Yhdistyksen työntekijät

Minnamaria Salminen
Toiminnanjohtaja
Sosionomi (AMK)
040 566 5865

Olen Minnamaria Salminen, yhdistyksen toiminnanjohtaja. Olen koulutukseltani sosionomi AMK, vuosimallia 1998. Lisäkoulutuksena olen suorittanut mm. taloushallinnon ammattitutkinnon sekä johtamisen erikoisammattitutkinnon. Olen ollut yhdistyksen toiminnassa mukana sen perustamisesta, eli vuodesta 1998 lähtien, sillä olen toinen perustajajäsenistä. Toiminnanjohtajana vastaan mm. yhdistyksen taloushallinnosta, henkilöstöhallinnosta, sekä yhdistyksen toiminnan kehittämisestä ja johtamisesta. Edunvalvonta ja vaikuttamistyö ovat myös keskeisiä asioita työssäni. Näiden 20 vuoden aikana olen työskennellyt myös useissa yhdistyksen hankkeissa, kehittäen uusia omaishoitajia tukevia toimintamuotoja. Koen tekeväni tärkeää ja merkityksellistä työtä omaishoitajien aseman parantamiseksi ja tukemiseksi. Uusperheeseemme kuuluu yhteensä 6 lasta ja 5 lapsenlasta. Nuorimmainen, 18-vuotias poikamme, asuu vielä kotona kanssamme. Vapaa-ajalla harrastan matkustelua mieheni kanssa, sekä käymme teatterissa ja konserteissa.

Heini Kemola

Heini Kemola
Omaishoidon ohjaaja
Erik. sairaanhoitaja
040 526 8105

Olen Heini Kemola, koulutukseltani erikoissairaanhoitaja. Omaishoitajat ja heidän arki on tullut minulle tutuksi myös kaikesta aikaisemmasta kliinisestä hoitotyöstäni parinkymmenen vuoden ajalta. Akuutissa hoitotyössä omaisen neuvonta ja ohjaus tapahtui useimmiten joko hoitotyön yhteydessä tai kotiuttamistilanteessa. Nykyisessä työssäni ohjaan, neuvon ja tuen omaishoitajaa hänen arjessaan niin puhelimitse kuin henkilökohtaisten tapaamisten kautta. Koen oman työni mielekkääksi ja tärkeäksi ja siinä nimenomaan ihmisten yksilöllinen kohtaaminen, ajan antaminen ja heidän kuunteleminen. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi aikuista lasta ja neljä lastenlasta. Vapaa-ajalla liikun ja käyn kuntosalilla.

Marja Heikkinen

Marja Heikkinen
Omaistoiminnan ohjaaja
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
040 501 9119

Olen Marja Heikkinen. Toimin omaistoiminnan ohjaajana yhdistyksessämme. Koulutukseltani olen kuntoutuksenohjaaja AMK. Olen aloittanut työskentelyn yhdistyksessämme v. 2012. Järjestötyön kokemusta minulle on kertynyt vuodesta 2009 alkaen. Sitä ennen olin töissä päiväkodissa noin 15v. Tykkään tehdä töitä omaishoitajien ja vapaaehtoisten parissa. Asiakkaiden kohtaamiset ovat mielestäni työni timantteja. Vapaapäiviäni täyttää epäsäännöllinen kuntoilu sekä erityisesti ensimmäisen lapsenlapsen kanssa touhuilu.

Minna Hernberg

Minna Hernberg
Vastaava omaistoiminnan ohjaaja
Sosionomi (AMK)
040 559 7766

Olen Minna Hernberg, vastaava omaistoiminnan ohjaaja Ihimisen Lähelle toiminnassa. Vastuualueeseeni kuuluu erityisesti Ommaiskahvilat, Ommaisraadit, Elämäniloa-kurssit ja omaishoidon infotilaisuudet. Työhyvinvointiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni. Koulutukseltani olen sosionomi AMK ja työvuosien aikana olen hankkinut erilaista lisäkoulutusta. Omaishoitajien ja heidän läheisten kanssa erilaisissa työtehtävissä olen toiminut jo 20 vuoden ajan. Vapaa-ajallani tykkään lenkkeillä ja harrastaa liikuntaa sekä touhuta perheen ja ystävien kanssa. Toimin aktiivisesti vapaaehtoistoimijana lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa. Elämänmyönteinen, innostunut, iloinen ja toiveikas elämänasenne ovat osa minua.


Pauliina Klasila
Vastaava perhetoiminnan kehittäjä
040 771 0266

Olen Pauliina Klasila ja toimin vastaavana perhetoiminnan kehittäjänä yhdistyksen Jousi-hankkeessa. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Aloitin työni yhdistyksessä 2021 syksyllä. Aikaisemmin olen työskennellyt perheiden parissa varhaiskasvatuksen puolella ja viimeiset neljä vuotta olen tehnyt ohjaus- ja kehittämistyötä ESR-rahoitteisissa hyvinvointihankkeissa. Vapaa-aikani vietän liikkuen monipuolisesti ja perheeni parissa.

Tuukka Reinikainen
Tuukka Reinikainen
Perhetoiminnan kehittäjä
Sosionomi (AMK)
040 701 7418

Olen Tuukka Reinikainen ja toimin perhetoiminnan kehittäjänä yhdistyksen Jousi-hankkeessa. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Olen työskennellyt yhdistyksessä vuodesta 2018 saakka. Aiemmin olen työskennellyt kehitysvamma-alalla noin 15 vuoden ajan. Harrastuksiini kuuluvat perheen kanssa touhuaminen, pienet paikkakunnat sekä musisointi.

Kaisa Hartikka
Kaisa Hartikka
Vastaava omaistuen kehittäjä
Sosionomi (AMK)
0400 168 792

Olen Kaisa Hartikka ja toimin vastaavana omaistuen kehittäjänä Tukena muutoksessa-hankkeessa. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Aiemmin olen työskennellyt ikäihmisten ja työikäisten parissa erilaisissa ohjaus-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Aloitin työskentelyn Oulun seudun omaishoitajien uudessa hankkeessa toukokuussa 2020. Ihmisten kanssa toimiminen ja kehittämistyö ovat minulle mieluisia ja ne molemmat mahdollistuvat tässä tehtävässä. Vapaa-aikani kuluu pitkälti perheeni kanssa. Luen, valokuvaan, kuntoilen ja harrastan musiikkia eri muodoissaan. Tykkään olla kotona, mutta myös matkustella ja kokea uusia asioita.

Teija Viitajylhä
Teija Viitajylhä
Omaistuen kehittäjä
Toimintaterapeutti
0400 167 764

Olen Teija Viitajylhä. Toimin yhdistyksessämme omaistuen kehittäjänä Tukena muutoksessa-hankkeessa. Koulutukseltani olen toimintaterapeutti ja minulla on myös lähihoitajan sekä koulunkäynninohjaajan koulutukset. Nuoruudessani isovanhempani sairastumisen myötä näin ensimmäisen kerran mitä omaishoitajuus voi olla, kun puoliso sairastuu. Olen myös kotihoidossa työskennellessäni osallistunut monen omaishoitajan arkeen ja elämään. Koen tekeväni yhdistyksessämme tärkeää ja merkityksellistä työtä omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa tukemiseksi. Minulle tärkeitä harrastuksia ovat luonnossa lenkkeily, jalkapallon pelaaminen sekä maalaaminen ja käsitöiden tekeminen. Vapaalla-ajalla vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa hyvästä musiikista ja ruuasta nauttien.

Kati Jauhiainen
ESR hankevastaava
Tradenomi, YAMK
040 128 4257

Olen Kati Jauhiainen, ESR-hankevastaava yhdistyksemme Uusia polkuja työhön ja elämään -hankkeessa. Koulutukseltani olen Tradenomi (YAMK), erikoistuin opinnoissani projektijohtamiseen. Olen toiminut erilaisten kehittämishankkeiden parissa toistakymmentä vuotta, Oulun seudun omaishoitajilla aloitin toukokuussa 2021. Koen omaishoitajien tukemisen erilaisissa tilanteissa hyvin tärkeäksi työksi. Perheeseeni kuuluu aviomies ja yläkouluikäinen tytär. Vapaa-ajalla käyn kuntosalilla, hoidan puutarhaa ja kuuntelen äänikirjoja.

Matilda Mommo
ESR hanketyöntekijä
Toimintaterapeutti, AMK
040 128 4423

Olen Matilda Mommo ja saan toimia yhdistyksessä perheiden parissa, joissa on erityistä tukea tarvitseva lapsi. Edistämme ja tuemme erityislasten vanhempien työllistymistä Uusia polkuja työhön ja elämään -hankkeessa. Olen saanut työskennellä perheiden kanssa monenlaisissa tilanteissa vapaaehtoistyöstä terapiatyöhön sekä sopeutumisvalmennuskurssien toteuttamiseen. Ihmisten vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntämisen mahdollistaminen antaa voimaa työssäni. Vapaa-ajalla nautiskelen hitaista aamuista, erilaisista urheilukokemuksista ja läheisten seurasta.


Johanna Sumén
Viestintäsihteeri
Datanomi
040 350 5955

Olen Johanna Sumén, työskentelen yhdistyksen viestintäsihteerinä, työtehtäviini kuuluu mm. nettisivujen ylläpito, sosiaalinen media, jäsentiedote Kortteeriuutisten taittaminen, mainosten suunnittelu ja tiedottaminen yhdistyksen toiminnasta sekä jäsenrekisterin ylläpitäminen. Vapaa-aikani kuluu elokuvien, valokuvauksen, pelaamisen ja lenkkeilyn parissa tai reippaan 11v kummityttöni kanssa.

sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@osol.fi

Kuvat: Studio P.S.V.