Haemme hankevastaavaa määräaikaiseen työsuhteeseen STEA:n rahoittamaan Jousi-hankkeeseen. Hanke on alkanut toukokuussa 2021 ja kestää kolme vuotta eli kevääseen 2024. Työntekijä toimii hankkeessa vastaavana perhetoiminnan kehittäjänä, jonka työparina työskentelee perhetoiminnan kehittäjä.
Hankkeen tavoitteena on erityislapsiperheiden vanhempien (omaishoitajat) muutosresilienssin vahvistamiseen elämänkaaren muutosvaiheissa yksilöllisen ja ryhmämuotoisen tuen, sekä osallisuuden vahvistamisen avulla. Muutosvaiheita ovat esimerkiksi erityisvauvan syntymä, diagnoosin saaminen, koulun aloittaminen, itsenäistymisvaihe jne. Toisena tavoitteena on vahvistaa omaishoitajien vaikuttamismahdollisuuksia ja osallisuutta kohderyhmää koskevassa päätöksenteossa valmisteluvaiheessa olevalla Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.
Koulutusvaatimuksena tehtävään on sosiaali-, terveys- tai muun soveltuvan alan vähintään AMK-tasoinen korkeakoulututkinto. Arvostamme aikaisempaa kokemusta kehittämistyöstä, ryhmän ohjaustaitoja, sekä kohderyhmän eli erityislapsiperheiden tuntemusta. Työskentely erityislapsiperheiden kanssa edellyttää joustavuutta, yhteistyökykyä, kohtaamistaitoja ja sopivasti herkkyyttä. Tehtävän hoitaminen edellyttää myös oma-aloitteisuutta, innovatiivisuutta ja motivoitunutta työotetta.
Vastaavan hanketyöntekijän tehtäviä ovat muun muassa hankkeen koordinoinnista, seurannasta, arvioinnista, raportoinnista ja tavoitteiden saavuttamisesta vastaaminen. Lisäksi työtehtäviin kuuluu hankesuunnitelman mukainen käytännön työ perheiden kanssa, toimintojen suunnittelu, toteuttaminen ja viestinnän tehtävät yhdessä hanketyöntekijän kanssa.
Palkkaus: Yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaan G29.
Vapaamuotoiset hakemukset ja CV toimitetaan yhdistyksen toiminnanjohtaja Minnamaria Salmiselle sähköpostilla 26.9.2021 mennessä, osoitteeseen yhdistys@osol.fi. Lisätietoja numerosta 040 5665 865, jätäthän viestin vastaajaan, jos en pysty vastaamaan puheluusi.
Haastattelut pidetään perjantaina 1.10. ja työsuhde alkaa mahdollisimman pian, sopimuksen mukaan.
Oulun seudun omaishoitajat ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, joka toimii Oulun seudulla omaishoidon asiantuntijana ja puolestapuhujana. Tarjoamme tietoa, tukea ja toimintaa, edistämme omaishoitajien oikeuksia ja kehitämme innovatiivisia palveluita. Yhdistys on arvostettu työnantaja, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kehittämishankkeiden hallinnoinnista. Työhön sisältyy hyvät työsuhde-edut ja mukava työyhteisö. Yhdistyksessä työskentelee 11 sosiaali-, terveys- ja muun alan ammattilaista. Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.
Haemme Oulun seudun omaishoitajat -yhdistykseen osatyökykyistä tai alle 29-vuotiasta, työttömänä työnhakijana olevaa henkilöä osa-aikaiseen työsuhteeseen, järjestöavustajan tehtäviin. Työpaikka on osa STEA:n Paikka auki -ohjelmaa, jolla edistetään vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä. Hakijan tulee olla joko 18–29-vuotias työelämän ulkopuolella oleva nuori henkilö, jolla on vain vähän työkokemusta, tai osatyökykyinen henkilö.
Continue reading→
Hyvä yhteistyö syntyy luottamuksesta. Yhteistyö vaatii aikaa, sopimista ja luottamuksen rakentamista. On tärkeää panostaa yhteisen ymmärryksen luomiseen: mitä yhteistyöllä tavoitellaan, mitkä ovat sen pelisäännöt, kuka vastaa mistäkin, ja miten tieto kulkee osapuolten välillä. Yhteistyön on oltava molemminpuolisesti hyödyllistä, jotta kumpikin osapuoli kokee sen mielekkääksi. On hienoa huomata, kuinka kumppanimme näkevät yhdistyksemme merkityksen ja roolin yhteiskunnassa.
Continue reading→
Osallistuimme 7.11 Oulun alueelliseen kansalaisjärjestöakatemiaan Oulun kaupungintalolla. Tilaisuus järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Tilaisuuden tavoitteena oli järjestöyhteistyön vahvistaminen ja kehittäminen yhteistyössä yli hallinto- ja sektorirajojen Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun kaupungissa. Tilaisuudessa oli mukana toimijoita järjestöistä, kunnista ja Pohteen hyvinvointialueelta.
Continue reading→
Omaishoitajat hoitavat omaistaan tai läheistään hyvin intensiivisesti, jolloin omasta hyvinvoinnista huolehtiminen saattaa jäädä vähemmälle. Kuulostaako tutulta? Omasta itsestään huolehtiminen ja oman hyvinvoinnin ylläpitäminen on tärkeää, että on voimavaroja hoitaa myös toista ja nauttia elämästä.
Continue reading→
Käynnistämme parhaillaan Hyvinvoiva perhe -toimintaa, johon olemme saaneet pysyvän rahoituksen STEA:lta. Osa saattaakin muistaa HYPE-hankkeen vuosilta 2014 – 2017, jolloin yhdistyksessämme aloitettiin tärkeä työ erityislapsiperheiden parissa, ja alettiin näin vähitellen tehdä näkyväksi omaishoitotilanteita myös erityislapsiperheissä.
Continue reading→
Sairaanhoitajaopiskelijat Kajaanin ammattikorkeakoulusta tekevät opinnäytetyötä jonka tavoitteena on selvittää, millaista tukea omaishoitajat kokevat tarvitsevansa, jotta Oulun seudun omaishoitajat ry voisi kehittää palveluitaan entistä paremmin. Toivomme, että voisitte jakaa meille arvokasta tietoa vastaamalla oheiseen kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen on täysin anonyymiä, emmekä kerää mitään henkilötietoja. Jokainen vastaus on erittäin tärkeä ja auttaa meitä ymmärtämään paremmin omaishoitajien tarpeita. Käy vastaamassa kyselyyn (Webropolin nettisivut)!
Continue reading→
Oletko yli 65-vuotias omaishoitaja/läheisauttaja? Arvokasta palautettasi kaivataan; osallistu kyselytutkimukseen, joka kartoittaa omaishoitajien/läheisauttajien näkemyksiä ravitsemuksen ja suunterveyden tukemiseen tarkoitetun arviointi- ja ohjausmateriaalin käytettävyydestä.
Continue reading→
Ajatukseni kulkevat Hyvinvoiva perhe -toimintaan, joka Oulun seudun omaishoitajat ry:llä, tuoreella työpaikallani, on alkamassa vuosien tauon jälkeen erityislapsiperheille. Iloiset uutiset STEA:n myöntämästä pysyvästä rahoituksesta mahdollistavat toiminnan uudelleenkäynnistämisen uudella innolla ja suunnitelmilla tänä syksynä.
Continue reading→
OSAOn sosiaali- ja terveysalojen opiskelijapari vierailee viikoittain omaishoitoperheessä. Tämä käynti mahdollistaa omaishoitajalle vapaahetken ja tarjoaa samalla omaishoidettavalle virkistävää toimintaa. Kummiopiskelijatoimintaan osallistuvan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen tai omaishoidontuen saaja. Toiminta on maksutonta osallistujille. Hae kummiperheeksi täyttämällä hakulomake.
Continue reading→
Ommaiskahvila on paikka, jossa omaiset voivat kohdata toisiaan, jakaa kokemuksiaan ja saada vertaistukea sekä käytännön neuvoja. Tilaisuudet ovat matalan kynnyksen tapahtumia, mikä tarkoittaa, että niihin on helppo osallistua ilman suuria ennakkovalmisteluja tai sitoutumista. Ommaiskahviloiden aiheet vaihtelevat, joten voit valita juuri sinua kiinnostavan teeman. Tilaisuudet voivat sisältää virkistäviä aktiviteetteja, ajankohtaista tietoa, asiantuntijaluentoja tai muita ajankohtaisia aiheita.
Continue reading→