Materiaalit

Materiaalia perheiden tueksi

Tällä sivulla jaetaan materiaalia, jota voivat hyödyntää niin perheet kuin heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset.

Materiaali on Oulun seudun omaishoitajat ry:n työntekijöiden tuottamaan ja kaikkien vapaassa käytössä.

Sivuja täydennetään!

Materiaalit-sivu on vasta avattu, joten tulemme jakamaan täällä pian lisää materiaalia, jota hyödyntää perheenä tai ammattilaisena perheitä kohdatessa.

Opas erityislasten vanhempien ryhmänohjaajalle

Kevään  2023 aikana syntyi opas erityislasten vanhempien ryhmiä ohjaaville ammattilaisille. Se on ainoa laatuaan, sillä sellaista ei ole tietääksemme aiemmin julkaistu. Opas on tehty osana toimintaterapiaopintoja, ja se perustuu tutkittuun tietoon.

Oppaassa kuvaillaan erityislapsen vanhemmuutta, vertaisryhmän määritelmää sekä ryhmän suunnittelun, muodostamisen ja ohjaamisen perusasioita. Voit saada siitä ideaa myös erilaisten korttien hyödyntämiseen.

Vaikka tämä opas on tehty erityislasten vanhemmille suunnattujen ryhmien ohjaajille, sitä voivat hyödyntää kaikki ryhmänohjaajat kohderyhmästä riippumatta. Se sopii myös yksilöllisen keskustelun tueksi tai sinulle, joka olet oppaan teemojen äärellä ja haluat etsiä itse vinkkejä esimerkiksi itsemyötätunnon harjoitteluun.

Opas on ladattavissa sähköisesti ja tulostettavissa halutessaan

Oppaan teemat pohjaavat vanhempien tarpeisiin

Oppaan teemat nousevat aidosta tarpeesta, sillä niitä varten on haastateltu kolmea erityislapsen vanhempaa ja neljää erityislapsiperheiden parissa työskentelevää ammattilaista. He toivoivat ryhmissä käsiteltävän mm. erityislapsen kehityksen tukemista, haasteita, stressinhallintaa, tunnetaitoja, vanhemman omia tarpeita, erityistä sisaruutta ja parisuhdetta. Kunkin teeman yhteyteen on koottu helposti hyödynnettäviä, pääasiassa internetistä saatavia ilmaisia harjoituksia.

Pääset avaamaan oppaan tästä (opas avautuu uuteen välilehteen).

Tietoa ja tukea koko Suomeen

Meillä on Erityislapsiperheiden asialla -kanavat, joiden kautta tarjoamme tietoa, tukea ja toivoa vanhemmille sekä ammattilaisille ympäri Suomen!

Erityislapsiperheiden asialla -Facebook

Jaamme monenlaista tietoa ja tukea esimerkiksi vanhemmuuteen, mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen. 

More Info

Erityislapsiperheiden asialla -Instagram

Pääset myös kurkistamaan järjestämiimme tapahtumiin, ryhmiin sekä siihen mitä toimistollamme tapahtuu.

More Info

Tulevat tapahtumat