Tukea perhearjen muutosvaiheisiin

Onko sinulla 0-29-vuotias vauva, lapsi tai nuori, jolla on erityisiä tarpeita tai lapsesi tarvitsee huolenpitoa enemmän kuin ikäisensä? Tulit juuri oikeaan paikkaan.

Meiltä saat apua erityisen lapsen vanhemmuuteen ja omien voimavarojen tukemiseen erityisessä arjessa! Olemme tukenasi myös silloin, kun elämän aallokko heittelee sinua tai kaipaat keinoja arjen kaaokseen ja omaan jaksamiseesi.

Erityinen vanhemmuus ei kysy, haluatko ottaa sen vastaan, vaan se tulee elämään yhtäkkiä tai hiljalleen muuttaen koko perheen rooleja, rutiineja ja ajankäyttöä. Se voi lastata repun täyteen huolta, mutta se myös opettaa paljon: kärsivällisyyttä, ongelmanratkaisukykyä, iloitsemista pienistä asioista.

Maksuton toimintamme on tarkoitettu erityislapsiperheiden vanhemmille, joilla on 0-29 v. erityistä tukea tarvitseva vauva, lapsi tai nuori. Ei diagnoosivaatimuksia, sinun kokemuksesi riittää.

Erityislapsiperheiden elämänkaaren muutosvaiheet ovat moninaisia, odotettuja tai yllättäviä. Elämänkaaren muutosvaiheita voivat esimerkiksi olla erityisvauvan syntymä, diagnoosin saaminen, erityislapsen koulupolkuun liittyvät muutokset, lapsen itsenäistymisvaihe, lapsen kuolema, muutokset vanhemman työelämässä tai vaikkapa vanhemman oma sairastuminen.

Elämän eri vaiheissa vanhemmilta kysytään resilienssiä eli sopeutumiskykyä ja mielen joustavuutta. Mielen toimintaa voidaankin kuvailla jousen avulla, se taipuu, joustaa ja palautuu, muttei katkea.

Avullamme vanhemmat löytävät hyvinvointia tukevia keinoja suhtautua muutoksiin ja löytämään ratkaisuja niihin. Sekä menemään eteenpäin tilanteissa, jotka muuttavat arkea tai jonka lopputuloksesta ei ole varmuutta.

Resilienssi erityisessä arjessa -ryhmä vanhemmille syyskuussa

Resilienssi erityisessä arjessa -ryhmässä vahvistetaan vanhemman resilienssiä eli mielen joustavuutta, sopeutumiskykyä, voimavaroja ja vahvuuksia.

Maksuton ammatillisesti ohjattu, vertaistuellinen ryhmä vanhemmille, joilla on erityistä tukea tarvitseva vauva, lapsi tai nuori. Lisäksi yksilötapaamisissa (0-3) voidaan käsitellä esimerkiksi ryhmän teemoja ja tarkemmin ajatuksiasi ja tarpeitasi sekä vanhemmuutta.

Ryhmäkertojen aikana saat nauttia iltapalaa meidän tarjoamana!

Maksuton ryhmä kokoontuu 4 kertaa syyskuun aikana maanantaisin 4.9, 11.9, 18.9, ja 25.9. kello 17:00 – 19:00 osoitteessa Isokatu 47, katutaso.

Ryhmäkertojen aiheet ovat:

  1. Mitä on resielienssi erityisessä arjessa?
  2. Vnhemmuuden resilienssi
  3. Perheen resilienssi
  4. Voimavarat ja vahvuudet

Paikkoja rajatusti, ilmoittaudu mukaan nyt!

Ryhmää ohjaavat vastaava perhetoiminnan kehittäjä Salla (Kuntoutuksen ohjaaja, YAMK) ja perhetoiminnan kehittäjät Kaarina (Toimintaterapeutti AMK) ja Matilda (Toimintaterapeutti AMK).

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä tai pohdit olisiko ryhmä sinulle sopiva, laita viestiä salla.jamsen@osol.fi ja kerromme lisää!

Ilmoittaudu mukaan Resilienssi erityisessä arjessa -ryhmään

Mikäli tulet yhdessä puolisosi kanssa, ilmoitathan teidän molempien nimet.

Special Baby -kahvila pienokaisten vanhemmille

Special Baby -kahvila vanhemmille, jotka ovat huolissaan pienokaisensa terveydestä, ovat huomanneet erityisen tuen tarpeita, huoli on herännyt, diagnoosi on jo saatu tai tutkimukset ovat käynnissä.

Mikäli sinulla on 0-2-vuotias lapsi, olet tervetullut maksuttomaan Special Baby -kahvilaan, jossa vahvistetaan vanhemman voimavaroja ja tuetaan vanhemmuudessa eri teemojen avulla.

Vanhemman kokemuksia viime syksyn kahviloista:

”Mietin turhaan etukäteen, että onkohan toisilla osallistujilla kovin erilaisia erityistarpeita tai diagnooseja. Vaikka diagnoosit olisi erilaisia, erityislasten vanhemmilla on silti usein samanlaisia kokemuksia, ajatuksia ja huolia. Kahvilassa sai myös ohjaajilta arvokkaita uusia näkökulmia omiin ajatuksiin sekä eväitä onnellisempaan arkeen. Ihan käytännön apua ja neuvojakin oli tarjolla esimerkiksi sen suhteen mitä palveluja erityislapsen kanssa on mahdollista saada. Ja toki oli kiva istahtaa valmiiksi katettuun kahvipöytään :)”
Lisää tietoja päivittyy elokuun alun aikana!
Yhteistyössä Vauvatalon kanssa.

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä – täytä tämä lomake:

Jousi-hanke (2021-2024) on Oulun seudun omaishoitajat ry:n kehittämistyötä, jota rahoittaa STEA.