Tutustu Kummiopiskelijatoimintaan

Hei kaikille lukijoille!

Haluaisin tänään kertoa teille eräästä erityisestä ja merkityksellisestä toiminnasta, jossa olen saanut olla osana: Kummiopiskelijatoiminnasta. Tämä innoittava toimintamalli on tuonut valtavasti iloa ja voimaa niin omaishoitoperheille kuin OSAO:n opiskelijoille.

Mikä ihmeen Kummiopiskelijatoiminta?

Oulun seudun omaishoitajat ry toteuttaa yhteistyössä Koulutuskuntayhtymä OSAO:n kanssa Kummiopiskelijatoimintaa kaikenlaisille omaishoitoperheille kanta-Oulun alueella. OSAO:n sosiaali- ja terveysalojen opiskelijapari vierailee säännöllisesti viikoittain omaishoitoperheessä. Käynti mahdollistaa omaishoitajalle vapaahetken ja tarjoaa samalla omaishoidettavalle virkistävää toimintaa. Kummiopiskelijoiden käynnit ajoittuvat pääasiassa keskiviikkopäiviin ja ovat kestoltaan 2–3 tuntia. Kummiopiskelijatoimintaan voivat hakeutua niin lastaan kuin puolisoaan tai vanhempaansa hoitavat omaishoitajat. Opiskelijoiden tehtäviin ei kuulu lääkehoito tai vaativat hoidolliset tehtävät. Toimintaan osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä tai omaishoidontuen saamista. Tällä hetkellä toiminnassa olevat opiskelijat suuntautuvat ikääntyneisiin, mikä tarkoittaa, että kummiperhetoiminta mahdollistuu yli 65-vuotiaille omaishoitoperheille.

Ketä Kummiopiskelijat ovat?

OSAO:n sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoita, heistä tulee valmistuessaan joko hoiva-avustajia tai lähihoitajia.

Mitä tämä maksaa?

Toiminta on täysin maksutonta osallistujille!

Millaista palautetta olemme saaneet perheiltä ja opiskelijoilta?

  • Kyselytutkimus omaishoitoperheisiin: 100 % syksyn kummiopiskelijatoiminnassa olleista perheistä suosittelee kummiopiskelijatoimintaa muille omaishoitoperheille.
  • Opiskelija: ”Parasta on ollut nähdä, miten läheinen on piristynyt käyntien myötä. On ollut myös mukava nähdä, miten omaishoitaja on ollut pirteänä saatuaan omaa vapaa-aikaa.”
  • Opiskelija: ”Parasta on ollut nähdä, miten iloiseksi perhe on tullut ottaessa meidät vastaan. Nähdä se, miten tarpeeseen oma aika on tullut omaishoitajalle. On ollut hienoa saada kokemus, että olen onnistunut ja osaan ohjata tuokioita ym.”
  • Omaishoitaja: ”Olen saanut itselle aikaa ja olen voinut käydä kaupassa. Olen kyllä käyttänyt koko vapaa-ajan hyväkseni.”
  • Omaishoitaja: ”Omaishoitajakin saanut virkeyttä arkeen, kun sai jutella ja vaihtaa ajatuksia myös muiden kanssa.”

Miten pääsen mukaan?

Hae mukaan Kummiopiskelijatoimintaan täyttämällä sähköinen hakulomake (kyselynetin sivut). Olemme yhteydessä, kun pääsette mukaan kummiopiskelijatoimintaan. Toimintaan avautuu sitä mukaan paikkoja, kun uusia opiskelijaryhmiä aloittaa kummiopiskelijatoiminnassa. Lisätietoja saat Teija Viitajylhältä, puh. 0400 167 764 tai sähköpostitse teija.viitajylha@osol.fi.

Hyvää kevättä toivottaen,

Teija Viitajylhä
vastaava omaistoiminnan ohjaaja

Posted in Ajan hermolla, Yhdistys vinkkaa and tagged , , .