20-vuotiaat yhdistykset muistuttavat omaishoitajien arvokkaasta työstä

Omaishoitajat tekevät inhimillisestä, yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta näkökulmasta tarkastellen mittaamattoman arvokasta työtä.

Kun omaishoidosta on tullut osa perheen elämää, omaishoitaja auttaa läheistään arjessa ja tukee häntä myös henkisesti 24/7. Samalla omaishoitaja yrittää pärjätä monimutkaisessa palveluviidakossa ja joutuu valitettavan usein pitämään pintansa ihan yksin.

Omaishoitaja tarvitsee tukea, mutta totta vieköön hänellä on oltava myös omaa tahtoa. Ja sitä tahtoa on oltava paljon!

12 tahtoa -kampanja valottaa omaishoidon arkea

Oulun seudun omaishoitajat, Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset sekä Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset toteuttavat yhteisen 12 tahtoa -kampanjan vuonna 2018, jolloin yhdistykset täyttävät 20 vuotta.

 

12 tahtoa -nettikampanja käynnistyy 11.1.2018 ja kestää koko vuoden. Osoitteessa www.12tahtoa.fi julkaistaan joka kuukausi uusi omaishoitajan tahto eli näkökulma, joka valottaa omaishoidon arkea ja paikallisten omaishoitoyhdistysten työtä.

Ensimmäinen tahto on sitkeys. Omaishoitajan arki on monesti yksinäistä puurtamista ja omasta jaksamisesta huolehtiminen voi jäädä vähälle. Kuitenkin on myös hoidettavan edun mukaista, että omaishoitaja voi hyvin. Ammattilaisten tarjoaman tiedon ja tuen lisäksi omaishoitaja tarvitsee virkistystä, kuntoutusta ja vertaistukea. Ja omaishoitaja tarvitsee sitkeyttä!

Tammikuussa julkaistava video ja kolmen omaishoitajan kommentit kertovat, kuinka sitkeä tahtoihminen omaishoitajan täytyy olla.

Posted in Omaishoito, Yleinen and tagged , .