Yhdistyksen työntekijät

Minnamaria Salminen
Minnamaria Salminen
Toiminnanjohtaja
Sosionomi (AMK)
Psykoterapeutti
040 566 5865
minnamaria.salminen@osol.fi

Olen Minnamaria Salminen, yhdistyksen toiminnanjohtaja. Olen koulutukseltani sosionomi, sekä perhe- ja paripsykoterapeutti. Lisäkoulutuksena olen suorittanut mm. taloushallinnon ammattitutkinnon sekä johtamisen erikoisammattitutkinnon. Olen ollut yhdistyksen toiminnassa mukana sen perustamisesta, eli vuodesta 1998 lähtien, sillä olen toinen perustajajäsenistä. Toiminnanjohtajana vastaan mm. yhdistyksen taloushallinnosta, henkilöstöhallinnosta, sekä yhdistyksen toiminnan kehittämisestä ja johtamisesta. Edunvalvonta ja vaikuttamistyö ovat myös keskeisiä asioita työssäni. Näiden 25 vuoden aikana olen työskennellyt myös useissa yhdistyksen hankkeissa, kehittäen uusia omaishoitajia tukevia toimintamuotoja. Koen tekeväni tärkeää ja merkityksellistä työtä omaishoitajien aseman parantamiseksi ja tukemiseksi. Perheeseemme kuuluu yhteensä 6 lasta ja 5 lapsenlasta. Kaikki lapsemme ovat jo lentäneet pesästä, joten asumme mieheni kanssa kahdestaan. Meillä on myös kaksi hurmaavaa chihuahua-rotuista koiraa, jotka pitävät meidät aktiivisena. Vapaa-ajalla harrastan matkustelua mieheni kanssa, sekä käymme teattereissa ja konserteissa.

Minna Hernberg
Minna Hernberg
Vastaava omaistoiminnan ohjaaja
Sosionomi (AMK)
040 559 7766
minna.hernberg@osol.fi

Olen Minna Hernberg, vastaava omaistoiminnan ohjaaja Ihimisen Lähelle toiminnassa. Vastuualueeseeni kuuluu erityisesti Ommaiskahvilat, Ommaisraadit, Elämäniloa-kurssit ja omaishoidon infotilaisuudet. Työhyvinvointiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni. Koulutukseltani olen sosionomi AMK ja työvuosien aikana olen hankkinut erilaista lisäkoulutusta. Omaishoitajien ja heidän läheisten kanssa erilaisissa työtehtävissä olen toiminut jo 20 vuoden ajan. Vapaa-ajallani tykkään lenkkeillä ja harrastaa liikuntaa sekä touhuta perheen ja ystävien kanssa. Toimin aktiivisesti vapaaehtoistoimijana lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa. Elämänmyönteinen, innostunut, iloinen ja toiveikas elämänasenne ovat osa minua.

Katariina Päkkilä
Katariina Päkkilä
Omaistoiminnan ohjaaja
Geronomi (AMK)
040 501 9119
katariina.pakkila@osol.fi

Olen Katariina Päkkilä. Toimin omaistoiminnan ohjaajana Ihimisen Lähelle toiminnassa. Koulutukseltani olen geronomi AMK ja minulla on myös lähihoitajan koulutus. Vastuualueeseeni kuuluvat erityisesti alueelliset ommaiskahvilat ja asiakkaiden ohjaus sekä neuvonta. Aikaisemmissa työpaikoissa olen kohdannut erilaisissa elämäntilanteissa olevia läheisiä ja omaishoitajia. Vapaa-aikaani vietän perheen ja ystävien parissa. Liikunta, musiikki ja luonnossa liikkuminen ovat minulle myös tärkeitä asioita.

Teija Viitajylhä
Teija Viitajylhä
Omaistoiminnan ohjaaja
Toimintaterapeutti
0400 167 764
teija.viitajylha@osol.fi

Olen Teija Viitajylhä, omaistoiminnan ohjaaja. Koulutukseltani olen toimintaterapeutti ja lähihoitaja. Käymäni koulutukset ja työssä keräämäni kokemukset sekä kiinnostukseni ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vahvistamiseen ovat luoneet minulle vahvan perustan perheiden ja läheisestään huolta pitävien yksilölliseen tukemiseen. Monipuoliseen työhöni kuuluu mm. tapahtumien, ryhmien ja kurssien suunnittelu ja ohjaus sekä yksilöllisen tuen tarjoaminen. Voit varata minulta maksuttoman yksilöllisen tuen tapaamisen. Aiheena voi olla mikä tahansa sinua mietityttävä asia, esim. oma jaksaminen, hyvinvointi, voimavarat, tunteet, läheisen hoitoon liittyvät haasteet tai muutostilanteet. Varaa matalalla kynnyksellä yksilöllisen tuen tapaaminen soittamalla tai laitamalla sähköpostia. Minulle voimaa tuovia asioita ovat sohvalla köllöttely, luonnossa lenkkeily ja oleilu, jalkapallon pelaaminen ystävien kanssa sekä maalaaminen.

Salla Jämsén
Salla Jämsén
Vastaava perhetoiminnan kehittäjä
Kuntoutuksen ohjaaja (YAMK)
040 771 0266
salla.jamsen@osol.fi

Nimeni on Salla Jämsén ja toimin vastaavana perhetoiminnan kehittäjänä yhdistyksessä. Työpäiväni täyttää työskentely ihanien erityisten vauvojen, erityislasten, -nuorten ja -perheiden kanssa. Lisäksi työnkuvaani kuuluu kehittämistyö erityislapsiperhehankkeissa. Olen toiminut yhdistyksessä noin 13 vuoden ajan nauttien jokaisesta hetkestä. Lisäkoulutuksina minulla on mm. satuhieronta-, lapsijooga-, ja vauvahierontaohjaajakoulutukset. Päivätyöni ohella olen myös yrittäjä vintagevaatteiden parissa. Tanssin, unelmoin ja nautin elämästä perheeni kanssa.

Matilda Mommo

Matilda Mommo
Perhetoiminnan kehittäjä
Toimintaterapeutti, AMK
040 128 4423
matilda.mommo@osol.fi

Olen Matilda Mommo ja saan toimia yhdistyksessä perheiden parissa, joissa on erityistä tukea tarvitseva lapsi. Olen saanut työskennellä perheiden kanssa monenlaisissa tilanteissa vapaaehtoistyöstä terapiatyöhön sekä sopeutumisvalmennuskurssien toteuttamiseen. Ihmisten vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntämisen mahdollistaminen antaa voimaa työssäni. Vapaa-ajalla nautiskelen hitaista aamuista, erilaisista urheilukokemuksista ja läheisten seurasta.

Kaarina Haukipuro

Kaarina Haukipuro
Perhetoiminnan kehittäjä
Toimintaterapeutti (AMK)
kaarina.haukipuro@osol.fi

Nimeni on Kaarina Haukipuro ja työskentelen osa-aikaisena perhetoiminnan kehittäjänä erityislapsiperheiden parissa. Tykkään kohdata erilaisia ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan hyvinvoinnista, arjen sujuvuudesta ja kaikesta mahdollisesta. On hienoa nähdä, millaisia vahvuuksia ja voimavaroja erityisillä perheillä on haasteidenkin keskellä. Pidän siitä, että työni on monipuolista. Vapaa-aikani vietän mieluiten perheeni, ulkoilun ja äänikirjojen parissa.

Kaisa Hartikka
Kaisa Hartikka
Vastaava omaistuen kehittäjä
Sosionomi (AMK)
0400 168 792
kaisa.hartikka@osol.fi

Olen Kaisa Hartikka ja toiminut vastaavana omaistuen kehittäjänä Tukena muutoksessa -hankkeessa vuodesta 2020. Ihmisten tukeminen ja kehittämistyö ovat minulle mieluisia ja ne molemmat mahdollistuvat tässä tehtävässä. Olen sosionomi (AMK) ja aiemmin työskennellyt ikäihmisten ja työikäisten parissa erilaisissa ohjaus-, kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä.  Vapaa-aikaani vietän perheeni kanssa sekä luen, valokuvaan ja kuntoilen. Tykkään olla kotona, mutta myös matkustella ja kokea uusia asioita.

Kati Jauhiainen
Kati Jauhiainen
Erityislasten vanhempien tuen vastaava kehittäjä
Tradenomi, YAMK
040 128 4257
kati.jauhiainen@osol.fi

Olen Kati Jauhiainen, erityislasten vanhempien tuen vastaava kehittäjä sekä hankevastaava yhdistyksemme Minun näköinen elämä -hankkeessa. Koulutukseltani olen Tradenomi (YAMK), erikoistuin opinnoissani projektijohtamiseen. Olen toiminut erilaisten kehittämishankkeiden parissa viitisentoista vuotta, Oulun seudun omaishoitajilla aloitin toukokuussa 2021. Koen omaishoitajien tukemisen erilaisissa tilanteissa hyvin tärkeäksi työksi, ja tehtävässäni pääsenkin tukemaan erityislasten vanhempia löytämään polkuja kohti oman näköistä elämää, johon kuuluu tärkeänä osana vanhemman oma hyvinvointi. Perheeseeni kuuluu aviomies ja lukioikäinen tytär. Vapaa-ajalla käyn kuntosalilla, hoidan puutarhaa ja kuuntelen äänikirjoja.

Suvi Lappalainen
Suvi Lappalainen
Erityislasten vanhempien tuen kehittäjä
Kasvatustieteen maisteri (KM)
040 701 7418
suvi.lappalainen@osol.fi

Olen Suvi Lappalainen ja toimin erityislasten vanhempien tuen kehittäjänä yhdistyksen Minun näköinen elämä -hankkeessa. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri (KM) ja suorittanut myös erilliset opettajan pedagogiset opinnot. Aiemmin olen työskennellyt mm. erilaisissa ohjaus-, projekti- ja asiantuntijatehtävissä asiakastyön parissa. Nykyisessä tehtävässäni saan työskennellä erityislapsiperheiden vanhempien hyväksi ja heidän tukemiseksi. Työssäni on palkitsevaa, kun saan tukea vanhempia heidän oman hyvinvointinsa vahvistamisessa ja auttaa heitä tunnistamaan esimerkiksi omia vahvuuksia ja osaamistaan, joita hyödyntää elämässä. Työhöni kuuluu keskeisesti myös erilaiset viestinnän tehtävät ja sisällön tuottaminen sosiaalisen median kanaviin. Vapaa-ajallani käyn kuntosalilla ja viihdyn luonnon helmassa.

Johanna Sumén
Johanna Sumén
Viestintäsihteeri
Liiketoiminnan EAT, Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala
Datanomi
040 350 5955
johanna.sumen@osol.fi

Olen Johanna Sumén, työskentelen yhdistyksen viestintäsihteerinä, työtehtäviini kuuluu mm. nettisivujen ylläpito, sosiaalinen media, jäsentiedote Kortteeriuutisten taittaminen, mainonnan monikanavainen suunnittelu ja tiedottaminen yhdistyksen toiminnasta sekä jäsenrekisterin ylläpitäminen. Vapaa-aikani kuluu elokuvien, valokuvauksen, pelaamisen ja lenkkeilyn parissa tai reippaan 13v kummityttöni kanssa.

Kuvat: Studio P.S.V.