Rentoutuminen osana arkirutiinia

Miten sinä tykkäät rentoutua? Milloin viimeksi olet ottanut tietoisesti aikaa itsellesi, tarkoituksena vain rentoutua? Rentoutuminen vähentää jännitystiloja ja tehostaa voimavarojen palautumista kehossa. Tämän blogitekstin takana on pian valmistuva toimintaterapeuttiopiskelija Vilma. Olen ollut viimeisessä, syventävässä harjoittelussa Oulun seudun omaishoitajat ry:llä.

Näiden haastavien aikojen keskellä, olen itsekin huomannut rentoutumisen ja palautumisen tärkeyden arjen keskellä. Pieni rentoutumishetki itselleen arjen toimintojen lomassa, tukee hyvinvointia sekä auttaa jaksamaan. Rentoutuminen hoitaa mieltä, sekä auttaa kuuntelemaan itseään ja omia ajatuksiaan.

Parasta rentoutumisessa on, että se usein on meille merkityksellistä toimintaa, jota saatamme tehdä arjessamme, ajattelematta enempää sen rentouttavaa ja palauttavaa vaikutusta. Tämän takia arjen keskelle on tärkeää sovittaa aikaa omille menoilleen ja tekemisilleen.

Vaikka välillä saattaa tuntua hassulta merkitä kalenteriin tai muistilapulle erillinen aika rentoutumiselle, se kuitenkin kannattaa. Tällöin on helpompi keskittyä vain siihen rentouttavaan toimintaan, jonka olet itsellesi valinnut.

Suosittelen myös rohkeasti kokeilemaan itselleen uusia keinoja rentoutua! Saattaa olla, että löydät kokeilujen keskeltä itsellesi toiminnan, jonka koet rentouttavana, ja joka edistää mielen hyvinvointiasi.

Varaa siis itsellesi arjestasi aikaa, jolloin hemmottelet itseäsi ja mieltäsi rentoutumisen merkeissä!

Mukavia rentoutumishetkiä toivottaen,

Toimintaterapeuttiopiskelija Vilma Vihmalaakso

Posted in Vieraskynä and tagged .