Tietoa yhdistyksestä

Oulun seudun omaishoitajat ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, joka toimii omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestönä. Yhdistyksen toiminta-alueena on kahdeksan kuntaa: Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä. Yhdistys täytti 20 vuotta 23.3.2018.

Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa aseman parantaminen ja tukeminen. Tarkoituksena on myös kehittää omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen suunnattuja palveluita ja tukitoimia yhdistyksen toiminta-alueella. Lisäksi tarkoituksena on edistää omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa toimintakykyä ja hyvinvointia.

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat:
yksilöllisyys, tasa-arvo, avoimuus, yhteisöllisyys sekä toiminnan laadukkuus.

Toimintamuotojamme ovat mm.

  • ohjaus ja neuvonta omaishoitoon liittyvissä asioissa,
  • erilaisten kurssien sekä koulutus- ja luentotilaisuuksien järjestäminen,
  • virkistystoiminta, retkiä ja matkoja,
  • omaishoitajien vertaistukitoimintaa

Toimimme jäsenyhdistyksenä valtakunnallisessa Omaishoitajaliitossa.

Yhdistyksemme toimitila Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri sijaitsee aivan Oulun keskustassa, osoitteessa Isokatu 47, katutaso.  Olemme avoinna arkisin klo 10.00 – 14.00. Järjestämme mm. toiminnallisia- ja vertaistukiryhmiä omaishoitajille sekä heidän läheisilleen. Voit tulla myös ihan vain istumaan kahvikupin ääreen ja juttelemaan.

Esitteet

Miten tunnistat omaishoitajan ja miksi on tärkeää tunnistautua omaishoitajaksi. Esitteen saat auki klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Olenko minä omaishoitaja esitteen kansikuva

Lue selkokieliversio esitteestä klikkaamalla tätä tekstiä (PDF) tai alla olevaa esitteen kuvaketta.

Olenko minäkin omaishoitaja? selkoesite

Tietoa ja tukea erityislapsiperheille. Oulun seudun omaishoitajat ry tukee kaikenlaisia erityislapsiperheitä. Tarjoamme esimerkiksi erilaisia ryhmiä, vertaistukea, tapahtumia, tietoa, ohjausta ja neuvontaa. Esitteen saat auki klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Tietoa ja tukea erityislapsiperheille esitteen kansikuva

Lue selkokieliversio esitteestä erityislapsiperheille klikkaamalla tätä tekstiä (PDF) tai klikkaa alla olevaa esitteen kuvaketta.

Selkoesite erityislasten perheille

 

Yhdistyksen säännöt

Yhdistyksen strategia 2022-2026

Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2024

Yhdistyksen työryhmät 2023

Yhdistyksen hallitus nimeää vuosittain erilaisia työryhmiä edistämään ja kehittämään yhdistyksen toimintaa. Työryhmissä on edustukset hallituksen jäsenistä ja työntekijöistä. Voit ottaa yhteyttä työryhmien koollekutsujiin, mikäli haluat tuoda tietoomme esimerkiksi edunvalvontaan liittyviä asioita.

Työryhmissä sovittujen toimenpiteiden toteutumisesta vastaavat nimettyjen työryhmien jäsenet. Työryhmän koollekutsuja toimii koko vuoden myös puheenjohtajana, valittu sihteeri toimii tehtävässään koko toimintavuoden ajan.

Edunvalvontatyöryhmä

Toimintavuoden aikana yhdistyksen edunvalvontatyöryhmä työskentelee aktiivisesti ja tekee kannanottoja, aloitteita ja lausuntoja omaishoitajien aseman parantamiseksi. Kannanotot, aloitteet ja lausunnot viedään tiedoksi medialle. Edunvalvontatyöryhmä tutustuu toiminta-alueen kaikkien kuntien tilanteeseen.

Jäsenet: Minnamaria Salminen (koollekutsuja), Minna Hernberg, Katariina Päkkilä, Matilda Mommo, Kaisu Rundelin (hallitus).

Tietosuojatyöryhmä

Jäsenet: Salla Jämsén (tietosuojavastaava ja koollekutsuja) Johanna Sumén, Suvi Lappalainen, Teija Viitajylhä, Minnamaria Salminen ja Kati Jauhiainen.

Viestinnän työryhmä

Vastaa Kortteeriuutisten sisällöstä ja sen kehittämisestä sekä tuottaa sisältöä Kortteeriuutisiin.
Jäsenet: Johanna Sumén (koollekutsuja), Minnamaria Salminen, Teija Viitajylhä, Kaisa Hartikka, Matilda Mommo, Suvi Lappalainen, Minna Hernberg ja Marjukka Kontio (vapaaehtoinen).

Vapaaehtoistoiminnan työryhmä

Juurruttaa vapaaehtoistoimintaa osana yhdistyksen perustoimintaa, sekä kehittää vapaaehtoisille kohdennettua toimintaa ja tiedottamista.
Jäsenet: Minna Hernberg (koollekutsuja), Kaisa Hartikka, Salla Jämsén, Gitte Arvila (vapaaehtoinen) ja Pirkko Jurvelin (hallitus).

Koulutustyöryhmä

Jäsenet: Teija Viitajylhä (koollekutsuja), Minna Hernberg, Matilda Mommo, Kati Jauhiainen ja Urpo Unnbom (hallitus).

Toimintatyöryhmä

Jäsenet: Katariina Päkkilä (koollekutsuja), Suvi Lappalainen, Teija Viitajylhä, Salla Jämsén ja Johanna Sumén.

TYHY-tiimi

Jäsenet: Minnamaria Salminen (työsuojelupäällikkö ja koollekutsuja) Minna Hernberg, Kaisa Hartikka, Teija Viitajylhä.

Juhlatyöryhmä

Jäsenet: Minnamaria Salminen (koollekutsuja), Matilda Mommo, Teija Viitajylhä, Kaisa Hartikka, Johanna Sumén ja Taina Pitkänen-Koli (hallitus).

Varainhankinnan työryhmä

Minnamaria Salminen (koollekutsuja), Salla Jämsén, Kati Jauhiainen, Urpo Unnbom (hallitus), Vesa Karjalainen (hallitus).

Oulun seudun omaishoitajat ry on Vanhustyön keskusliiton jäsenyhteisö.

Yhdistys on jäsenenä myös seuraavissa organisaatioissa: