kesken huippupalkinnon, joka on Hyvinvointiloma Rokuan kylpylässä kahdelle henkilölle, 2 vrk majoitus puolihoidolla, sisältäen kylpylän ja kuntosalin käytön.

Jäseneksi voit liittyä Oulun seudun omaishoitajien nettisivuilla, soittamalla yhdistyksen puhelimeen 09 882 1690, (viestipalveluun voi myös jättää viestin ja yhteystietonsa, soitamme takaisin), käymällä Ommaiskortteerissa sen aukioloaikoina tai missä vaan, missä tapaat yhdistyksemme henkilökuntaa.

Maksutonta lakineuvontaa yhdistyksemme jäsenille. Oulun seudun omaishoitajat ry tarjoaa jäsenilleen maksutonta lakineuvontaa yhteistyössä Omajuristi Oy:n lakimies Pentti Seppäsen kanssa. Voit tulla keskustelemaan perinnönjakoon, parisuhteen päättymiseen, edunvalvontaan, työsuhteisiin, sopimuksiin ja varallisuuden hoitoon liittyvissä juridisissa asioissa. Ilmoittautumisohjeet sekä lisätietoa Oulun seudun omaishoitajat ry:n nettisivuilta.

 

Muiden järjestämää toimintaa ja tekemistä:

Uuno Palosaaren taidetta Puistolan seinillä ja kirjassa. Oululainen Tiernan koulua käyvä nuori taiteilija Uuno Palosaari, 17, on saanut grafiikkataidettaan esille kahvila Puistolan seinälle näyttelyn muodossa. Uunon teokset ovat myös kokonaisen kirjan kuvituksena. Grafiikkataiteen Uuno on tehnyt kännykällään. Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen on valinnut ja ripustanut Uunon näytteille asetetut työt. Kirjan ”Siunaa just nyt” on kirjoittanut Uunon äiti ja omaishoitaja Satu Kreivi-Palosaari (Kirjapaja 2021). Uuno sairastaa vaikeaa AGU-tautia ja on sairaudestaan huolimatta valoisa taiteilijapersoona, jonka grafiikkaa on saatavilla myös postikortteina Martat-puodin kautta.

Hei eronnut tai eroamassa oleva vanhempi! Tiistaina 23.2. klo 16-18 pidetään maksuton tilaisuus, jossa saat anonyymisti tietoa, miten toimia eron hetkellä tai sen jälkeen turvataksesi lastesi edun ja saada uuden elämäsi tolalleen. Saat tietoa myös vertaisryhmistä alueellasi ja muista mahdollisuuksista, joita voit halutessasi hyödyntää. Varmistaaksemme, että saat luotettavaa tietoa, meillä on mukana asianajaja Jutta Wallén-Leino, YVPL:n Pohjois-Suomen aluekoordinaattori sekä Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry:n puheenjohtaja. Tilaisuus pidetään etänä eli tarvitset tietokoneen tai kännykän ja se riittää. Linkin saat sähköpostiisi. Ilmoittaudu numeroon 0407540026.

Oulun varhaiskasvatuksen 120-juhlavuosi avataan kaikille yhteisesti ja ilon kautta keskiviikkona 24. helmikuuta kello 10-11. Avajaisjuhla lähetetään suorana verkossa Mun Oulun facebook-kanavalla. Juhlan ohjelmassa on kiinnostavaa kuultavaa ja nähtävää niin lapsille kuin aikuisille. Juhlan musiikista vastaavat Liikkuva Laulureppu, Pentti Punkin Syntymäpäivät ja Soiva Siili. Lisätietoa Mun Oulun nettisivulta.

Leijonaemojen verkkoluento: Kelan kuntoutus ja vammaisetuudet – Itsenäistyvän nuoren mahdollisuudet Kelan kuntoutukseen ja vammaisetuuteen 11.3. klo 13-14. Ilmoittautuminen 10.3. mennessä. Lisätietoa Leijonaemojen nettisivuilta.

Positiivinen pedagogiikka kodin ja koulun sujuvan yhteistyön edistäjänä 20.4.2021 klo 13:00 – 16:00. Tule mukaan kuuntelemaan asiantuntija-alustuksia ja keskustelemaan, miten voimme edistää lastemme hyvinvointia kotona, päiväkodissa ja koulussa sekä yhteisössämme. Lisätietoa Suomen Vanhampainliiton nettisivuilta.

Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n muksuparkki – toiminta lapsiperheille. Muksuparkki on tarkoitettu erityislapsiperheille ja toimintaan voivat osallistua perheen kaikki lapset. Muksuparkki kokoontuu lauantaisin, kerran kuukaudessa, klo 12-15. Muksuparkissa lapset touhuavat yhdessä ohjaajien kanssa ja lapset voivat olla hoidossa perheelle sopivan ajan. Mukaan mahtuu rajoitusten vuoksi 8 lasta.

Aika: 27.2./27.3./17.4./22.5. Paikka: Kumppanuuskeskus, Kahvila Laituri Ohjaajat: Sirpa Lukka ja Adeliina Gallen Maksu: ilmainen Paikkavaraukset ja lisätiedot: annemari.eskola@oketuki.fi tai p.0401632282. Muksuparkista löydät lisätietoa Oulun kehitysvammaisten tuki ry:n nettisivuilta.

Terkuin, Salla, Tiia ja Tuukka

 

Ole yhteydessä tai tule käymään!

Oulun seudun omaishoitokeskus, Ommaiskortteeri, on auki arkisin klo 10-14. Noudatamme asiakastiloissa viranomaissuosituksia niin tehostetun hygienian kuin asiakasmäärienkin suhteen. Tervetuloa!

Käytämme postiosoitetta hype@osol.fi yleiseen viestintäämme.

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää tai haluat vain puhua jollekin, soita, Whatsappaa tai laita sähköpostia!

salla.jamsen@osol.fi / 040 771 0266    tuukka.reinikainen@osol.fi / 040 701 7418

www.oulunseudunomaishoitajat.fi

www.facebook.com/oulunseudunomaishoitajat

www.facebook.com/hyvinvoivaperhe

www.twitter.com/ommaiskortteeri

www.hyvinvoivaperhe.fi

 

Tästä pääset liittymään Oulun seudun omaishoitajat yhdistyksen jäseneksi.
Saat tämän kirjeen sähköpostiin, kun olet liittynyt HYPE-postituslistalle. Voit lukea tietosuojakäytännöstämme täältä.

Mikäli haluat pois HYPE-postituslistalta, ilmoitathan osoitteeseen: salla.jamsen@osol.fi