Minun työpäiväni – Työpäivän kulku toimistosihteerin näkökulmasta

Tällä kertaa Minun työpäiväni -blogin on kirjoittanut toimistosihteerimme Marjo-Riitta Pekkala. Marjo vastaa hyvin monesta asiasta yhdistyksessämme, kuten esimerkiksi jäsentiedotteen Kortteeriuutisten teko, jäsenrekisterin ylläpidosta sekä varainhankinnasta.

Saavun toimistolle yleensä kahdeksan kieppeillä. Ensimmäisiin ”rutiineihini” kuuluu keittiön yleiskunnon tarkistus ja aamuhässäköinti kahvinkeittoineen. Muutoinkin katson, että uudessa hienossa Ommaiskortteerissamme on kaikki niin kuin pitää, jotta kelpaa asiakkaiden tulla.Työkavereiden kanssa hörppäämme aamukahvit ja porisemme kuulumisiamme.

Työpöytäni kutsuu toimistotöineen ja tehtäviä on vaihtelevasti. Uusien jäsentietojen päivitys on tärkeimpiä töitäni ja se onkin minulle kunnia-asia, että jäsenrekisteri on ajantasalla. Luen sähköpostini ja jos sieltä tulee joitain toimeksiantoja, teen ne yleensä heti pois alta. Mm. uudet jäsenet ilmoittautuvat pääosin tätä kautta. Toiminnanjohtaja Minna on antanut minulle tehtävälistan, jonka mukaan on helppo tehdä asia kerrallaan, eivät näin ainakaan pääse unohtumaan. Tällä kertaa hän on pyytänyt minua tekemään laskutukset opiskelijoiden ohjauksesta oppilaitoksille ja tarkistamaan muutenkin, että laskutus on hoidettu muiltakin osin niin kuin pitää.

Tehtäviini kuuluu monenmoista. Tällä hetkellä minua työllistää oman jäsenjulkaisumme Kortteeriuutisten taitto. Jos on tulossa vieraita, saattaa Minna pyytää minua hankkimaan kahvitarjottavia tai hankkimaan muuta materiaalia, mitä tapaamisessa tarvitaan. Tänään on sellainen päivä, jolloin saamme vieraaksemme mahdollisen yhteistyökumppanin. Minna ja minä esittelemme hänelle toimintaamme ja varainhankintakuvioitamme. Asiakas jää miettimään kumppanuutta kanssamme, mutta on erittäin kiinnostunut toiminnastamme ja se on aina mukava kuulla. Palaamme tähän asiaan sitten lomien jälkeen.

Syödäkin pitää ja jos en mene minnekään lounaalle, haukkaan yleensä jotain pientä täällä toimistolla. Jos ei tähän mennessä ole asiakkaita käynyt, niin varmasti lounasaikana viimeistään joku poikkeaa kahvilla ja se on mukava, kun saa jutustella ihmisten kanssa. Tarvittaessa opastelen kävijöitä oikeiden asiantuntijoiden luo, riippuen siitä mitä apua he kulloinkin tarvitsevat.

Työkaverini huikkailevat ohi kulkiessaan milloin mitäkin ja välillä pyytävät apuani johonkin asiaansa ja autan heitä parhaan kykyni mukaan. Toimiston puhelimen soidessa siihen luonnollisesti vastaan ja asiasta riippuen hoidan itse tai delegoin muille. Alkuviikosta pidämme yleensä henkilökunnan kanssa kokouksen, jossa käydään viikon asioita läpi, teen tästä kokousmuistion.

Tässä työssäni ei yksikään päivä ole samanlainen, mikä on suuri ilo. Työkaverini ovat valio-luokkaa, joiden kanssa on kiva viettää päivä ja ennenkaikkea tähän työyhteisöön tulen aamuisin aina hymy huulilla!

Marjo-Riitta Pekkala
toimistosihteeri
Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

Posted in Yleinen.