12 tahtoa kampanja, tammikuun näkökulmana sitkeys

Oulun seudun omaishoitajat ry, Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry sekä Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry toteuttavat yhteisen 12 tahtoa -kampanjan v. 2018, jolloin yhdistykset täyttävät 20 vuotta. Kampanjan tarkoituksena on tehdä näkymätön näkyväksi – kertoa suoraan ja mutkattomasti mittaamattoman tärkeästä työstä. 12 tahtoa -kampanja käynnistyi 11.1.2018 ja se kestää koko vuoden.

http://www.12tahtoa.fi/

Joka kuukausi julkaistaan uusi omaishoitajan tahto eli näkökulma, joka valottaa omaishoidon arkea ja paikallisten omaishoitoyhdistysten työtä.

Omaishoitajan arki on monesti yksinäistä puurtamista ja omasta jaksamisesta huolehtiminen voi jäädä vähälle. Kuitenkin on myös hoidettavan edun mukaista, että omaishoitaja voi hyvin. Ammattilaisten tarjoaman tiedon ja tuen lisäksi omaishoitaja tarvitsee virkistystä, kuntoutusta ja vertaistukea.

Ja omaishoitaja tarvitsee sitkeyttä!
Mihin omaishoitaja tarvitsee sitkeyttä?
Kysymykseen vastasivat omaishoitajat Muhokselta.

Ritva Hurme Muhos
Miehensä omaishoitaja. Toiminut monisairaan miehensä omaishoitajana virallisesti kolme vuotta.
Sitkeys näkyy kestämisenä. Miehen sairauksista johtuen tarvii todella sitkeyttä, että jaksaa panostaa toiseen. Oma hoitajatausta on tässä suurena apuna. Sitkeyttä tarvitaan oman jaksamisen kanssa.

Kuva Mirja Koistisesta

Mirja Koistinen, Muhos
22 vuotiaan JNCL-sairaan lapsensa omaishoitaja.
Sitkeyttä vaaditaan kaikenlaisten hoidettavien asioiden hoitamisessa. Sitkeyttä tarvitaan myös siihen, että saadaan pidettyä myös hoidettavan mieliala hyvänä, vaikka tilanne olisi huonokin.

Posted in Yleinen.