Tukea läheisen menehtymisen jälkeen

Tällä sivulla: Elämäniloa – kurssi | Katse huomiseen – kerho

Elämäniloa-kurssi™ – Tukea omaishoitotilanteen loppumiseen

Omaishoitotilanteen loppuminen on voimakas muutos. Kun se päättyy läheisen kuoleman johdosta, omaishoitaja jää usein ikään kuin tyhjän päälle. On huomattu, että omaishoitajan ihmissuhdeverkosto harvenee vuosien kuluessa, kun kotoa on niin vaikea lähteä ja ystävyyssuhteille ei riitä aikaa eikä energiaa. Elämäniloa-kurssi™ on tarkoitettu tukitoimeksi omaishoitajille, joiden omaishoitotilanne on päättynyt hoidettavan kuolemaan, ja se pyrkii vastaamaan omaishoitotilanteen päättäneiden sosiaalisen tuen ja kuntoutuksen tarpeisiin.

Kurssin tavoitteena on voimaannuttaa osallistujaa ja löytää menneisyyden läpikäymisen jälkeen uskoa tulevaisuuteen. Tavoitteena on myös auttaa osallistujaa löytämään uudestaan sosiaalisia verkostojaan ja ylläpitämään fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä.

Kurssilla käsitellään seuraavia asioita:

  • Taakse jäänyt omaishoitotilanne
  • Kriisi, luopuminen ja surutyö
  • Omien tunteiden ja kokemusten läpikäyminen
  • Uuden elämäntilanteen tiedostaminen ja sen hyväksyminen
  • Voimavarojen löytäminen ja tulevaisuuteen suuntautuminen

Kurssin toimintatavat:

  • Kurssille haetaan täyttämällä hakemuslomake, osallistujat valitaan hakemusten perusteella
  • Alustuksia, asiantuntijaluentoja
  • Keskusteluja
  • Liikuntaa ja itsehoitoa
  • Vertaistukea ja iloa

Kurssi on kolmen kuukauden mittainen kokonaisuus, joka koostuu kolmesta kahden päivän mittaisesta intensiivijaksosta, jotka toteutetaan kuukauden välein, teemoina menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Kurssille haetaan hakukaavakkeilla ja sen hinta on 50 € sisältäen ruokailut, kahvit sekä monipuolisen ohjelman.

Lisätietoja ja hakulomakkeet: Teija Viitajylhä p. 0400 167 764 tai teija.viitajylha@osol.fi

Elämäniloa-banneri

Katse huomiseen -kerho

Onko omaishoitotilanteesi päättynyt läheisesi kuoleman johdosta? Haluatko tavata muita samassa tilanteessa olevia? Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteerin tiloissa kokoontuu keskusteluryhmä juuri sinulle. Tule mukaan!

Katse huomiseen-kerho on perustettu tukemaan omaishoitajia, joiden omaishoitotilanne on päättynyt hoidettavan kuolemaan. On huomattu, että he ovat pieni, mutta erityistä tukea tarvitseva ryhmä, joista monet haluavat läheisensä kuolemankin jälkeen vielä olla mukana yhdistyksen toiminnassa. Katse huomiseen-kerho toimii täysin omaehtoisesti vapaaehtoisin voimin. Ryhmä on avoin eli uudet jäsenet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi. Osa ryhmäläisistä on ollut mukana jo pidempään, mutta osalla läheisen kuolema on vielä tuore.

Ryhmä kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 14 Oulun seudun omaishoitokeskuksessa Ommaiskortteerissa, Isokatu 47, katutaso.

Kerho on tarkoitettu Sinulle, jonka omaishoitajuus on päättynyt hoidettavan kuolemaan. Olet työstänyt oman suruprosessin siten, että olet valmis ja halukas katsomaan avoimin mielin kohti tulevaisuutta. Kerhossa etenemme vertaisiltamme tukea ja voimaa saaden, suuntaamme ajatukset huomiseen – kohti valoa.

Suruprosessin työstäminen on voinut tapahtua esim. osallistumalla Elämäniloa -kurssille tai seurakunnan sururyhmään. Katse huomiseen -kerho ei ole sururyhmä.

Uusi kerhoon haluava, ilmoittauduthan ensin: Kaarina Haukipuro p. 040 559 7766. Jokaisen uuden osallistujan kanssa käymme ensin henkilökohtaisen keskustelun.