Yhdistyksen työntekijät


Minna Hernberg
vs. toiminnanjohtaja
Sosionomi (AMK)
040 566 5865
minna.hernberg@osol.fi

Olen Minna Hernberg ja toimin vs. toiminnanjohtajana yhdistyksessämme. Koulutukseltani olen sosionomi AMK ja työvuosien aikana olen hankkinut erilaista lisäkoulutusta vahvistamaan osaamista. Olen työskennellyt Oulun seudun omaishoitajat ry:llä vuodesta 2012 lähtien ja kaiken kaikkiaan minulla on yli 20 vuoden työkokemus sosiaalialalta. Työhöni kuuluu hoitaa henkilösto- ja taloushallinnon tehtäviä sekä tehdä vaikuttamistyötä omaishoitajien hyväksi. On tärkeää, ettei kukaan omaishoitaja jäisi yksin, vaan jokainen saisi riittävästi tietoa ja tukea omaishoitotilanteessa. Työn vastapainoksi tykkään lenkkeillä, käydä kuntosalilla ja muutenkin liikkua sekä touhuta perheen ja ystävien kanssa. Elämänmyönteinen, innostunut, välittävä ja toiveikas elämänasenne ovat osa minua.

Teija Viitajylhä
Teija Viitajylhä
Vastaava omaistoiminnan ohjaaja
Toimintaterapeutti
0400 167 764
teija.viitajylha@osol.fi

Olen Teija Viitajylhä, vastaava omaistoiminnan ohjaaja. Koulutukseltani olen toimintaterapeutti ja lähihoitaja. Koulutukseni ovat antaneet minulle monipuolisen näkemyksen ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukemisesta. Työtehtäviini kuuluu mm. tapahtumien, ryhmien ja kurssien suunnittelu ja ohjaus sekä Kummiopiskelijatoiminnan koordinointi. Yhdistyksessä työskennellessä olen ymmärtänyt, että omaishoitajana toimiminen voi olla monella tapaa haastavaa ja vaativaa sekä samaan aikaan monella tapaa merkityksellistä. Omalta osaltani olen tukemassa sekä etsimässä voimavaroja kanssanne erilaisissa omaishoidon tilanteissa sekä myös niiden päätyttyä. Vapaa-ajalla rentoudun sohvalla, lenkkeilen luonnossa ja nautin jalkapallon pelaamisesta ystävieni kanssa. Luovuus ja erilaiset harrastukset ovat myös lähellä sydäntäni.

Katariina Päkkilä
Katariina Päkkilä
Omaistoiminnan ohjaaja
Geronomi (AMK)
040 501 9119
katariina.pakkila@osol.fi

Olen Katariina Päkkilä. Toimin omaistoiminnan ohjaajana Ihimisen Lähelle toiminnassa. Koulutukseltani olen geronomi AMK ja minulla on myös lähihoitajan koulutus. Vastuualueeseeni kuuluvat erityisesti alueelliset ommaiskahvilat ja asiakkaiden ohjaus sekä neuvonta. Aikaisemmissa työpaikoissa olen kohdannut erilaisissa elämäntilanteissa olevia läheisiä ja omaishoitajia. Vapaa-aikaani vietän perheen ja ystävien parissa. Liikunta, musiikki ja luonnossa liikkuminen ovat minulle myös tärkeitä asioita.

Kaarina Haukipuro

Kaarina Haukipuro
Omaistoiminnan ohjaaja
toimintaterapeutti (AMK)
040 559 7766
kaarina.haukipuro@osol.fi

Olen Kaarina Haukipuro, koulutukseltani toimintaterapeutti ja suomen kielen maisteri. Työskentelen yhdistyksessä omaistoiminnan ohjaajana. Työtehtäviini sisältyvät pääasiassa asiakkaiden ohjaus ja neuvonta sekä vapaaehtoistoiminnan ja virkistystoiminnan koordinointi. Työpolkuni varrella olen työskennellyt eri-ikäisten asiakkaiden kanssa lapsista ikääntyneisiin. Asiakkaita kohdatessani pyrin pitämään kiinni siitä, että vaikeassakin elämäntilanteessa on aina toivoa. Positiivinen elämänasenne on voimavarani. Vapaa-ajalla virkistyn perheeni, äänikirjojen ja liikunnan parissa.

Salla Jämsén
Salla Jämsén
Vastaava perhetoiminnan kehittäjä
Kuntoutuksen ohjaaja (YAMK)
040 771 0266
salla.jamsen@osol.fi

Nimeni on Salla Jämsén ja toimin vastaavana perhetoiminnan kehittäjänä yhdistyksessä. Työpäiväni täyttää työskentely ihanien erityisten vauvojen, erityislasten, -nuorten ja -perheiden kanssa. Lisäksi työnkuvaani kuuluu kehittämistyö erityislapsiperhehankkeissa. Olen toiminut yhdistyksessä noin 13 vuoden ajan nauttien jokaisesta hetkestä. Lisäkoulutuksina minulla on mm. satuhieronta-, lapsijooga-, ja vauvahierontaohjaajakoulutukset. Päivätyöni ohella olen myös yrittäjä vintagevaatteiden parissa. Tanssin, unelmoin ja nautin elämästä perheeni kanssa.

Matilda Mommo

Matilda Mommo
Perhetoiminnan kehittäjä
Toimintaterapeutti, AMK
040 128 4423
matilda.mommo@osol.fi

Olen Matilda Mommo ja saan toimia yhdistyksessä perheiden parissa, joissa on erityistä tukea tarvitseva lapsi. Olen saanut työskennellä perheiden kanssa monenlaisissa tilanteissa vapaaehtoistyöstä terapiatyöhön sekä sopeutumisvalmennuskurssien toteuttamiseen. Ihmisten vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntämisen mahdollistaminen antaa voimaa työssäni. Vapaa-ajalla nautiskelen hitaista aamuista, erilaisista urheilukokemuksista ja läheisten seurasta.

Kaisa Hartikka
Kaisa Hartikka
Vastaava omaistuen kehittäjä
Sosionomi (AMK)
0400 168 792
kaisa.hartikka@osol.fi

Olen Kaisa Hartikka ja työskennellyt yhdistyksessämme kehittämishankkeissa vuodesta 2020 lähtien. Vastasin Tukena muutoksessa -hankkeesta vuosina 2020-2023 ja parhaillaan vastaan OmaElo -hankkeesta. Ihmisten tukeminen ja kehittämistyö ovat minulle mieluisia ja ne molemmat mahdollistuvat tässä tehtävässä. Olen sosionomi (AMK) ja aiemmin työskennellyt ikäihmisten ja työikäisten parissa erilaisissa ohjaus-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä.  Vapaa-aikaani vietän perheeni kanssa sekä luen, valokuvaan ja kuntoilen. Tykkään olla kotona, mutta myös matkustella ja kokea uusia asioita.


Minna Kangas
Omaistuen kehittäjä
fysioterapeutti (AMK), TtM-opiskelija
0400 405 689
minna.kangas@osol.fi

Olen Minna Kangas ja toimin omaistuen kehittäjänä keväällä 2024 alkaneessa kolmivuotisessa OmaElo-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tukea omaishoitajia elintapamuutoksissa. Koen tämän työn merkitykselliseksi, mielenkiintoiseksi ja antoisaksi. Minulla on taustalla pitkä kokemus kehittämistoiminnasta muistiyhdistyksessä. Sen myötä olen saanut tehdä monipuolista työtä muistisairaiden sekä heidän hoivastansa ja arjen sujumisesta huolehtivien omaisten hyvinvoinnin tukemiseksi. Vapaa-ajallani suoritan terveystieteiden maisteriopintoja sekä touhuan läheisten ja pienen koiranpentumme kanssa. Tykkään monenlaisesta liikkumisesta, ulkoilusta, retkeilystä ja matkailusta. Viime aikoina olen myös innostunut kutomaan sukkia, ja haaveena onkin joskus kutoa itselle villapaita.

Kati Jauhiainen
Kati Jauhiainen
Erityislasten vanhempien tuen vastaava kehittäjä
Tradenomi, YAMK
040 128 4257
kati.jauhiainen@osol.fi

Olen Kati Jauhiainen, erityislasten vanhempien tuen vastaava kehittäjä sekä hankevastaava yhdistyksemme Minun näköinen elämä -hankkeessa. Koulutukseltani olen Tradenomi (YAMK), erikoistuin opinnoissani projektijohtamiseen. Olen toiminut erilaisten kehittämishankkeiden parissa viitisentoista vuotta, Oulun seudun omaishoitajilla aloitin toukokuussa 2021. Koen omaishoitajien tukemisen erilaisissa tilanteissa hyvin tärkeäksi työksi, ja tehtävässäni pääsenkin tukemaan erityislasten vanhempia löytämään polkuja kohti oman näköistä elämää, johon kuuluu tärkeänä osana vanhemman oma hyvinvointi. Perheeseeni kuuluu aviomies ja lukioikäinen tytär. Vapaa-ajalla käyn kuntosalilla, hoidan puutarhaa ja kuuntelen äänikirjoja.

Suvi Lappalainen
Suvi Lappalainen
Erityislasten vanhempien tuen kehittäjä
Kasvatustieteen maisteri (KM)
040 701 7418
suvi.lappalainen@osol.fi

Olen Suvi Lappalainen ja toimin erityislasten vanhempien tuen kehittäjänä yhdistyksen Minun näköinen elämä -hankkeessa. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri (KM) ja suorittanut myös erilliset opettajan pedagogiset opinnot. Aiemmin olen työskennellyt mm. erilaisissa ohjaus-, projekti- ja asiantuntijatehtävissä asiakastyön parissa. Nykyisessä tehtävässäni saan työskennellä erityislapsiperheiden vanhempien hyväksi ja heidän tukemiseksi. Työssäni on palkitsevaa, kun saan tukea vanhempia heidän oman hyvinvointinsa vahvistamisessa ja auttaa heitä tunnistamaan esimerkiksi omia vahvuuksia ja osaamistaan, joita hyödyntää elämässä. Työhöni kuuluu keskeisesti myös erilaiset viestinnän tehtävät ja sisällön tuottaminen sosiaalisen median kanaviin. Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla ja viihdyn luonnon helmassa.

Johanna Sumén
Johanna Sumén
Viestintäsihteeri
Liiketoiminnan EAT, Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala
Datanomi
040 350 5955
johanna.sumen@osol.fi

Olen Johanna Sumén, työskentelen yhdistyksen viestintäsihteerinä, työtehtäviini kuuluu mm. nettisivujen ylläpito ja kehitys, jäsentiedote Kortteeriuutisten taittaminen, mainonnan monikanavainen suunnittelu ja tiedottaminen yhdistyksen toiminnasta sekä jäsenrekisterin ylläpitäminen. Vapaa-aikani kuluu elokuvien, valokuvauksen, pelaamisen ja lenkkeilyn parissa tai reippaan 14v kummityttöni kanssa.

Kuvat: Studio P.S.V.