Tällä kertaa Minun työpäiväni -blogin on kirjoittanut toimistosihteerimme Marjo-Riitta Pekkala. Marjo vastaa hyvin monesta asiasta yhdistyksessämme, kuten esimerkiksi jäsentiedotteen Kortteeriuutisten teko, jäsenrekisterin ylläpidosta sekä varainhankinnasta.
Saavun toimistolle yleensä kahdeksan kieppeillä. Ensimmäisiin ”rutiineihini” kuuluu keittiön yleiskunnon tarkistus ja aamuhässäköinti kahvinkeittoineen. Muutoinkin katson, että uudessa hienossa Ommaiskortteerissamme on kaikki niin kuin pitää, jotta kelpaa asiakkaiden tulla.Työkavereiden kanssa hörppäämme aamukahvit ja porisemme kuulumisiamme.
Työpöytäni kutsuu toimistotöineen ja tehtäviä on vaihtelevasti. Uusien jäsentietojen päivitys on tärkeimpiä töitäni ja se onkin minulle kunnia-asia, että jäsenrekisteri on ajantasalla. Luen sähköpostini ja jos sieltä tulee joitain toimeksiantoja, teen ne yleensä heti pois alta. Mm. uudet jäsenet ilmoittautuvat pääosin tätä kautta. Toiminnanjohtaja Minna on antanut minulle tehtävälistan, jonka mukaan on helppo tehdä asia kerrallaan, eivät näin ainakaan pääse unohtumaan. Tällä kertaa hän on pyytänyt minua tekemään laskutukset opiskelijoiden ohjauksesta oppilaitoksille ja tarkistamaan muutenkin, että laskutus on hoidettu muiltakin osin niin kuin pitää.
Tehtäviini kuuluu monenmoista. Tällä hetkellä minua työllistää oman jäsenjulkaisumme Kortteeriuutisten taitto. Jos on tulossa vieraita, saattaa Minna pyytää minua hankkimaan kahvitarjottavia tai hankkimaan muuta materiaalia, mitä tapaamisessa tarvitaan. Tänään on sellainen päivä, jolloin saamme vieraaksemme mahdollisen yhteistyökumppanin. Minna ja minä esittelemme hänelle toimintaamme ja varainhankintakuvioitamme. Asiakas jää miettimään kumppanuutta kanssamme, mutta on erittäin kiinnostunut toiminnastamme ja se on aina mukava kuulla. Palaamme tähän asiaan sitten lomien jälkeen.
Syödäkin pitää ja jos en mene minnekään lounaalle, haukkaan yleensä jotain pientä täällä toimistolla. Jos ei tähän mennessä ole asiakkaita käynyt, niin varmasti lounasaikana viimeistään joku poikkeaa kahvilla ja se on mukava, kun saa jutustella ihmisten kanssa. Tarvittaessa opastelen kävijöitä oikeiden asiantuntijoiden luo, riippuen siitä mitä apua he kulloinkin tarvitsevat.
Työkaverini huikkailevat ohi kulkiessaan milloin mitäkin ja välillä pyytävät apuani johonkin asiaansa ja autan heitä parhaan kykyni mukaan. Toimiston puhelimen soidessa siihen luonnollisesti vastaan ja asiasta riippuen hoidan itse tai delegoin muille. Alkuviikosta pidämme yleensä henkilökunnan kanssa kokouksen, jossa käydään viikon asioita läpi, teen tästä kokousmuistion.
Tässä työssäni ei yksikään päivä ole samanlainen, mikä on suuri ilo. Työkaverini ovat valio-luokkaa, joiden kanssa on kiva viettää päivä ja ennenkaikkea tähän työyhteisöön tulen aamuisin aina hymy huulilla!
Marjo-Riitta Pekkala
toimistosihteeri
Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry
Erityisessä arjessa parisuhde joutuu herkästi taka-alalle, sillä aikaa ja voimia tarvitaan paljon lasten kanssa toimimiseen. Rakkauden vaaliminen parisuhteessa on kuitenkin sellainen sampo, josta voi ammentaa runsaasti hyvää raskaaseenkin arkeen. Kuinka sitten hoitaa ja syventää rakkautta erityisen arjen keskellä? Millainen on parisuhderakkauden sampo, rikkauksia parisuhteeseen tekevä mylly?
Continue reading→
Haemme Oulun seudun omaishoitajat -yhdistykseen osatyökykyistä tai alle 29-vuotiasta, työttömänä työnhakijana olevaa henkilöä osa-aikaiseen työsuhteeseen, järjestöavustajan tehtäviin. Työpaikka on osa STEA:n Paikka auki -ohjelmaa, jolla edistetään vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä. Hakijan tulee olla joko 18–29-vuotias työelämän ulkopuolella oleva nuori henkilö, jolla on vain vähän työkokemusta, tai osatyökykyinen henkilö.
Continue reading→
Ero on aina haastava elämänmuutos, mutta erityislapsiperheessä se tuo mukanaan erityisiä haasteita ja tarpeita, jotka vaativat huolellista harkintaa ja monenlaista tukea. Vaikka päättyvä parisuhde on raskas kaikille osapuolille, erityislapsen vanhempina kohdatut haasteet voivat olla moninkertaisia. Yksi tärkeimmistä asioista, joihin on hyvä keskittyä eroprosessin aikana, on ymmärrys ja yhteistyö.
Continue reading→
Erityinen arki tarvitsee yhdeksi työkalukseen resilienssiä. Resilienssi tarkoittaa ihmisen kykyä sopeutua stressaavaan kokemukseen tai muuhun kohtaamaansa tapahtumaan tai muutokseen. Se onkin muutosten ja haasteiden kanssa toimeen tulemista.
Continue reading→
Vuorokaudessa ihminen vetää ilmaa keuhkoihinsa lähes 20 000 kertaa. Aikamoinen suoritus! Ihminen tarvitsee happea, jotta hänen elimistönsä pystyy käyttämään ravintoa solujen polttoaineena. Happi polttaa ravintoaineet solutasolla energiaksi. Kaikki ihmiset hengittävät omalla tavallaan, ja tilannetekijätkin vaikuttavat siihen, miten henki kulkee.
Continue reading→
Koetko, että sinulla tai läheiselläsi on turvallinen olo kotona? Ikäihmisten kaltoinkohtelu ja väkivalta ovat asioita, joista harvoin puhutaan. Kokemukset kaltoinkohtelusta voivat jäädä piiloon, sillä ikääntynyt ei välttämättä itse pysty tai halua kertoa kokemastaan seurauksien pelon ja häpeän vuoksi. Jokaisella on oikeus turvalliseen elämään. Jos oma tai läheisen käytös huolettaa, kannattaa siitä kertoa ammattilaisille, joita kohtaa, kuten kotihoidon työntekijälle tai omaishoidon palveluohjaajalle.
Continue reading→
Hyvä yhteistyö syntyy luottamuksesta. Yhteistyö vaatii aikaa, sopimista ja luottamuksen rakentamista. On tärkeää panostaa yhteisen ymmärryksen luomiseen: mitä yhteistyöllä tavoitellaan, mitkä ovat sen pelisäännöt, kuka vastaa mistäkin, ja miten tieto kulkee osapuolten välillä. Yhteistyön on oltava molemminpuolisesti hyödyllistä, jotta kumpikin osapuoli kokee sen mielekkääksi. On hienoa huomata, kuinka kumppanimme näkevät yhdistyksemme merkityksen ja roolin yhteiskunnassa.
Continue reading→
Oulun seudun omaishoitajat ry:n vertais- ja kokemusvapaaehtoistoiminnan oppimisjärjestelmä tunnistettiin syyskuussa PAIKKO-järjestelmässä, jossa huomioidaan henkilön osaaminen, työkokemus ja koulutus. Tämän myötä yhdistys voi myöntää osaamistodistuksen koulutetuille kokemusvapaaehtoisilleen, joiden osaaminen on tunnistettu yhdistyksessä.
Continue reading→
Nuku nuku nurmilintu. ”Nuku omaishoitaja silloin, kun hoidettava nukkuu.” Vaikka hyvää tarkoittavan neuvon antaja olisi itsekin kärsinyt unihaasteista niin tilanteet ovat yksilöllisiä ja joskus mutkikkaita.
Continue reading→
Jokaisen meidän omannäköinen arki koostuu sopivasta määrästä lepoa sekä mielekästä toimintaa. Arki pitää kuitenkin väistämättä sisällään tilanteita, joissa tarvitsemme ajan- ja stressihallintaa sekä rentoutumista. Tapaamiset auttoivat ryhmäläisiä tunnistamaan omaa arkea kuormittavia tekijöitä sekä keinoja ja tilanteita, jotka auttavat lisäämään hyvinvointia.
Continue reading→