STEA onnittelee Oulun seudun omaishoitajat ry:tä

STEA onnittelee 20 vuotta täyttävää Oulun seudun omaishoitajat ry:tä! Maaliskuussa tulee täyteen jo kaksi vuosikymmentä esimerkillistä järjestötoimintaa. Yhteinen historiamme on pitkä. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus aloitti toimintansa tammikuussa 2017, mutta yhteistyö STEAn edeltäjän eli Raha-automaattiyhdistyksen avustusosaston kanssa alkoi jo heti järjestön toiminnan alkaessa vuonna 1998.

Oulun seudun omaishoitajat ry on yksi suurimmista omaishoitajien yhdistyksistä ja tekee hyvää yhteistyötä alueen muiden järjestöjen ja kunnan kanssa. Järjestö on myös saanut useita palkintoja ja tunnustuksia eri hankkeista. Näistä mainittakoon viimeisimpinä Mielekäs -ohjelma 2015: Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry on vetovoimainen sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikka ja Omaishoitajien työnohjausmenetelmä ja Satujen saaret -menetelmä Hyvä käytäntö- palkintoehdokkaiden joukossa vuonna 2017.

STEAn avustusvalmistelija Anne Kukkonen antaa kehuja Oulun seudun omaishoitajat ry:lle osaavasta ja ammattitaitoisesta hankkeiden vetämisestä ja laadukkaasta raportoinnista. Vuonna 2017 järjestö sai avustusta yhteensä 464 000 euroa. Toiminta-avustuksen saivat Omaistuki–toiminta ja Ihimisen Lähelle -toiminta. Omaistuki-toiminta tarjoaa yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa sekä tietoa ja tukea omaistaan tai läheistään hoitaville. Ihimisen Lähelle -toimintamuotoja ovat matalankynnyksen Ommaiskahvilatoiminta, kummiopiskelijatoiminta, Ovet-valmennukset, vapaaehtoistoiminta, infotilaisuudet, Ommaisraadit ja Elämäniloa-kurssit. Hyvinvoiva Perhe HYPE -hanke on määräaikainen kehittämishanke. Se tarjoaa vertaistukitoimintaa ja palveluohjausta omaishoitoperheille, joissa on erityistä tukea tarvitseva alle 18-vuotias lapsi.

Lämpimät onnittelut ja onnea matkaan myös alkavalle kolmannelle vuosikymmenelle!

Posted in Yleinen.