Ommaiskortteerissa tapahtuu

Taiteiden yö Ommaiskortteerissa

Ommaiskortteerissa käy melkoinen hyörinä ja pyörinä kun Taiteiden yön tapahtumassa on alkamassa lastenkonsertti. Liikkuvan Laulurepun Mari ja Timo Rautio saavat yleisön svengaamaan ja laulamaan, eikä pelkästään lapset vaan myös aikuiset ja vanhukset lähtevät mukaan iloisiin laululeikkeihin. Kortteerin ovet ovat auki ulos asti ja moni aivan ensimmäistä kertaa kortteerille saapuva ihmettelee, mikä tapahtuma täällä on. Eikä kukaan tule pettymään, kun ohjelmaa on laidasta laitaan huomioiden koko ihmisen elämänkaaren. Lapsia vanhempineen saapuu paikalle myös läheisestä puistosta. Lastenrattaat ja rollaattorit täyttävät Ommaiskortteerin eteisen.

Taiteiden yön tapahtumassa on otettu huomioon niin lapsiperheet, nuoret, aikuiset ja ikääntyneet. Ohjelma on rakennettu eri-ikäisille suunnatuista kokonaisuuksista, jotka kuitenkin soveltuvat kaikenikäisille. Osa yleisöstä ovat paikalla hetken aikaa illan aikana ja osa viipyy pidempään.

Lapsille suunnatun konsertin jälkeen on vuorossa taitavasti aasialaista tanssia esittävä upea nuorten tanssiryhmä sekä nuorten disko, jonka musiikista vastaa ihana kosketinsoittaja nuorukainen Matti Hernberg. Nuoruuden elämänvaihetta seuraa aikuisuus ja yleisöä tulee viihdyttämään lauluryhmä Duurisiskot, jotka laulavat osuvasti illan teemaa ja omaishoitajiakin koskettaen.  ”Huolet kun alkaa vuorta muistuttaa, pilvet kun taivaan kannen täyttää. Musiikki silloin voi mua lohduttaa, musiikin voimaa voin mä käyttää.”  

Loppu illasta estradille saapuu iki-ihana Suomi-Venäjä seuran Äijäbaletti ryhmä. Yhdistyksemme vapaaehtoiset huolehtivat kahvipöydän antimista ja arvat käyvät kaupaksi. Työntekijöiden työhuoneet ovat muuttuneet backstageksi tapahtuman ajaksi ja rekvisiittaa, soittimia ja esiintymisasuja näkyy siellä ja täällä. Nuottikansioita löytyy huoneista vielä seuraavanakin päivänä.

”Musiikki kantaa läpi elämän, antaen voimaa elämän iloissa ja suruissa. Musiikilla ei ole ikärajaa. Se yhdistää ihmisiä yli sukupolvien ja kulttuurien. Musiikki selkeyttää ajatuksia, rentouttaa, tuo iloa ja saa ihmisen liikkumaan – ja joskus myös liikuttumaan”.

Kortteerin Ommaiskahvila

Ommaiskortteeri on paikka, johon voi tulla arkisin keskustelemaan, kahvittelemaan, viettämään aikaa ja saamaan tietoa omaishoitajuuteen liittyvistä asioista. Ommaiskortteeri on avoinna joka arkipäivä klo 10-14. Ommaiskortteerissa järjestetään kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 10-12 Ommaiskahvila – tilaisuuksia. Se tarkoittaa sitä, että silloin Ommaiskortteerissa on jotain ohjelmaa tarjolla. 23.8 aloitimme syyskauden avajaisilla ja silloin esittelimme yhdistystä ja kerroimme kaikesta siitä mitä Oulun seudun omaishoitajat ry tarjoaa omaishoitajille. Seuraavassa Ommaiskahvilassa 20.9. esittäytyvät omaishoidon vapaan palveluseteliyrittäjät. Välillä vaihdetaan ohjelmaa vähän viihteellisemmäksi, kun 4.10 Ommaiskahvilassa on vuorossa karaokea! Ommaiskortteerissa toimii paljon erilaisia ryhmiä ja aina aika ajoin järjestämme isompia tapahtumia, kuten esimerkiksi juuri Taiteiden yön –tapahtuma ja Avoimien ovien – tapahtumat omaishoitajien valtakunnallisella viikolla marraskuussa sekä vapun aikaan.

Tietoa koko yhdistyksemme toiminnasta saa parhaiten liittymällä yhdistyksemme jäseneksi. Jäsenet saavat kotiin postitettuna yhdistyksen jäsentiedotteen Kortteeriuutiset sekä Lähelle – lehden ja paljon muutakin materiaalia. Lisäksi loppuvuoden aikana yhdistyksemme jäseneksi liittyessään kaikki uudet jäsenet saavat yhdistyksen t-paidan ja yllätyskassin sekä osallistuvat lahjakortin arvontaan.  Tervetuloa Ommaiskortteeriin, tervetuloa lähemmäksi!

Minna Hernberg
Vastaava omaistoiminnan ohjaaja

Posted in Yleinen.