Hyvinvointia luonnosta

Luonto on mainio mielen ja kehon hoitaja. Jo pienet luonnossa vietetyt hetket virkistävät ja pienentävät stressiä. Yhdessä tekeminen vahvistaa suhdetta läheiseen ja tuo vaihtelua arkeen. Arjen huolet saavat unohtua hetkeksi ja pääset toteuttamaan luovuuttasi.  Luonto tarjoaa askarteluun ilmaisia elementtejä.

Kävyistä saa aikaiseksi vaikka mitä. Ehkä olet lapsena tehnyt käpylehmiä laittamalla tikkuja kävyn suomuihin jaloiksi. Mitä jos kokeilisit tänään käpyporon askartelemista? Tämä askartelu on helppoa, eikä vaadi juurikaan materiaaleja. Sinun tarvitsee vain hakea luonnosta käpy/käpyjä ja koivunoksia. Halutessasi voit hankkia askartelusilmät ja pienen punaisen helmen poron nenäksi tai liimata esimerkiksi pihlajanmarjan nenäksi. Käpyporo saattaa löytää tiensä kodin sisustuselementiksi tai lapsen leikkeihin.

Etsi luonnosta sopivan kokoinen käpy.

Etsi kaksi 3—4 cm:n pituista haaraista koivunoksan kärkeä sekä neljä suoraa 3—4 cm:n pituista oksanpätkää.

Kiinnitä koivunoksan haaroittuvat oksankärjet sarviksi kävyn suomujen sisään kapeampaan päähän.

Kiinnitä suorat oksanpätkät poron jaloiksi alapuolelle molemmin puolin käpyä sekä etu- että takaosaan.

(Liimaa kaksi askartelusilmää porolle silmiksi.)

(Liimaa puuhelmi tai pihlajanmarja poron nenäksi.)

 

Voit tehdä halutessasi koko porotokan ja joukkoon myös vasoja.

Tekstin kirjoitti: Kaarina Haukipuro

Yhdistyksemme vuoden 2022 teemana on: ”Hyvinvointia omaishoitajille yhdessä toimien”. Teema tulee näkymään koko vuoden ajan kaikessa viestinnässä ja toiminnoissamme. Muista seurata blogiamme mihin tulee kuukausittain hyvinvointiteemaisia postauksia.

Posted in Ajan hermolla, Vieraskynä and tagged .