Taiteiden yö Ommaiskortteerissa

kesäkuu 8, 2016

 

Taiteiden yö saapuu Ommaiskortteeriin. On kunnia saada vierailijaksi oululainen taidemaalari Sampo Kaikkonen. Illan aikana on mahdollisuus seurata taiteilijan työskentelyä, keskustella hänen kanssaan sekä virtuaalivierailla Ylikiimingissä sijaitsevassa Ateljee-galleriassa.

Kaikkosen teoksissa näkyy etenkin italialaisten ja alankomaalaisten vanhojen mestareiden vaikutus. Sampo Kaikkonen on Norjalaisen Odd Nerdrumin oppilas ja edustaa ns. Kitsch -suuntausta. Maalausten tunnelma on ajaton. Symboliikka ei sido teoksia tiettyyn aikaan ja maisema on universaali. Hallitsevien ihmishahmojen lisäksi toinen merkittävä teosten ominaisuus on tunne, joka välittyy teemojen, tulkinnan ja värien kautta.

Lisäksi illan aikana on mahdollisuus osallistua LogoArt –taidetyöpajaan. Työpajaa vetää LogoArt –ohjaaja Marja-Liisa Kuukasjärvi. LogoArt on Marianne da Silva Pradon kehittämä terapiamuoto, joka yhdistää logoterapian ja taideterapian tekniikoita ja periaatteita toisiinsa. Logoterapia on yksi psykoterapian muoto, jonka filosofiasta voi saada tukea elämäänsä. LogoArtin päämääränä on herättää asiakas huomaamaan sisäiset voimavaransa ja käyttämään omia mahdollisuuksiaan.

 
” En ole maalari tai taiteilija – olen tarinankertoja. Maalaukseni ovat kuin lapsuuden salaovia johonkin ikiaikaiseen, mutta nykykiireessä unohdettuun paikkaan.” – Sampo Kaikkonen –

 

SerenitySerenity, öljy ja lyöntimetalli kankaalle, 2015, 100 x 70. Sampo Kaikkonen