Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Erityislasten isien virtuaalinen saunailta

5.11.2020, 17:00 - 19:00

Saunamökki iltaruskossa.

Isänpäivää edeltävänä torstaina vietetään erityislasten isien saunailtaa! Aiempina vuosina saunailtaa on Oulussa vietetty perinteisesti livetapahtumana. Poikkeuksellisesti tänä vuonna saunotaan virtuaalisesti ja osallistua voi mistä vain. Lauteilla löylyvastaavina ovat erityislasten isät Aslak Rantakokko ja Sami Rousu.

Sami ja Aslak puhuvat kokemuksistaan isinä, miehinä ja puolisoina, kun perheessä on yksi tai useampi erityistä tukea tarvitseva lapsi.

  • Miltä näyttää, tuntuu ja kuulostaa isyys, isän rooli ja miehenä oleminen?
  • Miten elämäntilanne vaikuttaa parisuhteeseen, isovanhempiin, sisaruksiin ja työssä jaksamiseen?
  • Miten roolit muotoutuvat  vanhempien välillä lasten kasvatuksen ja kuntoutuksen suhteen?
  • Miten vanhemmuuden roolit muuttuvat lasten kasvaessa, heidän ollessaan päiväkodissa, koulussa tai opiskellessa varhaisaikuisuudessa omaa itsenäistä elämäänsä?
  • Millaista on olla isä, jolla itselläänkin on erityisyyttä ja samoja haasteita kuin omilla lapsilla?
  • Miten sujuu parisuhde, kun huomio kiinnittyy lapsen erityisyyteen ja selviytymisen varmistamiseen?
  • Millaiselta näyttää isän osa palvelujärjestelmän pyörteissä?

Ilmoittautuminen

Löylyihin mahtuu mukaan parisenkymmentä isiä, faijaa, iskaa, isää ja iskää. Varaathan laudepaikkasi ajoissa!
Ilmoittaudu saunailtaan täältä: https://www.kyselynetti.com/s/erkkasauna

Löylyvastaavien esittelyt:

Aslak Rantakokko
Aslak on kolmen jo aikuisen, omillaan elävän lapsen isä. Aikanaan eronnut, nykyään lämpimäisessä parisuhteessa uusioperheessä, ilman yhteisiä lapsia. Omista lapsista keskimmäinen on erityinen, hänkin jo 25-vuotias. Erityisyyteen kuuluvat ja ovat kuuluneet koko elämänpolun puheen ja kielen viivästymiseen liittyvät haasteet, mitokondriopatia, Aspergerin oireyhtymä sekä psykiatrisena liitännäissairautena pakko-oireisuus hyvin voimakkaina, toistuvina aaltoina. Isän rooli erityisperheessä on omanlaisensa ja siinä tarinassa riittää kerrottavaa. Mutkia ja suoranpätkiä, jyrkkiä ylämäkiä ja leppoista loikottelua alamäkeen. Tasapainottelua sisarusten huomioinnin, parisuhteen hoitamisen, osaamattomuuden, rakkauden, välittämisen, huolehtimisen ja irti päästämisen välillä. Aslak työskentelee kolmatta vuosikymmentä järjestöissä, tällä hetkellä Suomen Vanhempainliitossa yhdenvertaisuusasiatuntijana. Aiempi työhistoria pitää sisällään töitä mm. Autismiliitossa. Erityisyys on Aslakin sydämenasia niin palkkatyön kuin vuosikymmenten, yhä jatkuvan vapaaehtoistyön puitteissa.

Sami Rousu
Sami on nepsyuusperheen isä. Hänellä itsellään ja molemmilla pojillaan on ADHD, ja aikanaan koettu kouluväkivalta on jättänyt jälkiä aikuisikään saakka. Uusioperheeseen kuuluu myös puoliso ja hänen kaksi jo täysi-ikäistä poikaansa ja nepsyhaasteita on myös tässä suvussa. Isäksi kasvaminen, omien traumojen käsittely, ADHD:n haasteet ja mahdollisuudet sekä lasten tukemisen opettelu ovat olleet osa elämän korkeakoulua. Sami käy kokemusasiantuntijana puhumassa opettajaksi opiskeleville, vanhemmille ja koulujen henkilöstöille elämästään ja siitä, miten haasteet voi kääntää vahvuudeksi ja mitä se vaatii. Hän puhuu myös avoimesti ADHD:stä ja pyrkii vähentämään siihen kohdistuvia vääriä uskomuksia ja ennakkoluuloja. Omassa työssään matemaattisten aineiden lehtorina Sami kokee tärkeäksi oppilaan arvostavan kohtaamisen, väkivallan ennaltaehkäisyn ja tunnetaitojen opettamisen.

Vedenkannosta ja puiden riittävyydestä (ja tekniikasta) vastaamassa Reinikainen ja Ikonen.

Tiedot

Päivämäärä:
5.11.2020
Aika:
17:00 - 19:00
Tapahtumaluokat:
, , , ,
Tapahtuma tagia:
, , , , , ,

Tapahtumapaikka

Verkossa

Järjestäjät

Oulun seudun omaishoitajat ry
Suomen Vanhempainliitto