Tiedoteposteja

Halutako tietää millaista toimintaa Oulun seudulla on erityislapsiperheille? Tai järjestätkö itse toimintaa erityislapsiperheille?

Mikäli haluat noin kerran kuussa ilmestyvän tiedotepostin sähköpostiisi, niin laitathan sähköpostia aiheesta osoitteeseen tiia.ikonen(at)osol.fi. Samaan sähköpostiin voi myös ilmoittaa tapahtumista ja toiminnoista, joita järjestetään erityislapsiperheille, erityislapsille tai -nuorille. Tiedotamme toiminnoista mahdollisuuksiemme mukaan.

Kirje 16/2019

Joulunalusaikanakin sattuu ja tapahtuu!

Vielä muutama päivä aikaa hakea maksuttomaan erityislapsiperhetyöhön!

Lähdetään yhdessä erityislapsiperhetyön avulla hakemaan voimavaroja arkeen. Tammikuussa käynnistyy jälleen uusi perhetyöjakso. Jos perheenne haluaa päästä mukaan, lähetä hakemuksesi pikaisesti meille. Vain viisi perhettä valitaan mukaan. Tarjoamme maksutonta perhetyötä perheille, joissa on kotona asuva 0-29-vuotias erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori. Perhetyö on tarkoitettu erityislapsiperheille, jotka eivät tällä hetkellä saa omaishoidontukea, palveluita kehitysvammalain perusteella, eivätkä Oulun kaupungin tuottamaa perhetyötä. Hakuaika päättyy 11.12. valinnat siihen tehdään joulukuun aikana! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Jouluista koko perheen tapahtumaa vietetään Ommaiskortteerissa tiistaina 10.12.!

Ohjelmassa on musiikkia, piparien koristelua ja Joulupukin vierailu! Jouluinen kokoperheen tapahtuma alkaa viideltä ja päättyy seitsemältä osoitteessa Isokatu 47.Lue lisää täältä.

Oulun seudun ADHD-yhdistys ja elokuvateatteri Star järjestävät Farmageddon – Late Lammas näytöksen nepsylapsiperheille 15.12.

Salissa on hämärävalaistus, äänet hiljaisemmalla sekä lupa liikkua elokuvan aikana. Lue lisää täältä.

Pohjois-Suomen autismin kirjo ry järjestää Joulu Survival -koulutusiltoja!

Onko joulusi iloinen asia, joka helposti muuttuu mylläkäksi ja uupumukseksi? Yhden illan napakka paketti joulustressin kampittamisesta autismikirjon perheissä. Tule kertomaan omat kikkasi ja oppimaan uusia. Neuropsykiatrinen valmentaja, Kasvatustieteiden maisteri Meri Lähteenoksa & Pohjois-Suomen Autisminkirjo ry järjestävät yhteistyössä autismiperheille koulutustilaisuuden kahtena peräkkäisenä iltana 16. ja 17.12. klo 18.15-21.00. Lue lisää täältä.

Onko teidän perheeseenne jo hankittu vammaiskortti?

Et tarvitse erillistä päätöstä Vammaiskortin hakemiseksi. Voit hakea Vammaiskorttia olemassa olevalla, sinulle jo myönnetyllä virallisella päätöksellä. Katso täältä millaisella päätöksellä korttia voi hakea!

Ihanaa itsenäisyyspäivän viikonloppua toivottaen,

Salla, Tiia ja Tuukka

Kirje 15/2019

Ihanaa lapsen oikeuksien viikkoa!

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Viikkoa vietetään 18.–24.11.2019. Lapsen oikeuksien päivää vietetään huomenna 20.11. Viikon aikana voi osallistua Saan olla minä -kampanjaan. Kaikille turvallinen elämä rakennetaan puuttumalla syrjintään ja omia ennakkoluuloja kyseenalaistamalla. Osallistu kampanjaan ja näytä, että syrjintä on väärin. Lue lisää täältä. 

Ensi viikko on valtakunnallinen omaishoitajien viikko ja tässä muutamia poimintoja viikon tapahtumista Oulun seudun omaishoitajilta:

Tule kuuntelemaan Nina Mikkosen tarinaa hänen omaishoitajapolustaan maanantaina 25.11. klo 18-19 Pakkalan saliin, Oulun pääkirjastolle.

Puolison sairastuminen kertaheitolla täysin tekemättömäksi hioi Nina Mikkosesta todella tiukan paikan moniottelijan. Kun arjen haasteisiin kuuluivat omaishoidossa olevan miehen lisäksi kaksi erityislasta, yhtälö oli mallia miltei mahdoton. Luento on maksuton. Lue lisää täältä.

Avoimia ovia vietetään tiistaina 26.11. klo 10-13 sekä 16-19!

Aamupäivällä tarjoillaan torttukahvit ja Ommaiskortteerissa on mahdollista tutustua yhdistykseen ja sen yhteistyökumppaneihin sekä katsastaa myyntipöydän jouluherkut. Lue lisää täältä. Illalla tarjoillaan suolaista pikkupurtavaa ja glögiä. Paikalla pääsee osallistumaan mm. joulukorttipajaan. Lue lisää täältä.

Muita ajankohtaisia toimintoja ja tapahtumia:

Kempeleessä on mahdollisuus erilaisiin soveltavan liikunnan lajikokeiluihin marras-joulukuun aikana.

Lajikokeiluissa mm. judo. Katso tarkemmat tiedot lajeista ja ilmoittautumisista täältä

Ensi maanantaina 25.11. klo 17-19 on mahdollisuus osallistua ideatyöpajaan, jossa kehitetään uudenlaisia perhekursseja eri tavoin vammaisten ja sairaiden lasten perheille.

Oulun seudulla toivotaan ensi keväällä toteutuvan kurssi, jossa teemana on Vahvistusta sisaruussuhteeseen. Jos olet kiinnostunut tuomaan perheiden ääntä mukaan kehittämiseen, lue lisää täältä.

Lastaan omaishoitaville on tarjolla kuntoutuskursseja Vervellä.

Voit lukea aiheesta lisää täältä. Verven seuraava kuntoutuskurssi on haettavissa Kelan kurssitarjonnan kautta kurssinumerolla 74224. Kurssihaku löytyy täältä. Huomaa, että voit hakea myös muita omaishoitajien kuntoutuksia käyttämällä sanahakua tai valitsemalla ”sairaus tai ammattiala” -valikosta kohdan ”omaishoitajat, lasta tai nuorta hoitavat”.

Tuiran seurakunnassa alkaa tammikuussa 2020 vertaistukiryhmä lapsiperheille, joissa on neuropsykiatrisesti oireileva lapsi.

Ryhmän tavoitteena on tukea ja antaa voimavaroja erityisesti perheen vanhemmille. Lapsille on järjestetty hoito ryhmän kokoontumisen ajan. Lue lisää täältä.

Tahkokankaan palvelukeskuksen toiminta siirtyy marraskuun lopulla Peltolaan.

Uusi Osaamiskeskus Verso toimii kehitysvammahuollon peruspalvelujen tukena tarjoamalla asiakkailleen polikliinisia tutkimus- ja kuntoutusarviopalveluita sekä avo- ja osastokuntoutuspalveluita. Palvelukeskuksen uusi osoite on Peltolantie 5. Lue lisää täältä.

Hae nyt, hakuaika käynnissä! Lähdetään yhdessä erityislapsiperhetyön avulla hakemaan voimavaroja arkeen!

Tarjoamme maksutonta perhetyötä perheille, joissa on kotona asuva 0-29-vuotias erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori. Hakuvaiheessa ei painoteta lapsen diagnoosia tai tuen tarpeita, vaan perheen kokemus ulkopuolisesta tuen ja avun tarpeesta on riittävä. Perhetyö on tarkoitettu erityislapsiperheille, jotka eivät tällä hetkellä saa omaishoidontukea, palveluita kehitysvammalain perusteella, eivätkä Oulun kaupungin tuottamaa perhetyötä. Perhetyön jakso alkaa tammikuussa ja valinnat siihen tehdään joulukuun aikana. Hakuaika: 4.11-11.12.! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä. 

Voimavaroja viimaan ja viileyteen toivottaen,
Salla, Tiia ja Tuukka

Kirje 14/2019

HAE NYT, HAKUAIKA KÄYNNISSÄ! Lähdetään yhdessä erityislapsiperhetyön avulla hakemaan voimavaroja arkeen!

Tarjoamme maksutonta perhetyötä perheille, joissa on kotona asuva 0-29-vuotias erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori. Hakuvaiheessa ei painoteta lapsen diagnoosia tai tuen tarpeita, vaan perheen kokemus ulkopuolisesta tuen ja avun tarpeesta on riittävä. Perhetyö on tarkoitettu erityislapsiperheille, jotka eivät tällä hetkellä saa omaishoidontukea, palveluita kehitysvammalain perusteella, eivätkä Oulun kaupungin tuottamaa perhetyötä. Perhetyön jakso alkaa tammikuussa ja valinnat siihen tehdään joulukuun aikana. Hakuaika: 4.11-11.12.! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Tule vauvakerhoon! Erityisvauvaperheiden vertaistukiryhmä alkaa torstaina 14.11.

Vapaa ja avoin ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa on erityisvauva, tai vauva on erityislapsen sisarus. Ryhmän tarkoitus on tarjota vertaistukea. Jutustelua ja rupattelua muiden vauvaperheiden kanssa. Ryhmä toimii avoimena ryhmänä ja kokoontuu joka kuukauden toinen torstai klo 14.00-15.30 Ommaiskortteerissa. Lue lisää täältä.

Oulun kehitysvammaisten tuki ry järjestää Varhaiskasvatuskeskusteluillan maanantaina 6.11.

klo 17-20, jossa alustajana on Oulun kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Ulla Rissanen. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä.

YK:n Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta ja tätä tärkeää virstanpylvästä juhlistetaan ILON PÄIVÄ- tapahtumassa lauantaina 16.11.

Kuinka hyvin tunnet Lapsen oikeuksia? Onnenpyörä, arvontaa, pieniä yllätyksiä ja palkintoja, Nallepalloa ja muita leikkejä. Maskottina Kamu-leijona kiertelee alueella. Taikuri Kalle jakaa lapsille ilmapalloeläimiä. Soitin- ja askartelupaja. Tietoa ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Kasviskeittoa (400:lle), glögi ja mehutarjoilua. Eikä maksa mitään! Katso mainos täältä.

Miessakit ry:n MASI-hanke aloittaa chatin pienten lasten isille, joiden perheessä on masennustyyppistä oireilua.

Vastaajina toimivat vapaaehtoiset miehet, jotka ovat isiä itsekin ja saaneet tehtävään suunnatun koulutuksen. Heidän kanssaan on mahdollista käydä läpi esimerkiksi omaa ja perheensä tilannetta. MASIn tehtävä on rohkaista ja lisätä itseluottamusta isyyden alkumetreillä, herättää toivoa asiakkaissa tulevaisuuden suhteen. Lue lisää täältä.

Kutsu erityislasten isille, isoisille ja muille erityislasten miespuolisille huoltajille tai -läheisille!

Pohjois-Suomen Autisminkirjo ry ja Suomen Vanhempainliitto ry yhteistyössä järjestävät erityislasten isien saunaillan torstaina 7.11.2019 klo 17.30 alkaen. HUOM! Mukaan mahtuu vain 15 nopeinta! Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 4.11. Ennakkoilmoittautuminen on pakollista: aslak.rantakokko@vanhempainliitto.fi Lue lisää Isän Näköinen -hankkeen sivuilta.

2019

Hypeposti 14/2019

Hypeposti 13/2019

Hypeposti 12/2019

Hypeposti 11/2019

Hypeposti 10/2019

Hypeposti 9/2019

Hypeposti 8/2019

Hypeposti 7/2019

Hypepostia 6/2019

Hypeposti 5/2019

Hypeposti 4/2019

Hypeposti 3/2019

Hypeposti 2/2019

Hypeposti 1/2019

2018

Hypeposti 13/2018

Hypeposti 12/2018

Hypepostia 11/2018

Hypepostia 10/2018

Hypepostia 9/2018

Hypepostia 8/2018

Hypepostia 7/2018

Hypepostia 6/2018

Hypepostia 5/2018

Hypepostia 4/2018

Hypepostia 3/2018

Hypepostia 2/2018

Hypepostia 1/2018