Vahvistava harjoitus ajatusten kanssa

Sanna Wikströmin ja Reija Könösen Lempeyden kirjassa (2020) on ihania ja mieltä keventäviä rentoutusharjoituksia. Olemme hyödyntäneet tämän kirjan harjoituksia myös erityislasten vanhemmille tarkoitetussa Mun Polku -valmennuksessa. Tämä kirjassa oleva vahvistava harjoitus ajatusten kanssa sopii kenelle vain tehtäväksi, ja se kestää noin viisi minuuttia. Suosittelemme testaamaan harjoitusta ja ottamaan sen tekemiselle oma rauhallinen hetkensä. Harjoitusta kannattaa tehdä säännöllisesti – näin voit ottaa sen työkaluksi itsellesi!

Harjoituksessa:

– Laita hetkeksi silmäsi kiinni, niin sinun on helpompi keskittyä sisäiseen maailmaasi. Huomaatko päässäsi liikkuvan erilaisia ajatuksia? Entä tuovatko nämä ajatukset sinulle energiaa vai vievätkö ne sitä? Millaisia ajatuksia mielessäsi liikkuu? Ovatko ajatukset kenties muistelua, huolehtimista, listaamista tai asioiden suunnittelua?

        – Anna näiden ajatusten tulla ja mennä. Omien ajatustesi tarkkailun myötä saatat huomata, että et ole yhtä kuin ajatuksesi, vaan ajatuksesi liikkuvat lävitsesi ja sinä vain tarkkailet niitä. Ajatusten voidaan kuvitella olevan kuin pilviä, jotka lipuvat ohitsesi.

        – Lopuksi kiitä mieltäsi ajatuksistasi ja itseäsi siitä, että pysähdyit rauhassa tarkkailemaan ajatuksiasi ihan vain ajatuksina.

 

Lähde: Sanna Wikström & Reija Könönen (2020) Lempeyden kirja. Kustannusosakeyhtiö Otava 2020. Helsinki.

Yhdistyksemme vuoden 2022 teemana on: ”Hyvinvointia omaishoitajille yhdessä toimien”. Teema tulee näkymään koko vuoden ajan kaikessa viestinnässä ja toiminnoissamme. Muista seurata blogiamme mihin tulee kuukausittain hyvinvointiteemaisia postauksia.

Posted in Yleinen and tagged .