Iloinen iltapäivä

Iloisen iltapäivän suunnittelu on aloitettu jo hyvissä ajoin talvella, ennen harjoitteluni alkua. Suunnittelu on alkanut yhteistyökumppaneiden kanssa esimerkiksi paikan ja ajankohdan varaamisella. Iloisen iltapäivän toteuttamisesta on pidetty useita kokouksia, joista viimeisimpään pääsin mukaan. Kokouksessa suunniteltiin esimerkiksi mitä kaikkea tavaroita tarvitaan Iloisen iltapäivän järjestämiseen, pöytiä, makkaroita, pelivälineitä, savea, ilmapalloja ja paljon muuta. Kirjasin ylös mitä kaikkea pitää ostaa tai hankkia sekä mihin paikkoihin ollaan vielä yhteydessä tapahtuman tiimoilta sekä hoidin nimikylttien ja tiedotteiden tekemisen. Lisäksi muokkasimme päivän ohjelmaa ja toimintoja tarkoituksenmukaisemmaksi ja suunnittelimme tilojen käyttöä sekä työtehtävien jakamista.

Iloisen iltapäivän esivalmisteluihin kuului muun muassa lahjoituksien pyytäminen eri paikoista, vapaaehtoisten hankkiminen ja tapahtuman mainostaminen, palkintojen hankkiminen sekä teltan pystyttämisen harjoitteleminen Ommaiskortteerin sisätiloissa. Iloinen iltapäivä järjestettiin kolmatta kertaa ja tapahtuman järjestämistä varten on tehty paljon valmisteluita, joten minun oli helppo tulla mukaan tapahtuman järjestämiseen kesken kaiken.

Sääennusteista huolimatta itse tapahtuma päivä oli aurinkoinen. Päivä alkoi tavaroiden hakemisella ja pakkaamisella autoihin. Saavuimme tapahtumapaikalle jo hyvissä ajoin puolen päivän aikaan valmistelemaan tapahtumaa. Koska tapahtuma oli hyvin suunniteltu, käytännön järjestelyt paikan päällä sujuivat todella hyvin ja rennosti yhteistyössä eri yhdistysten työntekijöiden ja vapaaehtoisten kesken. Hoidin infopisteen pystyttämisen, nimikylttien jaon sekä pihapelien sijoittelun ja keppihevosradan rakentamisen. Asiaan kuuluvasti pääsin testaamaan keppihevosradan toimivuuden. Suunnitelmiin tuli myös viime hetken muutoksia tilojen käytön ja tarjottavien toimintojen suhteen.

Aurinkoisessa säässä oli mukava katsella iloisia perheitä, jotka olivat saapuneet nauttimaan kesästä. Jokaiselle lapselle löytyi jotakin tekemistä runsaasta valikoimasta. Disco ja keppihevosrata osoittautui lasten suosikeiksi. Keppihevosradan äärellä pääsi tutustumaan perheisiin, lasten leikkiessä ja ratsastaessa keppihevosilla. Myös infopisteellä pääsi käymään mukavia keskusteluja perheiden kanssa sekä tutustumaan kaupungin avohuollon työntekijöihin. Discon toteutuksesta vastasivat vapaaehtoiset Dj.t. Peetu Pellen vakuuttava esitys nauratti niin lapsia kuin aikuisiakin. Supersuosittu Peetu Pelle kohtasi osallistujia esitysten jälkeen, mikä entisestään rentoutti tunnelmaa ja nauratti lapsia, Pelle ehti myös viihdyttää aikuisia, ratsastaa keppihevosella sekä osallistua muihinkin aktiviteetteihin. Lapset nauttivat luovasta toiminnasta savi- ja katuliitupisteessä.

Koko iltapäivä sujui rennolla ja iloisella tunnelmalla. Tarjottavat maistuivat hyvin osallistujille ja ehdottomasti suosituin oli hattara, jota hattarantekijät saivat vääntää hikipäässä ja käydä välillä ostamassa lisää sokeria, jotta hattaraa saatiin kaikille halukkaille.

Viimeistään palautelomakkeiden koonnin yhteydessä sain todeta, että Iloinen iltapäivä oli kaikin puolin onnistunut kokonaisuus ja vastaavia tapahtumia toivottaan lisää!

Mirja

Posted in Tapahtumia and tagged .