Merkityksellistä tekemistä ja yhteisöllisyyttä

Oulun seudun omaishoitajat ry:n toiminta keskittyy tukemaan omaishoitajia monin eri tavoin. Yhdistyksemme järjestämät tapahtumat ja ryhmätoiminnat tarjoavat mahdollisuuden merkitykselliseen toimintaan, yhteisöllisyyden kokemiseen ja vertaistukeen, joka on monella tapaa korvaamatonta omaishoitajan arjessa.

Elämys-ryhmän kokemuksia ja elämyksiä yhdessä

Elämys-ryhmä kokoontui säännöllisesti viikoittain touko-kesäkuun aikana tarjoten omaishoitajille ja läheisille hoidettaville sekä pestistään jo luopuneille omaishoitajille mahdollisuuden kokea uusia elämyksiä ja virkistäviä hetkiä. Kävimme muun muassa makkaran paistossa Kuusisaaressa, taidenäyttelyssä Valveella, kuntosalilla Raksilassa ja BusinessAseman FabLabissä. Erilaiset toiminnot toivat uusia kokemuksia ja vaihtelua arkeen. Ryhmässä oli mahdollisuus jakaa kokemuksia ja ajatuksia omaishoitoon liittyen, mikä vahvisti yhteisöllisyyden tunnetta ja tarjoten samalla mahdollisuuden saada ja antaa arvokasta vertaistukea. Kokoontumiset ovat olleet erittäin suosittuja ja ne ovat osoittaneet, kuinka yhteiset kokemukset luovat muistoja ja vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Seuraava Elämys-ryhmä alkaa keväällä 2025.

Elämys-ryhmän Voimakortti-työpaja Koivuvanerista tehtyjä kukanmuotoisia kaulakoruja

Hyvän mielen olympialaisissa iloista yhdessäoloa ja liikunnan riemua

Yksi kesän kohokohdista oli Hyvän mielen olympialaiset, jossa pääsimme nauttimaan liikunnan riemusta ja yhdessäolosta. Tapahtuma järjestettiin kauniissa Mannerheimin puistossa ja ohjelmassa oli monenlaisia leikkimielisiä kilpailuja ja liikunnallisia aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille osallistujille. Hyvän mielen olympialaiset eivät olleet pelkkää liikuntaa, ne olivat ennen kaikkea tilaisuus kokea yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen iloa. Kilpailuhenkisyys jäi taka-alalle, kun osallistujat kannustivat toisiaan ja iloitsivat yhdessä saavutuksistaan. Tapahtuma toi yhteen ihmisiä eri taustoista ja elämäntilanteista ja se muistutti meitä kaikkia siitä, kuinka paljon hyvää ja kaunista meillä onkaan ympärillämme pieniä ja isoja ilonaiheita.

Olympialaislajeina oli

  1. Kanan lennätys
  2. Aarteen metsästys
  3. Ossuuko? – Peukalo keskellä kämmentä? (Aasinhäntä-pelistä muokattu)
  4. Arvaa paino
  5. Hyvän mielen Bingo
  6. Tarkkuusheitto

Hyvän mielen olympialaisten henkilökuntaa Aarteen metsästyspisteellä. Lapsi istuu lukemassa aarteen metsästysohjeita. Arvaa paino - lajin toteutuspaikka. Kiviä, hedelmiä ja puntari. Vapaaehtoinen Erja tarkkuusheittopisteellä. Vapaaehtoinen Erkki esittelemässä hyvin mielen bingo-lappua. Mies pitelee bingolappuja edessään.

Yhdistyksen toimintaan osallistumisen merkitys

Elämys-ryhmän ja Hyvän mielen olympialaisten kaltaiset tapahtumat tarjosivat monipuolista toimintaa osallistujille. Toiminta voi parhaillaan tarjota onnistumisen kokemuksia ja ahaa-elämyksiä, unohtamatta vertaistukea ja sosiaalista kanssakäymistä. Tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden olla muiden ihmisten parissa, itselle mieluisella tavalla. On mahdollisuus sekä jakaa kokemuksia että saada ymmärrystä ja tukea muilta. Yhteisöllisyyden ja tuen verkosto on korvaamaton, sillä se auttaa usein jaksamaan arjessa, tuoden iloa ja merkitystä elämään.

Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaansa ja tarjoamaan uusia mahdollisuuksia omaishoitajille ja hoidettaville. Toivommekin, että mahdollisimman moni löytäisi tiensä mukaan toimintaamme ja kokisi yhteisöllisyyden, vertaistuen ja merkityksellisen tekemisen hyödyt. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan Oulun seudun omaishoitajat ry toimintaan! Seuraa tapahtumakalenteriamme, tulossa paljon mielenkiintoisia ryhmiä ja tapahtumia. Sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen tai virallinen omaishoitaja osallistuaksesi.

Kesän lempeä kutsu

Anna kesän kauneuden lohduttaa,
kun huolen varjo mieltäsi painaa.
Niityn kukat kutsuvat katsomaan,
kuusimetsän varjo pois väistyy.

Pysähdy hetkeksi, kuule linnun laulu,
katso taivaan sineä, tunne tuulen henkäys.
Anna itsellesi lupa levätä,
sillä sydämesi kantaa paljon rakkautta.

Muokattu lähteestä: Chat GPT.

Lempeää kesää toivottaen,
Oulun seudun omaishoitajat ry:n työntekijät

Posted in Ryhmät ja kurssit, Tapahtumia, Vapaaehtoistoiminta, Vierailut, Yleinen and tagged , , .