Katse huomiseen -kerho

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri Isokatu 47, Oulu

Kerho on tarkoitettu Sinulle, jonka omaishoitajuus on päättynyt hoidettavan kuolemaan. Olet työstänyt oman suruprosessin siten, että olet valmis ja halukas katsomaan avoimin mielin kohti
tulevaisuutta. Kerhossa etenemme vertaisiltamme tukea ja voimaa saaden, suuntaamme ajatukset huomiseen – kohti valoa.

Suruprosessin työstäminen on voinut tapahtua esim. osallistumalla Elämäniloa -kurssille tai seurakunnan sururyhmään. Katse huomiseen -kerho ei ole sururyhmä.

Uusi kerhoon haluava ilmoittaudu ensin Minna Hernbergille p. 040 559 7766. Jokaisen uuden osallistujan kanssa käymme ensin henkilökohtaisen keskustelun.

Omaishoitajien hemmotteluiltapäivä

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri Isokatu 47, Oulu

Tule rentoutumaan Ommaiskortteeriin! Toteutamme hemmotteluiltapäivän yhteistyössä OSAO:n lähihoitajaopiskelijoiden ja heidän kouluttajien kanssa. Ohjelmassa pientä purtavaa kahvi- ja välipalatarjoilun muodossa, hemmottelevia käsihoitoja, ihana rentoutustuokio, verenpaineen ja verensokerin mittausta sekä verratonta vertaistukea ja iloista tunnelmaa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtuma on ilmainen osallistujille. Tervetuloa!

Erityislapsiperheiden pitsailta

Kokkokankaan seurakuntakeskus Kissaojantie 12, Kempele

Erityislapsiperheiden pitsailta 13–17 vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmillensa. Nuorten kanssa teemme pitsaa. Vanhemmille omaa ohjelmaa & keskustelua yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Mitkä ovat minun tarpeeni ja miten pidän huolta niistä sekä voimavaroista. Lopuksi yhteinen iltapala. Ilmoittaudu 22.9. mennessä (muista mainita mahd. allergiat) helja.tirroniemi@kempele.fi

Ommaiskortteerissa tapahtuu

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri Isokatu 47, Oulu

Kuinka toimit turvallisesti kotona erilaisissa avustavissa tilanteissa. Tietoa ja vinkkejä eri apuvälineistä ja mistä niitä voi hakea. Miten kinestetiikkaa hyödynnetään ja ylläpidetään avustettavan omia voimavaroja. Paikalla fysioterapeutti Oulun kaupungilta ja edustaja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä apuvälineyksiköstä.

Jos haluat osallistua etäyhteydellä, ilmoittaudu edelliseen päivään klo 12 mennessä ilmoittaudu@osol.fi tai p. 08 882 1690

Oulunsalon Ommaiskahvila

Oulunsalon seurakuntatalo Vattukuja 2, Oulunsalo

Palveluiden palapeli. Keskustelua omaishoitajuudesta ja omaishoitoa tukevista palveluista. Mukana Oulun kaupungin palveluohjaaja. Yhteistyössä SPR:n ja Oulunsalon seurakunnan kanssa.

Ommaiskahvila on matalan kynnyksen vapaamuotoinen kohtaamispaikka, johon voi tulla hakemaan tietoa, keskustelemaan, virkistäytymään, kahvittelemaan ja tapaamaan muita omaishoitajia. Ommaiskahvilan ovet ovat avoinna ikärajattomasti kaikille omaistaan hoitaville ja heidän läheisilleen. Virallista omaishoitajuutta tai yhdistyksen jäsenyyttä ei tarvita ja tervetulleita ovat myös he, jotka vasta pohtivat omaishoitajaksi ryhtymistä tai ovat pestistään jo luopuneet.