tietokoneella etäyhteydellä yhteydessä useisiin ihmisiin.

Iloa ja inhimillisiä kohtaamisia – mietteitä etäkeväältä

On ollut erikoinen kevät ja kummallinen aloitus tälle vuodelle – perinteisesti tässä vaiheessa vuotta suunnitellaan innolla kesäaikaa ja loppuvuoden tapahtumia ja tapaamisia. Nyt tilanne on.. no, ainakin se on erilainen ja jollakin tavalla varovaisempi, kuin vielä viime vuonna tähän aikaan. Pikkuhiljaa ja hieman haparoiden me olemme kuitenkin siirtymässä poikkeusajasta ja raskaista rajoitustoimista takaisin arkeen.

Kevääseen mahtuu monia uusia kokemuksia ja myös monia uusia kohtaamisia, vaikka ne ovatkin tapahtuneet etänä, verkossa, virtuaalisesti. Yksi ilonaiheista tänä keväänä ovat olleet ne lukuisat yhteydenotot, joissa tietoa on vaihdettu ihmisten kanssa digitaitojen viidakossa. Hyviä vinkkejä ja käyttökokemusten tuomaa tietotaitoa on jaettu auliisti, säästelemättä. Upeaa yhteisöllisyyttä ja jeesiä kaverille on kevään aikana löytynyt yli sektorirajojen.

Kohtaaminen on saanut tänä keväänä uudenlaisia merkityksiä, ja etätapaamiset ovat tulleet monelle tutuksi. Virtuaalinen kohtaaminen on tehnyt mahdolliseksi myös tapaamiset, jotka eivät olisi välttämättä laisinkaan toteutuneet normaalioloissa. On opeteltu ja opittu uusia keinoja yhteydenpitoon ja varmasti taidoista on hyötyä jatkossakin. Ihmisiä jututtaessani olen kuullut yhden, jos toisenkin kommentin siitä, että ajassa on ollut paljon hyvääkin: elämä on rauhoittunut ja on ollut aikaa keskittyä itselle merkityksellisiin asioihin.

Kevään aikana olemme saaneet kokea myös sen, kuinka tärkeää meille onkaan kontaktit muihin ja toisen ihmisen läheisyys. Se ei aina ja automaattisesti olekaan itsestäänselvyys. Niin se vain on, että me tarvitsemme toisiamme ja läheisiä kontakteja, kosketustakin.

Iloa ja aurinkoa jokaiselle kesään! Tavataan toisiamme turvallisesti ja pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme.

Annemari Eskola
Toiminnanjohtaja
Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry
Oulun kehitysvammaisten Tuki ry Facebookissa

Yhdistyksen viestintätyöryhmä on pyytänyt vuoden teemasta ”Iloa ja inhimillisiä kohtaamisia” vieraskynäkirjoituksia blogiin, joita julkaistaan yhdistyksen blogissa vuoden kuluessa.

Posted in Ajan hermolla, Iloa ja inhimillisiä kohtaamisia, Vieraskynä, Yleinen and tagged .