Arjen avaimet -ryhmä syksyllä 2021

Viime syksyinen Oulun seudun omaishoitajat ry:n Tukena Muutoksessa- hankkeen Arjen Avaimet-ryhmä on tullut päätökseen. Tällä kerralla ryhmän ohjaajina toimivat toimintaterapeuttiopiskelijat Laura ja Veera. Ryhmän ohjaaminen kuului osaksi opintojamme. Ryhmä kokoontui yhteensä 8 kertaa. Ryhmä koostui entisistä omaishoitajista, joiden hoitosuhde oli päättynyt.

Ryhmässä vahvistettiin ryhmäläisten voimavaroja ja hyvinvointia erilaisia toimintoja hyödyntäen. Jokaisella ryhmäkerralla oli oma teemansa, näitä teemoja olivat muun muassa ruokailu ja ravitsemus, terveys, stressin hallinta, ihmissuhteet ja hyvinvointipalveluiden käyttäminen. Ryhmässä keskiössä oli vertaistuki ja kokemusten jakaminen. Ryhmäläiset antoivat ryhmästä ja siinä tehdyistä toiminnoista positiivista palautetta ja aikoivat käsiteltyjä toimintoja arkeensa mukaan.

Viimeisellä kerralla vietimme juhlakertaa ja teemanamme oli pikkujoulut. Tällöin herkuttelimme erilaisilla jouluherkuilla jakaen samalla kokemuksia ryhmästä. Ryhmäläisille jaettiin pienet joulumuistamiset ja ilmassa oli haikeutta ryhmän loppumisesta. Ryhmäprosessi oli meille hyvin opettavainen ja mielenkiintoinen. Se toi myös mukanaan paljon uutta tietoa omaishoitajuudesta ja sen merkityksestä.

Posted in Ryhmät ja kurssit and tagged , .