Tietoa tulevasta – tukena muutoksessa -infotilaisuus

Oulun kaupungin palveluohjaajat Heli Lukkari ja Heidi Kuukasjärvi sekä Oulun seudun omaishoitajat ry:n omaishoidon ohjaaja Heini Kemola toimivat tapahtumassa asiantuntijoina Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteerissa.

Viime perjantaina 30.11.2020 pidetyssä infotilaisuudessa oli tietoa ja keskustelua mm. seuraavista aiheista: Missä vaiheessa pitkäaikaishoitoon siirtyminen on ajankohtainen? Miten prosessi etenee? Millaisia hoitopaikkoja on hoidettavalle? Tietoa eri mahdollisuuksista. Saako valita eri hoitopaikkojen välillä, miten niitä esitellään? Tietoa palveluasumisen hinnoittelusta ja maksukattoon liittyvistä asioista. Miten puoliso selviää taloudellisesti, kun hoidettava siirtyy pitkäaikaishoivaan?

Vas. vastaava omaistuen kehittäjä Kaisa Hartikka ja oik. palveluohjaaja Heli Lukkari

Osallistujilta tuli paljon kysymyksiä ja vinkkejä jaettavaksi toisille. Keskustelimme myös omaishoitajien terveystarkastuksista. Palveluohjaajat muistuttivat, että vuosittaiset terveystarkastukset kuuluvat sopimusomaishoitajille. Ne varataan itse omasta hyvinvointikeskuksesta.

Tilaisuudessa huomioitiin ajanmukaisesti turvavälit, käsihygienia ja tarjottiin kasvomaskit kaikille osallistujille. Tilaisuuteen osallistuttiin myös etäyhteyksillä.

Paikanpäälle tulleet saivat pienen makean muiston mukaan infotilaisuudesta.

Posted in Tapahtumia and tagged , .