Omaishoitajien hemmotteluiltapäivä

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri Isokatu 47, Oulu

Tule rentoutumaan Ommaiskortteeriin! Toteutamme hemmotteluiltapäivän yhteistyössä OSAO:n lähihoitajaopiskelijoiden ja heidän kouluttajien kanssa. Ohjelmassa pientä purtavaa kahvi- ja välipalatarjoilun muodossa, hemmottelevia käsihoitoja, ihana rentoutustuokio, verenpaineen ja verensokerin mittausta sekä verratonta vertaistukea ja iloista tunnelmaa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtuma on ilmainen osallistujille. Tervetuloa!

Voimaa kaupunkiluonnosta -tuokio

Mannerheiminpuisto Albertinkatu/Isokatu, Oulu

Mitä kaikkea luonto keskellä kaupunkia voi tarjota? Järjestämme omaishoitajille suunnatun Voimaa kaupunkiluonnosta -tuokion osana vanhustenviikon tapahtumia. Viikon teemana on "Yhdessä luontoon - joka iän oikeus". Kannattaa ilmoittautua heti, sillä osallistujamäärä on rajattu. Tervetuloa! Ilmoittaudu 6.10. klo 12.00 mennessä, ilmoitathan myös mahdollisen erityisruokavalion ja allergiat p. 08 882 1690.

Ommaiskortteerissa tapahtuu

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri Isokatu 47, Oulu

Kuinka toimit turvallisesti kotona erilaisissa avustavissa tilanteissa. Tietoa ja vinkkejä eri apuvälineistä ja mistä niitä voi hakea. Miten kinestetiikkaa hyödynnetään ja ylläpidetään avustettavan omia voimavaroja. Paikalla fysioterapeutti Oulun kaupungilta ja edustaja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä apuvälineyksiköstä.

Jos haluat osallistua etäyhteydellä, ilmoittaudu edelliseen päivään klo 12 mennessä ilmoittaudu@osol.fi tai p. 08 882 1690

Oulunsalon Ommaiskahvila

Oulunsalon seurakuntatalo Vattukuja 2, Oulunsalo

Palveluiden palapeli. Keskustelua omaishoitajuudesta ja omaishoitoa tukevista palveluista. Mukana Oulun kaupungin palveluohjaaja. Yhteistyössä SPR:n ja Oulunsalon seurakunnan kanssa.

Ommaiskahvila on matalan kynnyksen vapaamuotoinen kohtaamispaikka, johon voi tulla hakemaan tietoa, keskustelemaan, virkistäytymään, kahvittelemaan ja tapaamaan muita omaishoitajia. Ommaiskahvilan ovet ovat avoinna ikärajattomasti kaikille omaistaan hoitaville ja heidän läheisilleen. Virallista omaishoitajuutta tai yhdistyksen jäsenyyttä ei tarvita ja tervetulleita ovat myös he, jotka vasta pohtivat omaishoitajaksi ryhtymistä tai ovat pestistään jo luopuneet.

Erityislasten vanhempien kahvitteluhetki

Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri Isokatu 47, Oulu

Kahvitteluhetket ovat lämminhenkisiä ja vapaamuotoisia kokoontumisia ja niiden sisältöjä voidaan suunnitella yhdessä osallistujien kanssa.

Kokoontumiset ovat avoimia kaikille erityislapsiperheiden vanhemmille riippumatta lapsen diagnoosista tai iästä. Myös lapset voivat tulla mukaan kahvitteluhetkeen. Ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen tai virallinen omaishoitaja. Erillistä ilmoittautumista kahvittelukerroille ei tarvita, voit vain tulla paikan päälle. Kokoontumisia ohjaa yhdistyksemme vapaaehtoinen Krista Snellman-Vartiainen.

Lisätietoja: Minna Hernberg, minna.hernberg@osol.fi tai p. 040 55 7766.