Kokemuksia miesomaishoitajien vertaisryhmästä

Miesomaishoitajien vertaisryhmään osallistui kuusi omaishoitajana toimivaa miestä. Kokoontumiskertoja ryhmällä oli neljä, joista ensimmäinen kerta oli varattu toiminnan suunnitteluun, jotta ryhmäläiset saisivat itse vaikuttaa siihen mitä ryhmässä tehdään. 

Kokoonnuimme ensimmäisellä kerralla Ommaiskortteeriin kahvittelemaan ja miettimään tulevaa. Kahvinjuonnin ja viinereiden nautiskelun ohessa ideoita sinkoili reippaasti ja tulevien ryhmätapaamisten muoto alkoi hahmottua. Ideoinnin lisäksi tutustuimme toisiimme ja jokainen sai kertoa omasta taustastaan ja tilanteestaan juuri sen verran kuin halusi. Heti ensimmäisellä kerralla huomasimme, että puhuttavaa riittää ja yhdessäolo ryhmäläisten kesken oli luontevaa ja rentoa.

Toisen kerran aktiviteetiksi valikoitui biljardin pelaaminen ja niinpä tapasimme seuraavalla kerralla Oulun keilahallilla biljardipöytien ääressä. Vaikka aiempaa pelikokemusta löytyi vain vähän ja sekin useamman vuosikymmenen takaa, löysivät pallot silti lopulta tiensä pusseihin. Pelaaminen oli hauskaa ja juttu luisti koko tapaamisen ajan.

Kolmannella tapaamisella olimme päättäneet harrastaa kulttuuria. Niinpä suuntasimme Oulun Työväen Näyttämölle katsomaan ”Sukuvika” -näytelmää. Kyseessä ollut näytelmä oli farssi ja se kyllä kirvoitti ryhmäläisistämme useat makeat naurut. Esityksen jälkeen tuumattiin, että esitys sai ajatukset muualle ja se antoi mukavan hengähdystauon arjen ja nykymaailman ikävistä tapahtumista.

Viimeisellä kerralla kokoonnuimme pikkujouluruokailun merkeissä Viikinkiravintola Haraldiin. Koronan takia pikkujoulumme siirtyivät tammikuulle, mutta se ei menoa haitannut. Kaikki saivat vatsansa täyteen ja saimme maistella erilaisia makuja, maittavan kolmen ruokalajin aterian merkeissä. Juttu luisti koko ruokailun ajan ja meillä oli oikein mukavaa, vaikka viimeinen tapaaminen aiheuttikin hieman haikeutta. Ryhmäläisille jäi päällimmäisenä ryhmästä mieleen rento yhdessäolo ja yhdessä tekeminen, sekä vertaistuki. Ryhmälle toivottiin kovasti jatkoa tulevaisuudessa. 

Mikko Jussila
ryhmänohjaaja

 

Posted in Ryhmät ja kurssit, Vieraskynä and tagged , , .