Kinestetiikkakurssi erityislapsiperheille

Kuvaus tapahtumasta:

Kinestetiikkakurssi erityislapsiperheille järjestetään pe-la 11.–12.5. Ommaiskortteerissa. Kurssi on kahden päivän mittainen, jossa perjantain infoilta on vanhemmille ja lauantaina mukana ovat lapsi ja vanhempi. Myös avustajat voivat osallistua. Perjantain luento-osuuteen mahtuu parikymmentä ihmistä, joten sinne voi ilmoittautua, vaikkei lauantain harjoituksiin pääsisikään.

Kinestetiikka on Sveitsissä kehitetty liikuntarajoitteisten henkilöiden avustamismenetelmä, jossa hyödynnetään sekä avustettavan henkilön että avustajan voimavaroja mahdollisimman tehokkaasti.

Kinestetiikka soveltuu sekä lasten että aikuisten avustamiseen, ja sitä voivat hyödyntää niin omaishoitajat kotioloissa kuin terveydenhuollon ammattilaiset hoito- ja terapiatyössä. Toisen ihmisen liikkumisen avustaminen, ohjaaminen ja opettaminen on avustajalle usein fyysisesti ja psyykkisesti kuormittavaa. Siirroissa painottuvat nostaminen, kantaminen ja avustettavan puolesta tekeminen. Kinestetiikan avulla tähän saadaan muutos. Kinestetiikka auttaa säästämään avustajan voimia ja vähentää avustajaan kohdistuvaa fyysistä rasitusta. Samalla sen avulla tarjotaan liikuntarajoitteiselle henkilölle itselleen liikkumiskokemuksia ja tunne aktiivisesta osallistumisesta ja vaikuttamisesta siirtymätilanteessa.

Kinestetiikka on lähestymistapa, joka keskittyy avustajan ja avustettavan voimavarojen hyödyntämiseen. Kinestetiikka auttaa selkeästi ja vaikuttavasti ymmärtämään ja oppimaan ihmisen liikkumiseen kuuluvia taitoja.

Kurssilta saa toimivia keinoja selvitä vaikeistakin avustustilanteista, tapoja keventää fyysistä kuormittavuutta ja näkökulmia lapsen/nuoren toimintakyvyn ylläpitämiseen ja edistämiseen. Samalla oma jaksaminen lisääntyy.

Kurssilla opitaan harjoittelemalla konkreettisia jokapäiväisiä avustustilanteita kokeneen kouluttajan tuella.

Kinestetiikasta voit lukea lisää täältä.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Suomen Kinestetiikkayhdistys Ry:n kanssa ja kurssin vetäjänä toimii kinestetiikkaohjaaja ja fysioterapeutti Minna Sulanen.

Kurssille voit ilmoittautua täältä.

Suomen Kinestetiikkayhdistys Ry:n logo

Lisätietoja:

Lisätietoja: tiia.ikonen@osol.fi, 040 771 1832