Kummiopiskelijatoiminta TERVE-SOS-palkintokilpailun finaaliin – äänestä suosikkiasi 6.5. mennessä!

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n sekä Oulun seudun Aikuiskoulutuskeskus Oy:n (OAKK) kehittämä ”Kummiopiskelijatoiminnasta arjen apua omaishoivaan” -toimintamalli on valittu TERVE-SOS-palkintokilpailun finaaliin. TERVE-SOS-palkinto on tunnustus sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehittämis- tai kokeiluhankkeen tuloksena syntyneelle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle. Voittaja ratkeaa TERVE-SOS-tapahtumassa 19.5.2016.

Myös yleisö äänestää oman suosikkinsa finalistien joukosta. Voit äänestää suosikkiasi Innokylässä painamalla toimintamallin yhteydessä olevaa peukutusnappia. Peukku-painikkeen löydät sivun oikeasta yläkulmasta. Yleisöäänestys on 11.4.–6.5.2016 ja vain yleisöäänestyksen aikana kertyneet peukut lasketaan mukaan äänestyspottiin. Äänestää voit täältä .

Kummiopiskelijatoiminnalla toteutetaan omaishoitoperheelle pidempikestoinen arjen tukimuoto. Omaishoitoperhe saa nimetyn kummiopiskelijaparin, joka ohjatusti ottaa hoitovastuuta, antaen hengähdystauon omaishoitajalle sekä virkistystä hoidettavalle. ”Ajatus kummiopiskelijatoimintaan lähti siitä, että me yhdistyksen työntekijät usein kuulimme omaishoitajilta, että he kaipaavat arkeensa ihan konkreettista tukea, esim. hoitoapua kaupassa käynnin ajaksi. Toisaalta tiesimme, että oppilaitoksessa taas toivotaan opiskelijoiden saavan käytännönläheisiä harjoittelupaikkoja, jossa voi saada kokemusta aidoista tilanteista.” muistelee Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Marja Heikkinen kummiopiskelijatoiminnan syntyä. ”Kun vielä saimme OAKK:n yhteistyökumppaniksi, yhteistyötä oli helppo lähteä viemään eteenpäin yhteisen tahtotilan pohjalta”. Heikkinen kertoo.

Kummiopiskelijatoiminta toteutetaan Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n ja Oulun Aikuiskoulutuskeskuksen Oy:n (OAKK) lähihoitaja- sekä vanhus- ja vammaispalveluavustaja- koulutusten opiskelijoiden ja kouluttajien kanssa yhteistyössä kanta-Oulussa sekä Pudasjärvellä.

Posted in Ajan hermolla, Omaishoito, Vapaaehtoistoiminta, Yleinen and tagged , .