Omaisena etäällä -logo

Videon voimalla kampanjaan

Kampanjan suunnittelu on mielenkiintoista. Mitä teemme ja miten, kenen kanssa ja miksi? Ideoita tulee ja menee, kaikkia ei voida tehdä, mutta monta asiaa toteutetaan. OMAISENA ETÄÄLLÄ -kampanjassa yksi toteutettu asia oli videon tekeminen.

Miten etäomaishoivan saa näkymään kahden minuutin videossa? Mitä siinä on sellaista, minkä pitää näkyä? Etäisyys ainakin, huoli, vastuu, mutta myös itse ihmiset ja heidän tunteensa. Siitä alkoi käsikirjoituksen kirjoittaminen. Yhdessä tehden saimme nuo asiat lyhyen videon käsikirjoitukseen mahtumaan.

Sitten aloitimme sopivien tekijöiden etsinnän. Tarjouspyynnöt alan yrityksille, sillä laadukkaan videon tekeminen vaatii ammattilaisia. Saimmekin hyviä tarjouksia ja valitsimme Feeniks Visualin toteuttajaksi. Sieltä saimme hyviä ohjeita siitä, mitä tarvitsemme. Yhdessä etsimme sopivia näyttelijöitä ja kuvauspaikkoja.

Liisa-Mari etäomaishoitajaksi ja Ismo hänen isäkseen löytyivät verkostostamme. Molemmilla oli aikaisempaa kokemusta esiintymisestä. He olivat myös vapaaehtoisia näyttelemään ja todella innostuneita asiaan. Saimme myös kuvauspaikat, kaksi eri kotia ja linja-auton, järjestymään.

Sopivan ajankohdan löydyttyä, alkoivat valmistelut. Monta asiaa tuli hoitaa kuntoon ennen kuin pääsimme kuvaamaan. Oli saatava sopivaa rekvisiittaa kuvauksiin, löydettävä maskeeraaja, niin ja tietysti mietittävä tarjoilut päivän ajaksi, että jaksamme koko päivän tehdä työtä kuvausten parissa.

Kuvauspäivänä olikin sitten säpinää. Monet kuvakulmat, erilaiset otot ja välillä pidetyt tauot saivat ajan kulumaan nopeasti. Ensin kuvasimme Ismon kaatumiset ja ylösnousut. Monta kertaa piti Ismon mennä lattialle kuvauksen aikana. Kun nuo kuvaukset oli saatu valmiiksi, siirryttiin seuraavaan paikkaan kuvaamaan etäomaishoitajaa kotonaan. Lopuksi saimme kuvattua linja-automatkaa, jonka jälkeen kuvaukset oli tehty.

Feeniks Visualin Olli teki noista päivän kuvauksista lopullisen version videosta. Tuloksena on lyhyt tarina, mistä saa kuvan etäomaishoitajan huolen ja vastuun arjesta. Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää arkista aherrusta, vaan siihen sisältyy myös onnen hetkiä. Niistähän etäomaishoitajienkin ja heidän läheisten elämä koostuu.

Kiitos kaikille, jotka olitte mukana videon teossa. Elämässä pääsee kokemaan monia asioita, kun uskaltaa heittäytyä mukaan.

Kirjoittanut Silvo Nybacka

 

Suomessa on yli 65000 ihmistä, jotka huolehtivat omaisistaan etänä. Me tuemme heitä.

Posted in Etäomaishoiva.

2 Comments

  1. koskettava ei kuivin silmin pystynyt katsomaan liippasi niin läheltä

Comments are closed.