Matkalla metkaan arkeen

hyvinvoivaperhe.fi -verkkosivuston mainoskuva

Millainen matka siitä alkoikaan, kun huomasitte elävänne erityislapsiperheen arkea. Tunteiden kirjo iloista ja suruista, upeista ainutlaatuisuuden kokemuksista riittämättömyyden tunteisiin, ovat varmasti risteilleet mielessänne. Koko se tunteiden värittämä mielenmaailma, mitä yksi ihminen yksin, tai yhdessä muiden kanssa, voikaan tuntea, on läsnä arjessanne. Yksi asia matkallanne on kuitenkin varmaa, tärkeintä ei ole päämäärä, vaan itse metka matka. Se, joka taakse- ja eteenpäin katsomalla luo sen kokonaisuuden, miltä arkenne näyttää.

Ponnistelusi vanhempana palkitaan, kun teet sen juuri niillä voimavaroilla, joita sinulla on. Joskus parasta mindfulnessia on se, että suljet vain silmäsi ja hengittelet. Joskus parasta satuhierontaa lapsesi kanssa on vain ottaa hänet syliisi ja halata häntä. Ja niinä päivinä, kun voimavarasi riittävät lapsesi kanssa puuhaamiseen ja leikkimiseen vähän enemmän, apunasi on monenlaisia metkoja menetelmiä, joita voitte yhdessä tehdä. Varmasti tulet huomaamaan, kuinka mukavaa teillä on yhdessä. Ja lapsesi on varmasti pystynyt imemään sen hyvänolontunteen itselleen yhteisestä hetkestänne, mitä hän juuri sillä hetkellä kaipaa. Mutta muista olla armollinen itsellesi ja siirtyä suorittamisesta sydämen tason toimintaa. Usein pienillä hetkillä on suurin merkitys.

Vanhemmuuden vahvistusta, parisuhteen paijaamista, silitystä satuillen, läsnäoloa leikkien ja muita metkoja menetelmiä arjen hyvinvointiin löydät: www.hyvinvoivaperhe.fi – sivustolta.