Pääministeri tutustui oululaiseen omaishoitoarkeen

Rennolla ”Alex moi” -tervehdyksellä alkoi vierailu oululaisessa omaishoitoperheessä. Näin pääministeri Alexander Stubb esitteli itsensä häntä vastassa olevalle Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n toiminnanjohtaja Minna Salmiselle Huttusten alaovella perjantaina 30.1.2015.

Stubb Huttusilla. Kuva Elsi Salovaara, Rauhan Tervehdys

Stubb Huttusilla. Kuva Elsi Salovaara, Rauhan Tervehdys

Helmikuun lopulla yhdistykseen otti yhteyttä Kokoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaakko Salovaara ja toivoi, että järjestäisimme pääministerille vierailun oululaiseen omaishoitoperheeseen, Pääministerin aikataulu oli tiukka ja toiveena oli löytää omaishoitoperhe keskustan alueelta. Vierailu oli osa haastekampanjaa, jossa Omaishoitajat ja Läheiset- liitto ja paikallisyhdistykset haastavat kansanedustajat ja kansanedustajaehdokkaat tutustumaan omaishoitajien arkeen ja kirjoittamaan kokemuksistaan haastekampanjan blogissa.

Meillä oli suuri kunnia olla järjestelemässä itse pääministerin vierailua. Mervi vaimoaan hoitava Esko Huttunen oli jo aiemmin ilmoittautunut mukaan kampanjaan ja hän suostuikin empimättä siihen, että Alexander Stubb tulisi heille kylään.
Kohtaaminen oli aito ja Stubb keskittyi ja kuunteli tarkkaan, mitä Huttusella oli kerrottavaa. Lyhyen vierailun aikana ehdittiin käydä läpi, miten Huttuset olivat joutuneet omaishoitotilanteeseen, mutta myös sitä, millaisia asioita Esko Huttunen näki tarpeelliseksi tuoda esille omaishoitajien aseman parantamiseksi. Hän oli jopa laatinut listan asioista, jotka hän näki tärkeäksi tuoda esille vierailun aikana. Hän nosti esille muun muassa kielteisten päätösten jälkeisten valitusten pitkät käsittelyajat. Huttusen mielestä olisi myös tärkeää taata omaishoitajille sairauslomakorvaukset sekä sijaiset vapaapäivien ajaksi. Oulun palveluita ja järjestelmää Huttunen kehui. Oulussa on halu tehdä yhteistyötä ja kehittää omaishoitoa.

Ja sitten hymyä. Kuva Elsi Salovaara, Rauhan Tervehdys

Ja sitten hymyä. Kuva Elsi Salovaara, Rauhan Tervehdys

Tapaaminen antoi molemmille osapuolille paljon. Stubb aikoikin perehtyä omaishoitoon ja omaishoitolakiin tarkemmin. Hän myös myönsi, että seuraavan kerran kun eduskunnassa pyydetään puheenvuoroa omaishoitoon liittyen, on hänen katsantokantansa asiaan erilainen.

Oli hieno ele, että Stubb halusi vierailulle juuri Oulussa. Oulussa kokoontui samaan aikaan kaikkien puolueiden johtajat, mutta silti Stubb oli ainut, joka otti yhteyttä. On hienoa tehdä yhdistyksessä työtä, jossa voi oikeasti vaikuttaa! Toivottavasti kohtaaminen herätti valtion päämiehen ajamaan omaishoitajien asioita muutenkin kuin vain juhlapuheissa

Stubbin vierailu oli yhdistyksemme ensimmäinen askel kohti haastekampanjaa. Etsimme lisää omaishoitoperheitä, joissa kansanedustajat ja eduskuntavaaliehdokkaat voisivat vierailla maaliskuun aikana

Lisätietoa:
Minna Salminen
Toiminnan johtaja
040 566 5865

Posted in Yleinen and tagged , , , .