Avoimet paikat

Vapaaehtoistoiminnan avoimet tehtävät

Tällä sivulla:
Erilaisia omaishoitoperheitä haastateltaviksi | Erityislapsen vertaisvanhempi | Ommaiskahvilavapaaehtoinen | Tapahtuma-avustaja| Kyläkummi | Kuntosaliopas | Leivontapartiolainen | Mitä sinä haluaisit tehdä?| Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi |

Erilaisia omaishoitoperheitä haastateltaviksi

Tehtävän kuvaus:
Etsimme vapaaehtoisia omaishoitajia haastateltaviksi. Eri medioiden toimittajat (lehdet, radiot ja tv) hakevat usein kauttamme haastateltavia omiin uutisjuttuihinsa. Pyrimme aina etsimään haastateltavia näihin juttupyyntöihin. Työtämme helpottaisi, jos meillä olisi valmiina vapaaehtoisia omaishoitajia, jotka olisivat halukkaita kertomaan kokemuksistaan omaishoitajana. Keräämme tähän tehtävään haluavilta yhteystiedot ja tarpeen tullen olemme yhteydessä listalla oleviin vapaaehtoisiin haastateltaviin. Välitämme vapaaehtoisen yhteystiedot toimittajalle, mikäli vapaaehtoinen on siihen antanut luvan. Pyydämme vapaaehtoisilta luvan yhteystietojen välittämiseen kirjallisena.

Toivomme löytävämme kaikenlaisia omaishoitoperheitä haastateltaviksi. Oletpa lapsen, nuoren, aikuisen, oman puolison, oman äidin/isän, jonkin muun sukulaisen, naapurin sopimusomaishoitaja tai omainen, joka huolehdit läheisestäsi lähelle tai kauas, niin ilmoittaudu mukaan tähän vapaaehtoistoiminnan tehtävään. Sinun ei tarvitse olla omaishoidontuensaaja tai yhdistyksen jäsen.

Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Erityislapsen vertaisvanhempi

Tehtävän kuvaus:
Millainen matka siitä alkoikaan, kun huomasitte elävänne erityislapsiperheen arkea? Tunteiden kirjo iloista ja suruista, upeista ainutlaatuisuuden kokemuksista riittämättömyyden tunteisiin, ovat varmasti risteilleet mielessänne. Koko se tunteiden värittämä mielenmaailma, mitä yksi ihminen yksin, tai yhdessä muiden kanssa, voikaan tuntea, on läsnä arjessanne.

Sinulla on jo kokemusta erityisen lapsen vanhempana olemisesta ja näin ollen haluat kenties tarjota suuren sydämesi ja kuuntelevan korvan uudessa tilanteessa oleville vanhemmille. Erityislapsen vertaisvanhempi voi antaa aikaa ja vertaistukea monella eri tavalla. Tapoja voivat olla esim. sähköpostiviestittely, puhelinsoitot tai kasvokkain tapaamiset.

Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Ommaiskahvilavapaaehtoinen

Tehtävän kuvaus:
Vapaaehtoinen on paikalla vastaanottamassa Ommaiskahvilassa kävijöitä, kahvittelee heidän kanssaan sekä ennen kaikkea toimii kuuntelijana omaishoitajalle. Ommaiskahviloita järjestetään useimmiten Oulun seudun omaishoitokeskuksessa Ommaiskortteerissa, Isokatu 47, katutaso. Ommaiskahviloita järjestetään myös muualla yhdistyksen toiminta-alueella; Haukiputaalla, Iissä, Kiimingissä, Oulunsalossa, Yli-Iissä, Limingassa, Lumijoella, Kempeleessä sekä Muhoksella. Näiden alueiden Ommaiskahvilat kokoontuvat harvemmin n. 4 kertaa vuodessa per paikkakunta.

Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Tapahtuma-avustaja

Tehtävän kuvaus:
Vapaaehtoinen toimii erilaisissa tapahtumissa/tilaisuuksissa avustajana. Tehtävänä on suunnitella/valmistella tapahtumia sekä toimia avustajana tapahtumissa/tilaisuuksissa omaishoitoperheille. Tapahtuman tehtävät voivat vaihdella kahvinkeittäjästä pomppulinnanvahtiin.
Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Kyläkummiksi omaishoitajille

Tehtävän kuvaus:
Omaishoitoperheissä kaivataan kaveria omaishoitajalle. Olet apuna ja tukena arjen keskellä ja voit myös pitää seuraa omaishoidettavalle omaisen lyhyen vapaan ajan. Vierailet omaishoitoperheessä oman aikataulusi mukaan 1-2 kertaa kuukaudessa. Kyläkummiksi ryhtyessä teemme erillisen sopimuksen perheeseen, jossa vapaaehtoinen vierailee. Sopimukseen kirjataan tehtävät.
Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Esiintyjä

Tehtävän kuvaus:
Jos sinulla on erityisosaamista esimerkiksi laulaminen, soittaminen, runonlausunta, näytteleminen tai kädentaidot, juhlatilaisuutemme ja muut tapahtumat ovat loistavia areenoita tällaisten taitojen hyödyntämiseen.
Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Kuntosaliopas

Tehtävän kuvaus:
Yhdistyksellämme on kuntosalivuoroja viikottain. Etsimme tällä hetkellä Intiön hoivalle kuntosaliopasta. Vapaaehtoinen opastaa kuntosalilaitteiden käytössä ja halutessaan voi toteuttaa alku- ja loppuvenyttelyitä. Kuntosalivuorot ovat suunnattu omaishoitajille. Voit itsekin samalla kuntoilla ryhmäläisten kanssa.
Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Leivontapartiolainen

Tehtävän kuvaus:
Onko sinulla intohimona leipominen, tykkäätkö väsätä sekä suolaisia että makeita leivonnaisia? Järjestämme mm. myyjäisiä, tilaisuuksia ja tapahtumia joihin mielellämme otamme vastaan itseleivottuja leivonnaisia.
Ilmoittaudu tästä vapaaehtoiseksi

Mitä sinä haluaisit tehdä?

Kerro meille, mitä sinä haluaisit tehdä omaishoitajien/yhdistyksemme hyväksi. Kerro ideasi!

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Mikäli kiinnostuit avoimista paikoista, ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan kehittäjiimme tai täytä alla oleva ilmoittautumislomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Tarkastamme lasten kanssa toimivilta vapaaehtoisilta vapaaehtoisen rikosrekisteriotteen (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä, 148/2014). Rikosrekisteriotteen hakemisesta ei tule kustannuksia vapaaehtoiselle.

Ota yhteyttä!

Kaarina Haukipuro, p. 040 559 7766, kaarina.haukipuro@osol.fi

Ilmoittautumislomake