Tutustuminen Kaskiahon perhekotiin Iinatissa

Perhehoito – kodinomaista hoitoa läheiselle Kaskiahon perhekodissa Iinatissa

Kävimme tutustumassa tammikuun pakkaspäivänä työyhteisöstämme kolmen naisen voimin Kaskiahon perhekodissa. Lokakuussa ovensa avannut perhekoti sijaitsee Iinatissa, aivan kaupungin kupeessa rauhallisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä.

Kaskiahon perhekoti tuottaa ikäihmisten perhehoitoa toimeksiantosopimuksella Oulun kaupungille. Perhekodin omistaa kaksi toimeliasta naista, jotka ovat lähihoitajia koulutukseltaan. Asukkaana perhekodissa voi olla omaishoitajan läheinen eli hoidettava, jolloin omaishoitaja pääsee pitämään vapaapäiviään. Perhekoti toimii myös vuorohoitopaikkana esimerkiksi yksin asuvalle henkilölle. Huoneita asukkaita varten perhekodissa on neljä, joista kaksi on yhdenhengen huoneita ja kaksi kahdenhengen huonetta.

Meidät vastaanotettiin lämpimästi vieraaksi tutustumaan perhekotiin. Asukkaat olivat juuri syöneet aamupalan ja meille keitettiin makoisat kahvit. Kodin neljä kissaa viihdyttivät meitä läsnäolollaan ja pikku ”tempuillaan”. Mielestämme Kaskiahon perhekoti on tilojen puolesta oikein toimivan oloinen ja viihtyisä, ilmapiiri on lämpöinen ja työntekijät asiantuntevia.

Perhehoito on varteenotettava hoitomuoto ikäihmisten kohdalla esimerkiksi silloin, kun omaishoitaja pitää vapaapäiviä. Jos olet pohtinut perhehoitoa itsellesi tai läheisellesi niin voit olla yhteyksissä omaan palveluohjaajaan tai sosiaalityöntekijään. Perhehoitoa toteutetaan yhdistyksemme toiminta-alueella ainakin Oulun kaupungissa sekä Oulunkaaren kuntayhtymän alueella.

Vastaava omaistoiminnan ohjaaja Minna Hernberg

Marja Heikkinen tutustumassa lähemmin perhekodin kissoihin

Posted in Vierailut, Yleinen.