Avoimet paikat

Vapaaehtoistoiminnan avoimet tehtävät

Tällä sivulla:
Erityislapsen vertaisvanhempi | Ommaiskahvilavapaaehtoinen | Tapahtuma-avustaja| Kyläkummi | Kuntosaliopas | Leivontapartiolainen | Vapaaehtoistoiminnan työryhmän jäsen | Mitä sinä haluaisit tehdä? | Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi |

Erityislapsen vertaisvanhempi

Tehtävän kuvaus:
Millainen matka siitä alkoikaan, kun huomasitte elävänne erityislapsiperheen arkea? Tunteiden kirjo iloista ja suruista, upeista ainutlaatuisuuden kokemuksista riittämättömyyden tunteisiin, ovat varmasti risteilleet mielessänne. Koko se tunteiden värittämä mielenmaailma, mitä yksi ihminen yksin, tai yhdessä muiden kanssa, voikaan tuntea, on läsnä arjessanne.

Sinulla on jo kokemusta erityisen lapsen vanhempana olemisesta ja näin ollen haluat kenties tarjota suuren sydämesi ja kuuntelevan korvan uudessa tilanteessa oleville vanhemmille. Erityislapsen vertaisvanhempi voi antaa aikaa ja vertaistukea monella eri tavalla. Tapoja voivat olla esim. sähköpostiviestittely, puhelinsoitot tai kasvokkain tapaamiset.

Ommaiskahvilavapaaehtoinen

Tehtävän kuvaus:
Ommaiskahvila on avoinna kaksi kertaa kuukaudessa, joka toinen parillinen keskiviikko klo 10–12. Vapaaehtoinen on paikalla vastaanottamassa Ommaiskahvilassa kävijöitä, kahvittelee heidän kanssaan sekä ennen kaikkea toimii kuuntelijana omaishoitajalle. Ommaiskahvila sijaitsee Oulun seudun omaishoitokeskuksessa Ommaiskortteerissa, Isokatu 47, katutaso.

Ommaiskahviloita toimii myös muualla yhdistyksen toiminta-alueella; Haukiputaalla, Iissä, Kiimingissä, Oulunsalossa, Yli-Iissä, Limingassa, Lumijoella, Kempeleessä sekä Muhoksella. Näiden alueiden Ommaiskahvilat kokoontuvat harvemmin n. 4 kertaa vuodessa.

Tapahtuma-avustaja

Tehtävän kuvaus:
Vapaaehtoinen toimii erilaisissa tapahtumissa/tilaisuuksissa avustajana. Tehtävänä on suunnitella/valmistella tapahtumia sekä toimia avustajana tapahtumissa/tilaisuuksissa omaishoitoperheille. Tapahtuman tehtävät voivat vaihdella kahvinkeittäjästä pomppulinnanvahtiin.

Kyläkummiksi omaishoitajille

Tehtävän kuvaus:
Omaishoitoperheissä kaivataan kaveria omaishoitajalle. Olet apuna ja tukena arjen keskellä ja voit myös pitää seuraa omaishoidettavalle omaisen lyhyen vapaan ajan. Vierailet omaishoitoperheessä oman aikataulusi mukaan 1-2 kertaa kuukaudessa. Kyläkummiksi ryhtyessä teemme erillisen sopimuksen perheeseen, jossa vapaaehtoinen vierailee. Sopimukseen kirjataan tehtävät.

Esiintyjä

Tehtävän kuvaus:
Jos sinulla on erityisosaamista esimerkiksi laulaminen, soittaminen, runonlausunta, näytteleminen tai kädentaidot, juhlatilaisuutemme ja muut tapahtumat ovat loistavia areenoita tällaisten taitojen hyödyntämiseen.

Kuntosaliopas

Tehtävän kuvaus:
Yhdistyksellämme on kuntosalivuoroja viikottain. Etsimme Lassintalon Seniorikeskukseen, Intiön hoivalle sekä Kiimingin Senioritalolle kuntosaliopasta. Vapaaehtoinen opastaa kuntosalilaitteiden käytössä ja halutessaan voi toteuttaa alku- ja loppuvenyttelyitä. Kuntosalivuorot ovat suunnattu omaishoitajille. Voit itsekin samalla kuntoilla ryhmäläisten kanssa.

Leivontapartiolainen

Tehtävän kuvaus:
Onko sinulla intohimona leipominen, tykkäätkö väsätä sekä suolaisia että makeita leivonnaisia? Järjestämme mm. myyjäisiä, tilaisuuksia ja tapahtumia joihin mielellämme otamme vastaan itseleivottuja leivonnaisia.

Vapaaehtoistoiminnan työryhmän jäsen

Tehtävän kuvaus:
Yhdistyksemme on perustanut vapaaehtoistoiminnan työryhmän. Työryhmän yhtenä tavoitteena on kehittää yhdistyksen vapaaehtoistoimintaa. Työryhmä kokoontuu n. 2 kertaa vuodessa. Työryhmän jäseninä toimii yhdistyksemme työntekijöitä, hallituksen jäsen ja vapaaehtoisia. Vapaaehtoisten mukana olo on erittäin tärkeää, jotta saamme yhdistyksemme vapaaehtoistoiminnasta yhteisen toimintamuodon.

Mitä sinä haluaisit tehdä?

Kerro meille, mitä sinä haluaisit tehdä omaishoitajien/yhdistyksemme hyväksi. Kerro ideasi!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Mikäli kiinnostuit avoimista paikoista, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan kehittäjiimme tai täytä alla oleva ilmoittautumislomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Tarkastamme lasten kanssa toimivilta vapaaehtoisilta vapaaehtoisen rikosrekisteriotteen (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä, 148/2014). Rikosrekisteriotteen hakemisesta ei tule kustannuksia vapaaehtoiselle.

Ota yhteyttä!

Marja Heikkinen p. 040 501 9119 tai marja.heikkinen@osol.fi

Ilmoittautumislomake