Tietoa yhdistyksestä

Oulun seudun omaishoitajat ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, joka toimii omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistyksen toiminta-alueena on kahdeksan kuntaa: Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä. Yhdistys täytti 25 vuotta 23.3.2023.

Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa aseman parantaminen ja tukeminen. Tarkoituksena on myös kehittää omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen suunnattuja palveluita ja tukitoimia yhdistyksen toiminta-alueella. Lisäksi tarkoituksena on edistää omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa toimintakykyä ja hyvinvointia.

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat:
yksilöllisyys, tasa-arvo, avoimuus, yhteisöllisyys sekä toiminnan laadukkuus.

Toimintamuotojamme ovat mm.

  • ohjaus ja neuvonta omaishoitoon liittyvissä asioissa,
  • erilaisten kurssien sekä koulutus- ja luentotilaisuuksien järjestäminen,
  • virkistystoiminta, retkiä ja matkoja,
  • omaishoitajien vertaistukitoimintaa

Toimimme jäsenyhdistyksenä valtakunnallisessa Omaishoitajaliitossa.

Yhdistyksemme toimitila Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri sijaitsee aivan Oulun keskustassa, osoitteessa Isokatu 47, katutaso.  Olemme avoinna arkisin klo 10.00 – 14.00. Järjestämme mm. toiminnallisia- ja vertaistukiryhmiä omaishoitajille sekä heidän läheisilleen. Voit tulla myös ihan vain istumaan kahvikupin ääreen ja juttelemaan.

Esitteet

Miten tunnistat omaishoitajan ja miksi on tärkeää tunnistautua omaishoitajaksi. Esitteen saat auki klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Olenko minä omaishoitaja esitteen kansikuva

Lue selkokieliversio esitteestä klikkaamalla tätä tekstiä (PDF) tai alla olevaa esitteen kuvaketta.

Olenko minäkin omaishoitaja? selkoesite

Tietoa ja tukea erityislapsiperheille. Oulun seudun omaishoitajat ry tukee kaikenlaisia erityislapsiperheitä. Tarjoamme esimerkiksi erilaisia ryhmiä, vertaistukea, tapahtumia, tietoa, ohjausta ja neuvontaa. Esitteen saat auki klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Tietoa ja tukea erityislapsiperheille esitteen kansikuva

Lue selkokieliversio esitteestä erityislapsiperheille klikkaamalla tätä tekstiä (PDF) tai klikkaa alla olevaa esitteen kuvaketta.

Selkoesite erityislasten perheille

 

Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksen strategia 2022-2026

Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2024

Yhdistyksen työryhmät 2024

Yhdistyksen hallitus nimeää vuosittain erilaisia työryhmiä edistämään ja kehittämään yhdistyksen toimintaa. Työryhmissä on edustukset hallituksen jäsenistä ja työntekijöistä. Voit ottaa yhteyttä työryhmien koollekutsujiin, mikäli haluat tuoda tietoomme esimerkiksi edunvalvontaan liittyviä asioita.

Työryhmissä sovittujen toimenpiteiden toteutumisesta vastaavat nimettyjen työryhmien jäsenet. Työryhmän koollekutsuja toimii koko vuoden myös puheenjohtajana, valittu sihteeri toimii tehtävässään koko toimintavuoden ajan.

Edunvalvontatyöryhmä

Toimintavuoden aikana yhdistyksen edunvalvontatyöryhmä työskentelee aktiivisesti ja tekee kannanottoja, aloitteita ja lausuntoja omaishoitajien aseman parantamiseksi. Kannanotot, aloitteet ja lausunnot viedään tiedoksi medialle. Edunvalvontatyöryhmä tutustuu toiminta-alueen kaikkien kuntien tilanteeseen.
Jäsenet: Minna Hernberg (koollekutsuja), Katariina Päkkilä, Matilda Mommo, Salla Jämsén, Kaisu Rundelin (hallitus).

Tietosuojatyöryhmä

Jäsenet: Salla Jämsén (tietosuojavastaava ja koollekutsuja) Johanna Sumén, Minna Hernberg, Katariina Päkkilä, Suvi Lappalainen, Teija Viitajylhä ja Kati Jauhiainen.

Viestinnän työryhmä

Vastaa Kortteeriuutisten sisällöstä ja sen kehittämisestä sekä tuottaa sisältöä Kortteeriuutisiin.
Jäsenet: Johanna Sumén (koollekutsuja), Teija Viitajylhä, Kaisa Hartikka, Matilda Mommo, Suvi Lappalainen, Minna Hernberg ja Riitta Typpö (hallitus).

Vapaaehtoistoiminnan työryhmä

Juurruttaa vapaaehtoistoimintaa osana yhdistyksen perustoimintaa, sekä kehittää vapaaehtoisille kohdennettua toimintaa ja tiedottamista.
Jäsenet: Kaarina Haukipuro (koollekutsuja), Kaisa Hartikka, Salla Jämsén, Vuokko Leinonen (vapaaehtoinen) ja Pirkko Jurvelin (hallitus).

Koulutustyöryhmä

Jäsenet: Teija Viitajylhä (koollekutsuja), Salla Jämsén, Matilda Mommo, Kati Jauhiainen.

Toimintatyöryhmä

Jäsenet: Katariina Päkkilä, Teija Viitajylhä, Salla Jämsén ja Johanna Sumén.

TYHY-tiimi

Jäsenet: Minna Hernberg (työsuojelupäällikkö ja koollekutsuja) Kati Jauhiainen, Kaisa Hartikka ja Teija Viitajylhä.

Varainhankinnan työryhmä

Salla Jämsén (koollekutsuja), Kati Jauhiainen, Minna Hernberg, Urpo Unnbom (hallitus).

Oulun seudun omaishoitajat ry on Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisö.

Yhdistys on jäsenenä myös seuraavissa organisaatioissa: