Oivalluksia tunteiden poluilta

Tervetuloa kurkistamaan kurssille, joka avasi jälleen kerran ovet tunnetaitojen mielenkiintoiseen maailmaan. Tunne tunteesi -kurssi päättyi keskiviikkona 17.4. suureen onnistumisen ja kiitollisuuden tunteeseen, kun osallistujat kertoivat kurssille osallistumisen voimaannuttaneen heitä omassa elämäntilanteessaan.

Kokoonnuimme yhteensä kuusi kertaa, joiden aikana syvennyimme tunteiden moninaisuuteen ja niiden merkitykseen. Kokemus omaishoidosta yhdisti kurssilaisia ja loi pohjan avoimelle ja ymmärtäväiselle ilmapiirille, jossa jokainen sai tuntea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi.

Kurssin aikana pureuduttiin tunteiden maailmaan monipuolisesti. Tutkittiin miten erilaiset tunteet ilmenevät ja millaisia tuntemuksia ne herättävät kehossa. Yhdeksi tärkeäksi asiaksi nousi oivallus siitä, että vaikeiden tunteiden taustalla piilevät inhimilliset tarpeet, jotka kaipaavat huomiota ja täyttymystä. Käsitelimme myös selviytymiskeinoja ja rooleja, jotka tulevat usein esille haastavissa vuorovaikutustilanteissa. Kurssin ohjaajana pohdinkin, kuinka tärkeää meille kaikille olisi löytää paikka tai ihmissuhde, jossa voi olla täysin avoin ja haavoittuva luottaen siihen, että saa olla juuri sellainen kuin on – kaikkine tunteineen ja tarpeineen. Parhaimmillaan Tunne tunteesi -kurssin kaltaiset ryhmät ja vertaistukiryhmät ovat tällaisia paikkoja.

Tunne tunteesi -kurssilaiset

Kiitokset ohjaajalle kurssilaisilta

Osallistujat kokivat saaneensa kurssilta uusia näkökulmia tunteisiin ja omien tarpeiden kuuntelemiseen. Kurssille osallistuminen vahvisti heidän voimavarojaan ja jaksamistaan. Tule sinäkin mukaan seuraavalle ensi syksynä alkavalle Tunne tunteesi -kurssille ja avaa itsellesi uusia näkökulmia tunteiden maailmaan yhdessä vertaisten kanssa. Tule mukaan, anna itsellesi lupa tuntea ja olla juuri sellainen kuin olet. (Seuraavan kurssin aikataulu tarkentuu myöhemmin, seuraa tiedotuskanaviamme.)

Kevään ja kesän iloa ja lempeyttä!

Teija Viitajylhä
Vastaava omaistoiminnan ohjaaja

Posted in Ryhmät ja kurssit and tagged , .