Oulun seudun omaishoitajat ry on saanut sosiaalialan Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon

Talentia palkitsee Oulun seudun omaishoitajat ry:n – ”Hyvän työpaikan rakentamiseen tarvitaan kaikkia”

Oulun seudun omaishoitajat ry on saanut sosiaalialan Hyvinvoiva työpaikka -palkinnon, jonka myöntää Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia.

– Oulun seudun omaishoitajat ry:ssä työhyvinvointi on keskeinen osa työtä, ei vain yksi irrallinen palanen. Työntekijät tietävät omat työnkuvansa ja vastuualueensa, työn mitoitus on kunnossa ja johtaminen toimii, kiittää Talentian erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen

Merkille pantavaa on se, että hyvinvointi on syntynyt ilman ylimääräistä rahaa, joten mikä tahansa työpaikka voi ottaa mallia voittajasta.

Talentian järjestämään Hyvinvoiva työpaikka -kilpailuun osallistui 75 sosiaalialan työpaikkaa. Voittajaksi valittu Oulun seudun omaishoitajat ry on 11 työntekijän työyhteisö, joka tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa alueen omaishoitajille.

Hyvinvoiva työpaikka -palkinto on 1000 euroa, jonka voi käyttää työhyvinvointia tukevaan toimintaan. 

Työntekijöiden hyvinvointi vaatii jatkuvaa työtä

Oulun seudun omaishoitajat ry:n työntekijöiden hyvinvointi on pitkäjänteisen työn tulosta, kertovat vastaava omaistoiminnan ohjaaja Minna Hernberg ja toiminnanjohtaja Minnamaria Salminen.  

– Hyvän työpaikan rakentamiseen tarvitaan kaikkia, niin esihenkilöitä kuin työntekijöitä. Mietimme yhdessä keinoja työhyvinvointimme parantamiseksi. Meillä myös mitataan säännöllisesti työhyvinvointia, Hernberg ja Salminen sanovat. 

Tärkeää on ottaa työhyvinvointi osaksi jokapäiväistä työtä. Pienilläkin toimintamallin muutoksilla voi saada paljon hyvää aikaa.

– Aloitamme aamut töissä yhteisellä kahvihetkellä. Kokouksiin tuomme aina työhyvinvointiasiaa, esimerkiksi teemme lyhyen rentoutusharjoituksen tai pidämme leikkimielisen kisailun. Tyhy-päiviä järjestetään säännöllisesti, käytössämme on hyvät työterveyspalvelut, voimme pitää etätyöpäiviä sekä paljon muuta, Hernberg ja Salminen kertovat. 

Henkilöstön vaihtuvuus on kallista

Talentia järjesti nyt ensimmäistä kertaa Hyvinvoiva työpaikka -kilpailun. Tavoitteena on nostaa esiin sosiaalialan työyhteisöjä, joissa henkilöstö voi hyvin. Kilpailuun osallistui yhtä paljon julkisen ja yksityisen sektorin työpaikkoja. Työyhteisöt edustivat monipuolisesti koko sosiaalialaa.

– Yllätyimme positiivisesti kilpailun suosiosta, koska huonot työolosuhteet nousevat usein esiin jäsentemme yhteydenotoissa. On hyvä nostaa keskusteluun se, että hyvinvointiin voi vaikuttaa työpaikoilla, ja sitä pitää kehittää yhdessä, Talentian Heidi Pekkarinen sanoo.

Hän kannustaa sosiaalialan työpaikkoja tekemään töitä työntekijöidensä hyvinvoinnin eteen. Siitä hyötyvät asiakkaat, mutta se on myös taloudellisesti kannattavaa, sillä hyvinvoivat työntekijät vaihtavat harvemmin työpaikkaa kuin tyytymättömät.

Työntekijöiden vaihtuvuus tulee kalliiksi. Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan sosiaalialan yrityksissä henkilöstön vaihtuvuus on 28 prosenttia vuodessa. Henkilöstöpalveluyritys Adeccon tutkimusten mukaan asiantuntijan vaihtuminen maksaa 50–150 prosenttia työntekijän vuosipalkasta. Erityisasiantuntijan tai johtajan vaihtuminen on sitäkin kalliimpaa.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Heidi Pekkarinen, Talentia ry, p. 09 3158 6024, heidi.pekkarinen@talentia.fi
vastaava omaistoiminnan ohjaaja Minna Hernberg, p. 040 559 7766, minna.hernberg@osol.fi
toiminnanjohtaja Minnamaria Salminen, Oulun seudun omaishoitajat ry, p. 040 566 5865, minnamaria.salminen@osol.fi

 

Posted in Ajan hermolla, Etusivun nosto, Yhdistys vinkkaa, Yleinen and tagged , , , .