Omaishoitajan polku muutostilanteessa -opas nyt saatavilla

Olemme julkaisseet uuden oppaan: Omaishoitajan polku muutostilanteessa – Mikä muuttuu, kun läheinen muuttaa hoitokotiin?

Opas on suunnattu ensisijaisesti iäkkään hoidettavan omaishoitajalle, joka pohtii hoidettavan läheisen siirtymistä kodin ulkopuoliseen pitkäaikaishoitoon. Oppaassa on tietoa ja tukea muutostilanteeseen. Siihen on koottu vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ja omaisten tarinat elävöittävät oppaan sisältöä.

Opas on tehty yhteiskehittämisen tuloksena. Sen tekemisessä on ollut mukana mm. omaishoitajia, omaisia ja entisiä omaishoitajia, omaisyhteistyön asiantuntija Omaisena edelleen ry:stä, hoitoyksiköiden työntekijöitä sekä Oulun kaupungin SAS-tiimin palveluohjaaja. Tämä kehittämistyöryhmä eli Kehittämö on osa Oulun seudun omaishoitajat ry:n Tukena muutoksessa -hankkeen toimintaa. Yhteistyössä syntynyt opas on tullut tarpeeseen, koska nämä asiat mietityttävät omaishoitajia ja aiemmin tietoa ei ole ollut näin kattavasti koottuna.

Kommenttejakin on jo tullut:

”Juuri tällaista on kaivattukin.”
”Olisin tarvinnut tätä opasta jo paljon aiemmin.”
”Elvin tarina oli kuin minun elämästäni.”
”Tärkeä tietää, miten prosessi etenee!”
”Tässähän on ne kaikkein tärkeimmät asiat yksissä kansissa.”
”Mietin, miten hoitomaksuista selviää. Tässä kerrotaan, että puolison tulot riittää hoitoon. Oma pärjääminen kuitenkin huolettaa. Pitääkö myydä talo.”
”Selkeä, rauhallinen ulkoasu ja helppo lukea, vaikka yhdeltä istumalta.”
”Hyvä kun on nuita Oulun yhteystietoja.”
”Kiva tämmönen vihko. En jaksa etsiä tietoa, varsinkaan tietokoneella.”
”Tämä on hyvä työväline ohjaus- ja neuvontatyöhöni ammattilaisena.”

Sähköisen oppaan voit lukea tältä sivulta: osol.fi/omaishoitajanpolku/

Painetun Omaishoitajan polku muutostilanteessa -oppaan voit hakea Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteerista, Isokatu 47. Olemme auki arkisin ma-pe klo 10-14. Tervetuloa!

Posted in Ajan hermolla, Omaishoito, Yhdistys vinkkaa and tagged , .