Valtakunnallinen omaishoitajien viikko

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita. Teemaviikkoa on vietetty vuodesta 2003. Vuoden 2021 ”Ruuhkavuodet, aina käynnissä”- teemalla haluamme korostaa sitä, että omaishoito koskettaa paljolti myös työikäisiä ihmisiä, joista valtaosa taiteilee arjessaan ansiotyön ja läheisen hoidon yhteensovittamisessa. Näitä ihmisiä on Suomessa arviolta 750 000.  Teemaviikkoa vietetään 21.–28.11.2021. Viikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä 21.11.

Valtakunnallisen omaishoitajien viikon materiaalissa kerrotaan valtakunnallisesta viikosta, omaishoidosta sekä liiton ja jäsenyhdistysten toiminnasta.

Yhdistyksen tapahtumat omaishoitajien viikolla

Päihderiippuvuus perheessä, mistä saisin tukea?

ma 22.11. klo 13.00–15.00 Oulun seudun omaishoitokeskus Ommaiskortteeri, Isokatu 47, katutaso, Oulu.
Minä, päihderiippuvaisen omainen -opinnäytetyön esittelytilaisuudessa esitellään opinnäytetyön tuloksia. Oulun Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat kertovat, millä tavalla ryhmätoiminta voi tukea omaisia, joiden perheissä on päihteiden käyttöön liittyviä haasteita.
Kahvitarjoilu, tervetuloa!


Minun tahtoni on sinun käsissäsi – hoitotahto ja omaishoitosuhde -luento

ma 22.11. klo 17.30 Isokatu 47, katutaso, Oulu.
Oletko omaishoitaja tai etäomaishoitaja? Hoidatko työsi ohella toisella paikkakunnalla kotona tai laitoksessa asuvan läheisesi asioita? Sujuuko asioiden hoito sutjakkaasti vai kaipaatko kättä pidempää? Tiina-Leena Kurki käsittelee tuoreessa tutkimuksessaan etäomaishoitosuhdetta ja hoitotahtoa.

Tule kuuntelemaan miten omaishoidettava pystyy määrittelemään asioittensa hoitamisesta useilla asiakirjoilla, kuten valtakirja, edunvalvontavaltuutus tai hoitotahto, jolloin hän pystyy toteuttaa itsemääräämisoikeuttaan. Tällöin hänen tahtonsa on kuitenkin toisen ihmisen käsissä.

Ilmoittautuminen etukäteen kyselynetin kautta. Tilaisuus on maksuton ja siihen voi osallistua myös etänä.


Avoimet ovet

ti 23.11. klo 10.00–14.00, Isokatu 47, katutaso, Oulu.
Tervetuloa tutustumaan yhdistyksemme toimintaan sekä yhteistyökumppaniemme tuote- ja palvelutarjontaan! Tarjolla torttukahvit. Tule viettämään mukava hetki muiden omaishoitajien kanssa sekä tekemään ostoksia jouluherkkuja notkuvasta myyntipöydästä.


Erityislasten vanhempien ansiotyön ja vanhemmuuden yhteensovittaminen

ke 24.11. klo 17.30–18.30 Isokatu 47, katutaso, Oulu.
Uusia polkuja työhön ja elämään -hanke esittelee tuloksia valtakunnallisesta kyselystä erityislasten vanhempien ansiotyön ja vanhemmuuden yhteensovittamisen haasteista ja mahdollisuuksista.

Ilmoittautuminen etukäteen kyselynetin kautta. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä.


Ruokailoa ikävuosiin!

to 25.11. klo 13.00–15.00 Oulunsalon Ommaiskahvila, Vattukuja 2, Oulunsalo.
Ravitsemusvinkkejä ja neuvoja antaa kotitalousasiantuntija Helena Paaso Pohjois-Pohjanmaan Martat ry:ltä.

Ommaiskahvila on matalan kynnyksen vapaamuotoinen kohtaamispaikka, johon voi tulla hakemaan tietoa, keskustelemaan, virkistäytymään, kahvittelemaan ja tapaamaan muita omaishoitajia.

Ommaiskahvilan ovet ovat avoinna ikärajattomasti kaikille omaistaan hoitaville ja heidän läheisilleen. Virallista omaishoitajuutta tai yhdistyksen jäsenyyttä ei tarvita ja tervetulleita ovat myös he, jotka vasta pohtivat omaishoitajaksi ryhtymistä tai ovat pestistään jo luopuneet.

 

Teemaviikon pääjuhla Kuopiossa 25.11.

Omaishoitajien valtakunnallinen viikko huipentuu pääjuhlaan Kuopion kaupungintalon juhlasalissa torstaina 25.11. kello 12.30–16.00.  Maksuton tilaisuus on avoin kaikille omaishoidosta kiinnostuneille!

Tilaisuus striimataan ja sitä voi seurata Omaishoitajaliiton verkkosivujen kautta. Ohjelma ja ilmoittautuminen.

Tervetuloa mukaan!

Posted in Ajan hermolla, Omaishoito, Yhdistys vinkkaa, Yleinen and tagged , , .