Vanhempien ja lasten satuhierontaryhmä

heinäkuu 28, 2015

Satuhieronta on menetelmä, jonka avulla voidaan vahvistaa kokonaisvaltaisesti perheen hyvinvointia. Satuhieronta on tarinoiden, satujen ja mielikuvien yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Myönteinen kosketus on tutkitusti tehokas keino vahvistaa niin psyykkistä, fyysistä kuin sosiaalistakin hyvinvointia. Perheissä, joissa on erityistä tukea tarvitseva lapsi, voi Satuhieronta toimia niin erityislapsen kuntoutuksen tukena, kuin myös perheen muiden lasten ja vanhempien myönteisten suhteiden vahvistajana. Satuhieronta mahdollistaa lapsen ja vanhemman välisiä läsnäolon ja jakamattoman huomion hetkiä. Yksi tärkeä myönteisen kosketuksen sanattomista viesteistä on: Näen sinut, olet tärkeä ja arvokas. Tätä viestiä jokainen lapsi tarvitsee tasapainoisen kehityksen tueksi.

 

Satuhierontakokonaisuus alkaa kahdesta, kahden tunnin mittaisesta vanhempien satuhierontakoulutuksesta.

Ensimmäinen vanhempien koulutusilta Tiistaina 1.9.15 klo 17-19

Tälle kerralle osallistuvat vain aikuiset. Tutustutaan Satuhieronnan ydinkohtiin, sadun ja kosketuksen yhdistämiseen sekä Satuhieronnan käytännön toteutukseen. Koulutus pidetään Ommaiskortteerissa, Isokatu 47. 6.krs.

Toinen vanhempien koulutusilta Tiistaina 8.9. klo 17-19

Tälle kerralle osallistuvat vain aikuiset. Perehdytään Satuhieronnan monipuolisiin vaikutuksiin, yksittäisen lapsen ja koko perheen hyvinvoinnin tukemisessa. Tarkastellaan myös läsnäoloa ja rentoutumisen merkitystä vanhemman oman hyvinvoinnin näkökulmasta. Toteutetaan aktiivista sadutusmenetelmää yhdistettynä Satuhierontahetkiin.

 

Vanhempien koulutuksen jälkeen jatkuu joka toinen tiistai kokoontuva lasten ja aikuisten yhteinen Satuhierontaryhmä.

Satuhierontaryhmä kokoontuu Tiistaisin 15.9., 29.9., 13.10., 27.10., 10.11. ja 1.12. klo 17-18

Syksyn aikana ryhmässä luetaan satuja ja opetellaan niihin satuhierontoja. Tämän lisäksi ryhmässä myös leikitään ja askarrellaan. Ryhmä kokoontuu Ommaiskortteerissa, Isokatu 47, 6.krs.

Ilmoittaudu Satuhierontakoulutukseen™ ja syksyn ryhmään 23.8.2015 mennessä osoitteeseen salla.jamsen(at)osol.fi tai soittamalla 040 771 0266. Mukaan mahtuu 10 perhettä! Hinta 25€/lapsi-aikuinen-pari. Kouluttajana toimii Satuhieronnan™ kehittäjä Sanna Tuovinen sekä ryhmän vetäjä, satuhierontaohjaaja Salla Jämsén. Lisätietoa www.satuhieronta.fi.  Koulutuksen järjestää Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n Hyvinvoiva Perhe HYPE –hanke yhteistyössä Tarina ja Kosketus Oy:n kanssa.

 

Katso tästä ryhmän mainos: MainosSYKSY2015