CARITAS-VIERAILU 3.6.2015

Kävimme keskiviikkona 3.6. tutustumassa uudistettuun Lääkäritalo Caritakseen, joka palvelee Oulun Taka-Lyötyssä. Oululaisten oma lääkäritalo on täyden palvelun lääkärikeskus, joka palvelee kaikenikäisiä vauvasta vaariin. Tutustumiskäynnillä virallistettiin Lääkäritalo Caritaksen ja Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n kolmivuotinen yhteistyökumppanuus.

Saapuessamme meitä tervehti iloisin värein sisustettu aula ja meidät otti lämpimästi vastaan paikan myyntijohtaja Paula Tuominen. Aloitimme tutustumiskierroksen, jonka aikana Paula näytti eri osastoja ja kertoi, millaisia toimipisteitä eri huoneissa tehdään. Paula kertoi myös talon värien merkityksestä; värit poikkeavat perinteisistä sairaalaan sekä lääkärivastaanoton väreistä, ja luo potilaiden huoneisiin ja muihin tiloihin pirteyttä ja positiivisuutta.

Kierroksella kävi ilmi, että Lääkäritalo Caritaksen yläkerrassa on myös 27-paikkainen sairaala. Talo on laajentunut viimeksi noin vuosi sitten, mutta lisää laajennusta on tulossa.

Lääkärikeskuksen kanssa samassa talossa toimivasta Caritas-kodista löytyy myös mm. kuntosali ja parturi-kampaamo. Kävimme syömässä maittavaa ruokaa Caritas-kodin ravintola Caritaksessa, jonka viihtyisässä ilmapiirissä kaikkien oli mukava ruokailla. Ruokailun jälkeen suuntasimme jatkamaan kierrosta. Caritas-kodin asukkaiden käytössä on suuri, viihtyisä piha-alue, jossa on mukava viettää yhteistä aikaa. Tilat on suunniteltu myös helppokulkuisiksi kaikille, niin jaloin, rollaattorilla kuin pyörätuolillakin liikkuville. Vakituisten työntekijöiden lisäksi tärkeä osa Caritas-kodin toimintaa ovat vapaaehtoiset. He avustavat vanhuksia ja vammaisia sekä järjestävät heille toimintaa elämänilon säilyttämiseksi.

Tutustumiskierros oli kaiken kaikkiaan oikein mukava ja ilmapiiri oli ihanan avoin. Kierroksella tapasi paljon erilaisia ihmisiä ja huomasi, että jokainen meistä on tärkeä ja kaikista välitetään sellaisina kuin he ovat.

Kesätyöntekijä Essi Puuri

muokattu

Posted in Yleinen.